bugün

erkekler için askerlikte ve yurtlarda yapılarak öğrenilen iş. kadınlar ise fabrika ayarlarında zaten bilerek doğuyorlar.
yorganın dört köşesiyle nevresimin dört köşesini bir araya getirme eylemi. bazen öyle bir sinir bozar ki bir türlü bir araya gelmezler.
bir süre sonra sinirden tüm işi gücü bırakıp onunla uğraştıran eylem. annem bul karayı al parayı oynatan adamların el çabukluğunda anında yaparken ben 1 saat harcayıp yapabiliyorum , sonuç sabah yorgan dışarda ben nevresimin içindeyim. kendinden nevresimli yorgan icat edilse asrın buluşu olur.
bi kaç denemeden sonra başarıyla gerçekleştirilebilecek eylem. genelde nevresim önce ters çevrilip yorganın köşelerine köşeleri tutturulur. ve tersi düzüne çevrilerek yavaş yavaş aşağı kaydırılır. bu kolaylaştıran bir yöntemdir. bende annemden öğrendim. yapamayınca çok sinir bozuyor orası ayrı.
nefret etmelik olaydır. yurt hayatınız gereğinden fazla uzadıysa, mesela 5 yıl kadar, artık çarşafları daha az sıklıkla değiştirmeye başlarsınız. ilk başlarda 11-12 günde bir değiştirilen çarşaflar, yeri gelir 1 ay+ zaman geçer ve halen sizinle beraberlerdir.
iki kulak birleştirilerek başlanılan işlem.
(bkz: nevresim içerisinde dönmüş yorgan)
köşelerden tutturulmadığında huzur kaçırandır.
askerde ranzanın üzerine çıkılarak yapılmaya çalışıldığında şanslıysanız karşı ranzada şanssızsanız yerde sonlanabilecek olay.
lise döneminin ilk yıllarında öğrenilen daha sonraki yıllarda sonradan gelenlere öğretilen eylem. nevresimi ters çevirip yorganın uçlarından tutarak gerçekleştirilebilir.

işin en can alıcı noktası ise yeni yıkanmış mis gibi kokan nevresimlere yerleştirilen yorganın kaymasıdır. bu durum kişiyi ne kadar rahatsız etse de çözümü basittir. nevresimin dört ucundan yorganı çengelli iğnelerle tutturarak sorunun üstesinden gelinebilir.
çıplak bir kadının giysi giymesi kadar doğal bir durumdur.
başlık herşeyi açıklamaktadır.
küçükken nevresimin içine girip yorganı düzelttiğimiz eylem.