mustafa kemal'in çanakkale'de savaştığını bilen yazardır.
dedelerinden birisi şark cephesinde, birisi kafkas cephesinde şehit düşmüş bir adamın, dedelerini kurtuluş savaşı şehidi olarak takdim etmesinden kaynaklanan bilgi kirliliğini düzeltmeye çalışmıştır. çanakkale şark cephesinde miydi, yoksa kafkasyada mı?
cahillikle suçlayan arkadaş, kurtuluş savaşı şehidi dedesi için şark cephesine, 1. dünya savaşı şehidi dedesi için kafkas cephesine bakıversin bir zahmet. msb linkinden verdiği dedelerinin hangisinin bağlı olduğu birlik mustafa kemal'e bağlıymış da biz bilmiyormuşuz.
ucuz edebiyat yapmayın, bildiğiniz de size kalsın.
ideolojilerin reaksiyonel tepkilerinin ana fikire ters düşmediği sürece ondan bir şey koparmadığını izah etmiş. realite ile siyasi duruş arasında kıvırmadan da bir güzel açıklamış.
yaşça da benden büyük olduğunu zannediyorum. hoş olmasa da emin olsun ağabey demekten gocunmazdım.
(#19952019) yüzde yüz katıldığım ve entrylerini takip listesine aldığım yazar. 4. nesil olmasına rağmen hakkında fazla nikaltı yazısı girilmemiş olması adam gibi bir yazar olduğunu düşündürtüyor.
özbek türklerinin en önemli romancılarından biri olan musa aybek'in ali şir nevai'yi konu alan tarihi romanıdır. 1944 yılında yayınlanan bu eser, 1946 yılında stalin ödülünü almıştır.
mustafa kemal'i gerçekten anlayabilmiş ve iyi analiz etmiş, türk milliyetçiliği kavramını; mutfağı, müziği, değer yargıları ve insanı'nın öznel yapısı ile dünya kültür mozaiğinin bir rengi olarak gören ve enternasyonalizm'in bu farklı renkleri yok edip tekdüzeliğe yol açacağını savunan*; hoş, birikimli ve okunası insan...
- bir fikir edinmek açısından(#4219407)tavsiye olunur.