bugün

şimdi bu monarşide bütün para, mal mülk, devlet monarkın olduğuna göre, en azından halkın parasının kime gittiği belli olur. bir de ülke monarka ait olduğuna göre ülkeyi uluslararası düzeyde savunur, ülke kaynaklarını kendi çıkarları uğruna ona buna peşkeş çekmez.
edit:zaten monarşik yönetim içindeyiz de bu yönetim elde edilirken dış siyasette verilen tavizler var. biz direk vereydik monarşiyi, hiç gerek kalmazdı bunlara.
Monarşi geliyor... Monarşi geldi.
(bkz: Kahrolsun monarşi var olsun oligarşi)
tayyip sayesinde monarşi analyışı hüküm sürmekte sadece. tek eksik şuanda sayın diye hitap ediliyor olması monarşi gelsin de sultan, padişah, kral da diyelim tam olsun.

(bkz: aktrol)
Gereksiz olan kampanya.

Ülkede zaten resmi olarak olmasa da monarşi var. Tayyip tek başına her bokun sahibi.
en azından sosyal bilime dayalı bir tespit olmasını temenni ettiğim başlıktı. bu üretim ilişkilerini sadece tek bir devlete bakarak incelemek olanaksızdır.
(bkz: ingiltere): monarşiye karşı aristokratların ve burjuvazinin birleşerek gerçekleştirdiği devrim. çıkar ortaklığı.
(bkz: fransa): burjuvazi ve köylü sınıfının, monarşiye karşı yaptığı devrim. politik aktörler ve ulus kavramı.
(bkz: almanya): "artık değeri" ordu için kullanıp emperyalist emellerini gerçekleştirmeye çalışan sanayileşme.
mutlak monarşiden ziyade meşru monarşi daha makbul olandır. gelebilir sefa verebilir.
Geri gelirse sadece burak ve bilal de tahta geçebilme hakkı kazanacak. Onun dışında pek bir değişiklik olmaz. Monarşi için ayrı bir düzenlemeye gerek kalmadı çünkü her şeyi hallettiler.
Osmanlı devletini osman bey Savaşarak kurdu. Bu yeni monark hangi hakka dayanarak ülkenin tek hakimi olacak biri de bunu anlatsın.
tarihinde bir demokrasi mücadelesi bir altyapısı bile olmayan milletin tabi ki monarşiye özlem duyması normaldir. yahu bu milleti bıraksan bir 500 yıl daha padişah eteği öperdi. şimdi bunların cumhuriyet neyine? seçim neyine? irade neyine? hak, hukuk, adalet, özgürlük neyine?
çomarlar be.