bugün

sayılamayacak kadar çok olan über katkılardır.
memleket kurmaktan, kurtarmaktan ve korumaktan sıra gelmemiştir bu katkılara. dünya üzerinde Türk vatanına göz koyup, hainlerle iş birliği yapacak orospu evlatları olduğu sürece de sıra gelmeyecektir.
tarih, genetik, antropoloji başta olmak üzre pek çok bilim dalı ve bunların çeşitli uzantıları, romantizm ve futurizm gibi sanat akımları, özellikle hitler almanyasında toplum evrimi için gerçekleştirilen büyük çaba, avrupa'ya sekülerliğin yayılması, pek çok bireysel buluş ve sanatçı vs vs. kısacası avrupa'dır. avrupa'nın bugünleri nasyonalizm sayesindedir. nasyonalizm avrupa'dır, sosyalizm ise sikko asya ve afrika ülkeleri ve güney amerika'dır.
Edebiyat, tarih ve dilbilim gibi "bazı" sosyal bilimleri alanlarını tenzih ederek katkıları koca bir hiçtir. Şimdi bir iki tane istisnai örnek vereceklere baştan söyliyim: Vatanı sevmek vatansever olmak başka ülkü ocaklarında uluyarak çay içmek başka.

Edit: ben özellikle tarih, edebiyat ve dilbilim gibi bazı sosyal bilimlerde milliyetçilerin katkısı olduğunu yukarıda belirtmişim. Altımdaki yazar daha tenzih etmenin ne olduğunu bilmiyor olsa gerek bana verdiği cevap şu: "edebiyat konusunda milliyetçileri hiçe sayıyorsan sen boşsun vs. vs." Lütfen önce tenzih etmenin ne olduğunu öğren de gel.

Edit2: Solcu veya sosyalist değilim, sadece ahbap çavuş milliyetçiliğine, alttan alta(bazen alenen) ırkçı düşünceleri besleyen milliyetçi düşünceleri yeriyorum ve buradan bir şey olmaz diyorum.
bütün büyük edebiyatçıların geneli milliyetçilerden çıkmıştır. bunun katkısı koca bir hiç diyorsan senden bir bok olmaz.
Valla aşırıları sanata baya katkı sağladı. Bunların yaptığı eylemler olmasa o kadar roman yazılmazdı sanırım katliam hakkında.

Edit: Milliyetçi diyince bile üstlerine alıyorlar bu nasıl bir bağlılıktır ya rab? Bi siz mi milletsiniz la?
katliamı holomodor yani açlıkla soykırımı suçu işleten sosyalist sovyetler çok iyi bilir.
hitler'in resimleri der geçerim.
18. yüzyılın sonunda gelişen milliyetçilik ile bugünün milliyetçiliği aynı değildir. o günler kültürel ve sanat akımları milli temellidir. bugünkü milliyetçilik baştan aşağı siyasidir. dolayısıyla bu zihniyetten ne sanat ne de kültür çıkar.
muhtemelen bu alanda katılanların takriben yüzde 85idir.
Buraya babalar gibi bir aziz sancar bırakıyorum.
Peyami Safa oku anlarsın.