nasıl kitap yazılır

entry18 galeri0
    1.
  1. Kitap yazabilmek için evvela bir konu bulmak lazımdır.
    1 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. bir soru.

    bir hocamız vardı. adam derdi ki: bir kitap yazmak için en az 100 kitap okumalısınız.

    yazabilmek için çok okumak lazım. okumayla başlanılabilir.
    2 ...
  5. 4.
  6. türü kategorize edilip uygun format dikkate alınarak yazılmalıdır.
    0 ...
  7. 5.
  8. bunu soran insan zaten kitap yazamaz. boşuna uğraşmayın gençler.
    1 ...
  9. 6.
  10. 7.
  11. kalemle yada bilgisayardan klavyeyle yazılabilir.**
    0 ...
  12. 8.
  13. 9.
  14. iyi bir eğitim almak gerekir her önüne gelen kitap yazıyor.
    0 ...
  15. 10.
  16. saatlerce sözlükte takılarak yazılmayacağı kesin, ama illada yazacam diyosan bul bir konu mesela erotizmle ilgili(bu aralar pek popüler:pekleriniz pekişsin peklik çekin yaşam boyu ne diyeyim) neyse kontrolden çıktı oku,oku,oku... sonra yaz.
    0 ...
  17. 11.
  18. 12.
  19. hemen hemen her konuda kitap okunur, klasiklerden en az 2 kitap okunur, en iyi bildiğiniz konu seçilir ve onun üzerinden işe başlanır. kitapta bilginiz olan her konuya değinebilirsiniz, giriş çok önemlidir. yazmaya başladıktan sonra asla bir an önce bitsin mantığı taşınmamalıdır ve yıllarca (gerekirse) beklenmelidir. iyi bir kurgu yapabilmek için çok dizi-film-kitap devirmek, iyi bir dil kullanabilmek için çok roman-şiir devirmek, iyi bir karakter bulabilmek için de kendinizi çok iyi tanımak yeterlidir bence.
    0 ...
  20. 13.
  21. birçok bilimkurgu, macera, aksiyon türü kitaplara baktığımızda onların reklamcılık vb. mesleklerle uğraşan insanlar tarafından yazıldığını görürüz. bu da kitap yazmanın hayalgücü ve daha da önemlisi bunu yazıya geçirebilecek bir sözel zekaya bağlı olduğunu göserir. kitabı bir adım daha ileri götürecek olan ise üslup tur.
    0 ...
  22. 14.
  23. kalemle, daktiloyla yahut bilgisayar aracılığı ile eller kullanılarak yazılabilir.
    0 ...
  24. 15.
  25. kişi tıpkı olay kendi başından geçiyormuş gibi davranmalıdır. bunun için bir olayı her açıdan görebilme ve empati yetenekleri gereklidir. betimlemeler sağlam olmalıdır ki okuyucu kendini olayın içinde hissetsin.
    tek bir olaydan oluşmamalıdır. çok kısa olur. bir olaya bağlı gelişen olaylar ya da bir olayın gerçekleşmesi için gereken olaylar bütünü olmalıdır. sonuca odaklı olunmamalıdır.
    karakter her özelliğiyle anlatılmalıdır ancak kendini tanıtma bölümü çok uzun tutulmamalıdır. okuyucu bunu olaylarda karakterin davranışlarından da çıkarabilmelidir.
    yazım kuralları önemlidir.
    şimdi şarjım bitiyor, kalanını sonra eklerim.
    0 ...
  26. 16.
  27. Bu benden: sözlükte takılarak, sorarak değil. bu da nazan bekiroğlu'ndan tavsiye: yazmak için çok okumalısınız. -kitapları yani-
    0 ...
  28. 17.
  29. evvela kitap yazmak için okumayı aşmış olmak lazım. tavsiye niteliğinde stephen babanın (bkz: yazma sanatı) adlı kitap okunabilir.
    0 ...
  30. 18.
  31. bu soruyu soran biri için kitap yazmanın zor olması durumudur.

    eğer gerçekten bir şeyler yazabilecek kapasitesi olan insanlar bu soruyu sormazlar, yazarlar. soruyu değil, öyle... yazarlar yani.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük