çeşit çeşit enstrüman çalan, açtığı müzik kursunda gitar dersi de veren, çocukları da müzisyen olan neşeli sanatçı. fatih kısaparmak amca çocuğuydu sanırsam. repertuarında binlerce şarkı ve türkü vardır.
kendisi meşhur olup şarkıları meşhur olmayan, mahallenin abisi imajlı şarkıcı. Zaman zamam programlarda acayip alo ve reklamlar efektleri de yapar. Beylerbeyi'de mekan işletir.
Elazığ 'ın Maden ilçesinde doğmuşum. ilk ve Orta tahsilimi Maden 'de lise tahsilimi Diyarbakır " Ziya Gökalp " - Sivas " 4 Eylül Lisesi "'nde yaptım. izmir Ticaret Lisesi 'nde öğretmenlik yapan bir de kız kardeşim var. Babam rahmetli çok iyi keman yapar ve çalardı. Babam ve baba tarafı akrabalarımda sanat kabiliyetleri üst düzeyde olduğundan benimde bu kabiliyetlerden nasibimi almış olmam dolayısıyla ortaokul ve özellikle lise yıllarımda keman, ud, bağlama sazlarını iyi derecede çalmasını öğrendim. Liseden sonra tahsilime devam edemediğim için kendime müziği meslek olarak seçtim. Bu nedenle istanbul 'a gittim.
Zaman zaman çeşitli Şarkıcılara eşlik ettim. Zaman zaman da kendim çalıp şarkı söyleyerek gazinolarda çalıştım. Daha sonra askerliğim dolayısıyla izmir'e gittim. Burada da kendime müzik camiasında iyi bir yer edinmem sebebiyle askerden sonra izmir 'e yerleştim.
15 yıla yakın, burada ismini sayamayacağım kadar birçok ses ve saz sanatçısı üstatlarıyla (Bekir Sıtkı Sezgin, Cinuçen Tanrıkorur, Kadri Şençalar, Ercüment Batanay, Müzeyyen Senar, Zeki Müren gibi) birlikte çalıştım. Zaman içerisinde onlardan çok bilgiler edindim. Bu arada yukarıda bahsettiğim sazlara ilaveten yaylı tambur,mızraplı tambur, buzuki, piyano gibi birçok sazın da çalmasını öğrendim.
1975 yılında TRT Kurumunun açmış olduğu amatör ses yarışmasını Türk Halk Müziği dalında kazandım ve 1982 yılına kadar izmir Radyosu 'nda mahalli sanatçı olarak türkü söyledim.
1982 yılına kadar geçen süre içerisinde müzikten kazandığım para yeterli olmadığından ilave olarak başka işler de yaptım. ( Çiğli Askeri Hava Üssü 'nde 4 yıl memuriyet, minibüs ve taksicilik, market işletmeciliği gibi). 1982 yılında yine TRT Kurumunun açtığı yetişmiş sanatçı sınavını bu kez Türk Sanat Müziği dalında kazandım ve izmir Radyosu nda ses sanatçısı olarak göreve başladım. Ancak 1989 yılında istemeyerek de olsa TRT den ayrılıp istanbul 'a yerleştim. Bu arada 10 yıl kadar dini musikiyle uğraştım.
1995 yılında, bildiğim kadarıyla dünya'da ilk defa yapılan bir programa imza atarak HBB Televizyonunda "Mustafa Keser ve istekleriniz" isimli ve canlı olarak yayınlanan şarkı istekleri programına başladım. ileriki yıllarda bu programım Kanal 6 ve Samanyolu TV (STV) Televizyonlarında da " Mustafa Keser Sizlerle "ismi altında devam etti. Bu yıllar içerisinde ALTIN KELEBEK, MAGAZiN GAZETECiLERi DERNEĞi ve benzeri birçok müzik ödülü kazandım. 38 yıllık sanat hayatımda sırasıyla, bir 45'lik, bir Longplay, AHU GÖZLÜM, BANA KÖTÜ DiYEN, SEViYORUM ÇARESiZiM, ÜZÜM GÖZLÜM ve son olarak da SABIR isimli kasetlerimi çıkardım...
yazarın yorumu: sadece kaşlarından bahsedilen, yorumuna değinilmeyen sanatçı. büyük yorumcudur, büyük sestir... ustadır...
ülkemizde kıymeti bilinmeyen sanatçılardan biri.zamanında tv programı yaparken telefonu alooooooo ne okiim diye açardı.kendisini ilk olarak efespilsen'in bi avrupa takımıyla oynarken tribünde görmüştüm,basketbol sevdalısıdır.
şarkı söylerken bi elinde mutlaka mendil'i vardır.burnuyla zurna sesi çıkarabilir,müthiş sesi vardır.
Zaga zamanında Tuğba ekinci' ile birlikte bir programa çıkmış, Tuğba hanım ukala cevaplar verim Mustafa beyi yermeye çalışırken ağzından kendisini rezil edecek sözler dökülür.
tüm ukalalığıyla, siz hangi okuldan mezunsunuz ki, müziğin hangi ilmi alanında yer aldınız. *
ve mustafa keser her zamanki mütevazi tavrıyla ben ege üniversitesinde 7 senedir musiki dersi veriyorum *** deyip bu hanımın yüzüne yalancı bir gülücüğü kondurmuştur. seyircide çıldırmıştır tabi.