bir memleket şairi hakkında mahalle jargonuyla "boş beleş" tanımlamalarını kullanacak kadar düşük kültür seviyedeki kişilerin bilmeden ahkam kestiği konulardan birisidir.
nazım'ın eserlerinden sadece birisini, örneğin "kuvayi milliye destanı" nı okuyan bir insanın, bakınız insan diyoruz, onun kurtuluş savaşını en iyi şekilde anlatan ve en iyi hisseden şair olduğunu anlaması hiç zor değildir.
Yalan iddiadır. Güzel şiirleri vardır. Kelime oyunlarını severim. Siyasi görüşü taban tabana zıttır bana göre, orası ayrı. Ama şairliğine laf atmak saçma.
Özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar söyledin, şiirler yazdın. Peki o ne yaptı? Deme. Herkes kendinden sorumludur aşkta. Bu dizelere sahip bir insandan bahsediyoruz. Bu dizeleri okuyan bilir zaten.
(bkz: Anladın sen onu.)
en sevdiği şair necip fazıl kısakürek olan kişi beyanı.
nazım hikmet ran, nfk gibi aylık 6 bin lire istemediği gibi hasta, şekerli, çıldıracak gibi olacağından başvekil efendilerine para için yalvarmadığından, 2 bin dolar bulup arabacık getirmek için para istemediğinden ve buna kırılmadığı ve darlanmadığı için, kalemini satmadığı için nazım hikmet ran'a bok atan kişinin beyanıdır.
Şiirden anlamayan biçilmemiş odun kıvamındaki kişilerin savunduğu savdır zira Sırf kendi ideolojisinin dışında bir bakış açısıyla hayatı anlamaya çalıştığı için bir kişiye boş beleş demek biçilmemiş odun olmayı gerektirir.
adını soyadını bile doğru yazamayacak türde insanların düşünürken karınlarını kullandığı başlıklara örnektir. nazım a boş beleş demek için biraz dolu olmak gerekir.
yaşı en fazla 18 olan bir ergenin yaptığı tespit. tespiti yapan ergenden daha faydalı şeyler yaptığı kesin ki hayatını şiire ve devrime vermiş birisi. siyasete bulaşması ne kadar doğru olmuş? ha orası tartışılır.
nazım çölde biten güldür.
güller diyarında esamesi okunmaz.
ancak çölden geçerseniz, nazım hikmet adlı şairimsinin bir velet aklına sahip olduğunu anlarsınız.