bugün

Çocuk kendi kararlarını vermesini bilmeli ailesinin gölgesinde durmaması gerektiğini bilmeli kendi kendine oyun alanı arkadaş edinmesini bilmeli bunları çocuk mu yapacak evet ama ailesi hissettirmeden arka plandan izleyecek eğer çocuğu devamlı siz yönetirseniz ilerleyen yaşlarda siz olmadan dışarı çıkacak cesareti bulamayabilir ve siz gerçekten olmadığınız zaman çocuğunuz da sizle beraber ölecektir.Ona yasamayi öğretin birey olduğunu öğretin sizin isteklerini ve arzularinizla cocugunuzu yonlendirmeyin eger boyle yetistirilmezse ilerleyen yaşlarda yalnızlık ve faydasizlik düşüncesinden dolayi psikolojik tramvalara neden olacaktir net bilgi.
(bkz: Bipolar bozukluk)
eline tablet, telefon vererek yetiştirilmez.
Aslında en büyük sorunlarımızdan birisi çocuğa cinselliği, edebi öğretmememiz.
Nasıl yetiştirilir bilmiyorum da bizimkiler yetiştiremedi.
Ozellikle kucuk yasta bol bol hikaye okumak, hikayede gecen kisi ve olayla ile ilgili konusarak cocugun vicdani ahlaki gelisimi saglanabilir.

Nasihat ve beylik laflar, emirler, sart bildiren sozler yerine bol bol hikaye ve mumkunse cocuk oyunlarina tiyatrolara goturulmeleri cocuklarin olgunlasmalarini hizlandirip, kisilik yapilarinin zenginlesmesini saglayacaktir.
Okuma aliskanligi kazanmasini saglayabilmek bence en onemli yatirimlardan birisi.

Daha ilerleyen yaslarda da kitaplarin bilgiye ulasmak icin en birincil kaynak oldugunu anlamalari icin dogru yonlendirmeler yapmak da onemli.
( yetiskin olarak dogru örnek olunabiliyorsa ne âla)
Herkesin bilimsel caba ve uretkenlik icinde olmasini bekleyemeyiz ama, bu kitaplara aşina olma durumu bile, asgari duzeyde, bilime, bilgiye, uretilen fikre sempati veya en azindan saygi duyan bir yetiskin olmasi demektir ki; bu, cocuga kazandirilabilecek cok onemli bir anlayistir.
Had sınır bilmesini sağlamak toplum açısından önemli. Sonra ruh hastası olup sağa sola saran tiplerle doluyor toplum.
Önce vicdan yüklemesi yapilmali kendimiz örnek olarak sonra paylasma ve yeteneklerine göre yönlendirme dogayi tanitma ve sevdirmeyi iyi yapmak lazim.
meyva mı lan bu?

şaka şaka.
aile nasılsa çocuk ta öyle olur. iyi olmaya bakın. her anlamda.
aşırı hırslı, sadece başarıyla mutlu olan, insan ilişkilerini ikinci planda tutan insanlar olmasınlar.
başarı biraz da hayatın size vermeye karar verdikleriyle ilgilidir. çok şey hak ettiğiniz halde hayat size maddi anlamda pek az şey verebilir. yani maddi başarının, sizin elinizde olan kısmı 3 te 1 dir.
maddi başarı kadar, yanında iyi insanlar olması, neşeli olabilmek ve daha bir sürü şey çok önemlidir.
temiz hava mesela. kimse tertemiz havada yaşadığı için şükretmez ama çok önemlidir.
ultra zenginlik mi temiz hava mı desen, bi saniye lan. tabi ki ultra zenginlik amg mersedes. zuhahahhaaa.

not: anne baba sizi çok kınıyorum ne biçim çocuk yetiştirmişiniz lan.
Cocuk sevgiyle yetiştirilir. Ilk yıllarda koşulsuz sevgi verilmeli ve güven kazandırılmalıdır. Her isteğinde anneyi yanında bulmalı. Sonra hayir i öğrenmeli, bazı şeylere dokunmaması gerktiğini ve sınırlarını öğrenmeli. Her şart altında arkasında ailesinin olduğunu bilmeli. Bir de çevre ve arkadaşlar çok önemli siz ne yaparsanız yapın arkadaş çevresinin etkisi oluyor. Allah iyilerle karşılaştırsin
bildiklerimi öğreterek dünyaya en iyi şekilde hazırlamaya çalışırım, tarafsız ve daima iyi biri olmasını öğretirim, hata yapsa bile arkasında olacak tek kişinin ben olduğumu bilmesini isterim, çocuk büyütmek ve yetiştirmek zordur, geleceği yine onlar için hazırlamak bize düşüyor, başka bir sihri yok, insan yetiştirmek dünyada yapabileceğim en farklı deneyim olurdu, gelecekteki çocuğuma söz veriyorum çok iyi bir anne olmaya çaba göstereceğim.