kişilere odaklı halkımızı, -ki doğu halkları böyle olur genelde- tam "12"den vurmak için doğru bir söylem geliştirmiş görünen, topu aldığında direkt kaleye giden reis. oy alır mı kesin alır, tayyip almadı mı?
ne zaman adam olmak için adım atacağız; muhsin yazıcıoğlu'nun kalan tek kişi olmadığını anladığımız zaman.
ne zaman adam oluruz, yüksek müsadenle altaylı; siyaseti "bir kahraman gelsin de bizi kurtarsın" olarak anlamadığımız, kendimiz siyasi olduğumuz zaman, siyaseti ve partileri değerlendiriken, ekonomik, ideolojik, kültürel ve felsefi olarak irdeleyebildiğimiz zaman.
olur muyuz? bir ermişi ziyaret etsek ve fikrini alsak mı acep?
bbp'nin 15 nisanda yapılan 2. olağanüstü büyük kurultayında tek aday olarak girdiği seçimle yeniden genel başkan seçilmiştir. kurultayın ardından yaptığı konuşmada da:
gürcistan'ın mehmet ağar'dan sonra 2.Baba'sı.
zaten benzerler birbirlerine.
şahıs hakkında yazı yazarken radikal, milliyet, hürriyet ... gibi şahsa tamamen zıt gazetelerin referans gösterilmemesi gereken şahıstır.
sadece o değil ecevit'e vakit gazetesi ne kadar naat yazarsa yazıcıoğluna'da o gazeteler o kadar naat yazar çünkü.
demokrat olduk da ne kazandık, hoşgörülü olduk da ne kazandık gibi laflardan sonra akla ilk gelen ilk şahıs.
demokratikliği tartışılır tabi ama türk milliyetçiliği tarihte denemediğimiz şekildedir.
tarihe bakıldığında galiba en iyi milliyetçilik anlayışı bu dedirten bir durum ve bu akımın öncüsü gibi bir şahıstır muhsin yazıcıoğlu.
bu seçimde baya oy alacağına inandığım şahıs.
sırlarıyla türkiye' yi yerinden oynatabilecek birisidir. ama her zaman bir şekilde gündemden uzak ve olaylarla ilgisiz kalmayı başarmıştır.. kendi jenerasyonunda en fazla işkence gören ama sonrasında en iyi pozisyona sahip siyasilerden biri olmuştur.
çatlı ' nın bütün sırlarına vakıf olan, ama seksen sonrası o ve onun gibi atak yoldaşlarından kopmuş, ve türkeş ' e yakın diğer ülkücü militanlardan uzak kalmayı seçmiş ama yine de olayları yönetmeyi sürdürmüş kişidir.
mhp ile birleşme dedikodularına son noktayı koyan lider:
MHP, dünden bugüne gelen siyasi çizgisi ve son zamanlardaki tavrı ile bu yolu kapattı. Türkiye'nin bugünlere gelmesinde sorumluluğu olanların bu konuda sorumluluğu yokmuş gibi davranması ve öz eleştiri yapmaması bu birlikteliği zorlaştırmaktadır. Hedefimiz milliyetçi, maneviyatçı ve demokratik kadroları bir araya getirerek milli merkez inşa etmektir. Maalesef milletin önünü açacak seçim yasaları çıkarmadılar. Vatandaşa tercih kullanarak milletvekili seçme hakkı vermediler.
meclisin arka sıralarında ufuk urasla ciddi bir dostluk geliştirmesini beklediğim taze milletvekili.
(bkz: biz sokakları paylaşamadık ama ikibuçuk metrekarelik koğuşları paylaştık.)
bir kıyamet alameti, meclis bahçesinde öğlen aralarında ahmet türk ile tavla oynaması olan siyaset adamı. tek temennim bir gün bir cinnet geçirip mecliste sandalye sayısını yarıya düşürmemesi.
devlet yapımızın yanlılığı, hukukumuzun işlemezliği, özgürlüklere kapalılığımız bu kadar had safhada olmasa çoktaaaan yargılanıp, tutuklanması gereken bir insan daha meclise girdi...hayırlı olsun.
bi de hala kalkıp, demokrasiden özgürlükten bahsetmiyo mu gerçekten komik oluyor kendisi.
Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında, Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde doğdu. Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla'da, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde yaptı.1968'de cemiyetçilik çalışmalarına başlayan Yazıcıoğlu, Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı. Muhsin Yazıcıoğlu, üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı; sırasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nda bulundu . Yazıcıoğlu, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı oldu.
1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Yazıcıoğlu, bu davadan herhangi bir ceza almadı.
Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı’nın başkanlığını yaptı.
Yazıcıoğlu, 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.
20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'tan milletvekili seçildi.
Yazıcıoğlu, 7 Temmuz 1992'de, "içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı" gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MÇP'den ayrıldı.
Muhsin Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993'de, MÇP'den ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisi'ni -BBP- kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.
24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerinde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden parlamentoya giren Yazıcıoğlu, 28 Şubat'da ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.
Muhsin Yazıcıoğlu, 26 Nisan 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay ve 8 Ekim 2000 tarihindeki 4. Büyük Kurultay'da tekrar BBP Genel Başkanlığına seçildi.
Halen bu görevi sürdürmekte olan Muhsin Yazıcıoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.
An itibariyle meclisimizin milletvekillerinden biridir.
seçim öncesi akp'ya karşı ermeni diasporasından korktukları için bizimle * ile birleşmedi diyen Sivas'ta çok sevilen ve MHP'nin Sivastaki oylarını bölen kişi
gazeteci olma istediğimi ispat etmek için kalabalığı yara yara yanına gidip sorduğum kürt millet vekilleriyle ilgili soruya eliyle doğrama işareti yaparak (*) ben hepsini halledicem diyen yeni milletvekili.*