Bu yağmurun hamur işi yemek yapan yakınlarınızla paylaşabileceğiniz, ilginç ve bereketli bir özelliğini geçen gün bir teyzenin kendi elleriyle yaptığı ekmeği yerken öğrendim. Şöyle:
Bir yerlere değmeden doğrudan gökten yağan nisan yağmurundan bir kapta biraz toplarsanız onu hamurda maya yerine kullanabilirsiniz. Sonra ise yaptığınız hamurdan bir parçasını alıp buzlukta saklayarak bir sonraki nisan yağmurlarına kadar onu yapacağınız diğer hamurlar için maya olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Böylece sentetik mayalara ihtiyacınız kalmaz.
Şunu da belirteyim ki nisan yağmurunun mayalamasıyla yapılan hamurun tadı, diğer mayalarla yapılan hamurun tadından kat be kat daha güzel oluyor.
gerçek tanım: nisan ayı boyunca sıkça yağan, genellikle sağanak şeklinde olan yağmurlardır. peşinden açan güneşle etrafın toprak kokmasına sebep olan yağmur, bu yağmurdur.
şimdi çok uzaklarda gurbet ellerindeyim kısmı adamın durduk yere .mına koyan sözdür.ferdi tayfur'un en güzel şarfkıları arasında başı çeken şarkıdır kendileri.