bugün

görsel
gelmiş geçmiş en iyi türk filmlerinden biridir.
görsel

--spoiler--
Evet, ben hırsızım.
--spoiler--

Of! Ne güzel çileden çıkmıştı.
eski türk filmlerini izlerken : " Ulan kaç yıl geçmiş, bir arpa boyu yol gidememişiz " demek ne kadar acı değil mi?
ulan adam normal insan gibi insanken herifin belasını siktiler, yapmadıkları şerefsizlik kalmadı.

vurgunun bir tek adı çıktı, hepsi ufacık menfaat ihtimali için herife köpek oldu. adamın da aklı başına geldi tabi.

bu arada bu filmi dönemi itibariyle herkes özal hükümetleriyle falan anar da aslında bu filmdeki anlatı dünyanın her yerinde böyledir.

çünkü insanın doğası böyledir. ister rusya olsun, ister abd, ister türkiye, vietnam... her şey hırsızlık üzerinden yürür.

çünkü büyük hırsızlar yeteneksiz ve vasıfsızların umududur. kapitalizm bir liyakat şöleni gibi sunulur ama insanoğlunun kahir ekseriyetinin buna uyum sağlaması söz konusu bile değildir, ilaveten insanlık çoğalırken standart da gütmez, geleceği de bilemez.

zaten aslında tüm bunlar zavallı ali rıza'nın eşşek gibi çalışırken yapılmayan iade-i itibarının, hepsinden büyük hırsız, ''namussuz'' olduğu sanılınca teslim edilmesinden, sadece haftada 2 gün gelse bile kafi geleceği yeni ve üst pozisyonunun adından da müsemmadır:

''mali işler baş danışmanı''
şener şen'in bir filmi.
Türk insanı eşittir bu film aq.
Türklerin bir hakaret ifade ettiğini anlaması için en az 100 yıl geçmesi gereken sıfat.
(bkz: namusluymuş namussuz)
-adam hakkaten namusluymuş hemde bu zamanda.
adile naşit in hayatında ilk ve son kez kötü karakter canlandırdığı filmdir.
Türk sinemasının yapı taşlarından birisidir.

Hatta türk sinemasını hasta yatağından alıp yükselişe geçiren film bile diyebiliriz. Dönemin sorunlarına verdiği ince sosyal mesajları ile işleyen şener şen'in başrolünü oynadığı film. Yozlaşan toplumun kişiye ve karakterine yansımaları.

- Namuslu namussuz.
türk sinemasının kaliteli, orijinal yapımlarından. Çağan ırmak biraz ders alsın izlesin de.
bize selda bağcan'ın ''bu dünya kötülerin dünyası'' sözünü hatırlatır.
yolsuzluk yapmadığı için aptal olarak görülen, ailesi tarafından bile itilen, sevilmeyen; yolsuzluk yaptığı zaman akıllı, muhteşem bir insan olarak görülen, mahallesinde törenle karşılanan karakter. ne yaparsanız yapın toplumun sizi nasıl görmek istiyorsa öyle gördüğünü anlatan muhteşem mesajlı Şener Şen başyapıtı.

"keşke sen de hırsız olaydın da böyle yaşamasaydık" repliği her şeyin özeti aslında.
namuslu şener şen'in filmin sonunda namussuz olmasıdır. sefil bilo gibi
En sevdiğim şener şen filmi. Başyapıt şetefsizim. Şuam yeni sinema tv de yayınlanıyor.
şener şen'in en iyi filmleri sıralamasında kesinlikle ilk 3'e girecek süper filmdir. filmde erdal özyağcılar adile naşitin replikleri de çok güzel. ama sadece şener şenin sahnelerini izleseniz bile filmin ne kadar güzel olduğunu anlayacaksınız.
en çok güldüğüm sahne erdal özyağcıların şener şenin oğlu rolünde ki çocuğun kafasını - okuyacak babası oku lan diyerek kitaba bastırmasıdır. swf.
neden türk halkı yolsuzluk yapanlara tepki koymuyor? sorusunun cevabı olan film. Değişen hiç bir şey yok amk dünyasında, ülkesinde hırsızsan namussuzsan saygı sevgi görürsün.
(bkz: namussuz namuslu)
(bkz: hem fıkara hem şeyi büyük) asdfghjklldha.
Ali Rıza Bey, bir işyerinde veznedar olarak çalışan, kendi halinde, az gelirli ama namuslu bir vatandaştır. Namuslu ve dürüst olmanın karşılığını hor görülerek, itilip kakılarak almaktadır. işyerindeki herkes binbir dolap çevirip para kazanırken o dürüstlükten ayrılmaz. Günün birinde işyerinin büyük miktarda parasını soygunculara kaptırır. Ancak saldırıya uğradığına ve masum olduğuna bir türlü inandıramaz. Çevresindeki herkes, ailesi bile, onun nihayet gözünün açıldığını ve parayı zimmete geçirdiğini düşünmektedir. Üstelik bu inançla ona olan itibarları birdenbire artmıştır. Namussuz olarak bilinmek bir anda tüm ilgiyi onun üzerine toplamıştır. Yıllardır onu hakir görenler, alay edenler saygıda kusur etmez. Ancak Ali Rıza işin gerçeğini bir türlü kimseye açıklayamaz. Ve parayı çalmış gibi davranmaktan başka çare bulamaz.

Yönetmen: Ertem Eğilmez
Senaryo: Başar Sabuncu
Yapım Yılı: 1985

Oyuncular:
Şener Şen
Adile Naşit
Ayşen Gruda
Erdal Özyağcılar
Bilge Zobu

https://www.youtube.com/watch?v=as_wyLktdz0
memur teoman adıyla ile tanınan teoman coşkun'dur.
bu ülkede çekilmis yergi içerikli en iyi filmdir, kibar feyzo bile yetisemez . filmin senaryosu çok basarılı, tüm karakterlerin tüm davranısları tam uyumlu . replikler , senaryo , karakterler ve bütün olarak film o kadar kusursuz ki bana büyülü gibi geliyor ve su gibi akıp gidiyor .
namuslular en az namussuzlar kadar cesaretli olmadigi sürece,
bir ülke düzelmez.
adile naşitin repliğini akıllara getiren filmdir. (bkz: kız desene ki hı)
namussuzluğa zorlanan.
zoraki namussuz.