Genelden özele inip noktalamak gerekirse; insanı güldürmeye aracı olan her unsur mizahın bir parçasıdır. Bu nedenle Mizah, insanları güldürerek mutlu edebilme sanatıdır. Klişe bir tabir içerisinde geçen "düşündürme" eylemine de bağlanması oldukça saçmadır. Çünkü düşünmek, mutsuzluğu da beraberinde getireceği ihtimalinden dolayı bir paradoksa yol açmaktadır. Oysaki güldürü, düşünme fiilinden münezzeh ve özgürdür. Daha yücedir. Mizah için "düşündürüyor olması da önemli" söylemi bizatihi mizahın münezzehliğine kenet vurmak demektir.
hermann hesse'nin bozkırkurdu kitabında yazıldığı üzere "belirli bir aşamaya gelindikten sonra insanın bu dünya ile uzlaşmasının yegane yoludur mizah." Kara mizah türü ise önemli bir savaş tekniği olup, her ikisi de dış dünyaya karşı bireye bağışıklık kazandırır.
corona sonrası dibine vurulacak durum. her şeyin goygoyu yapılacak. razıyım yapılsın. hatta bende yaparım. özlediğim öyle şeyler yarım kaldı ki, tam da hayatımın baharını yaşayacağım derken. neyse inşallah biter de devam ederiz.
sözlükler için konuşacaksak eğer, 2011-2015 arasında zirve yapmıştır. ki twitter ve facebook'ta yapılan mizahın bile atası yine sözlüklerdir. 2010lu yıllardaki mizaha uludağ sözlük yön verdiği de kocaman bir gerçek.
taytsizkral, bluewelve, kukla, cool adam, morganize isler gibi yazarlar bir zamanlar gerçek anlamda mizah yaptılar ve neye güldüğümüzü belirlediler. twitter trollerinin özendiği fikir babalarıydı bu adamlar.
şimdi bırak mizahı okunacak mantıklı tek bir entrye bile rast gelmek çok zor.
ülkemizde yapılmaya çalışılıyor. herkesin başaralı ve komik olmasını bekleyemeyiz. iyi yapan arkadaşlar da var bu işi. bizim jenerasyon cem yılmaz gördüğü için kısas seviyesi yukarıda haliyle. yeni neslin mizah anlayışına saygı duymak gerek. bizden önceki kuşağın cem yılmaz'ı beğenmemesi gibi biz de yeni nesli silip atmayalım.
mümkünse her insan teşebbüs etmesin şuna.
yetenek gerektirir veya yeteri miktarda kelime kaşarlığına sahip olmalı.
aksi taktirde şapşal konumuna düşmek an meselesidir.