bugün

erkeklerin tatilde yenik düştükleri iradedir.*
bireysel iradesizliklerin ulus olma bilinciyle üstünü örten irade biçimidir.
seçimlerde halkın yöneticilerini seçmesi durumudur.

akp'nin devamlı mıç mıç mıç şeklinde ısıtıp ısıtıp öne sürdüğü, %47'lik orandır. iyi tamam, çok büyük bir yüzdeyle geldiniz ama unutmayın ki bu ülkenin %53'ü istemedi sizi. demek ki bölünen oylar sayesinde ordasınız.. bir de şu var, çook alakalı:

(bkz: ne oldum dememeli ne olucam demeli)

aç bıraktığınız, delirttiğiniz milli irade, yakında verir dersinizi..
kanal d'nin kıvırcık saçlı gözlüklü yabancı muhabirinin mecliste röportaj yaparken milletvekillerinden tanımlamalarını istediği kavram.

muhabir ilk önce akp'lilere sordu,milli irade nedir diye.gelen cevab:

chp milli iradeyi hiçe sayıyor,halk oyuyla geldiler halka ihanet ediyorlar,anayasa mahkemesini meclis denetlemeli,vs.

sonra da chp'lilere soruyor.gelen cevap:

biz milli iradeye saygılıyız.ama akp'nin demokrasiden haberi yok.bizim yaşam tarzımız tehlikede.türban yasaklanmalı.

yahu sen şimdi al bu milletvekillerini,ülke yönetmek gibi zeka ve uyanıklık gerektiren bir görev ver.daha karşısındakini dinlemeyi bile öğrenememiş adamlara demokrasi temsilcisi sıfatını ver.parti başkanının demeçlerini dua gibi ezberleyen adamlardan özgür düşünce bekle.çok beklersin.
çamaşır makinası, çek yat, üstüne biraz kömür ve nohut mercimekle sağlanır. halk birbirini ezer. (oysa GSMH 10 bin dolar iken hem de.) genellikle geri kalmış ülkelerde görülür. sonra da buna pişkince demokrasi derler.
Kurtuluş Savaşının kazanılmasını sağlayan ulusal kuvvet.
darbecileri tokat manyağı yapan iradedir. hep "halkımız cahil , onların tercihine güven olmaz" diyen postal aşıkları her seferinde milli irade tarafından tokatlanmıştır.

12 eylülde bir kere daha tokatlayacaktır.
4-5 yılda bir sandığa gidip, bir partiyi ve liderini ülkeyi yönetmek için seçmekle ve sonra TBMM'den çıkan her yasaya itaat ederek oluştuğu sanılan şey.
Atatürk Milli irade kavramını bir iMAMDAN öğrenmiştir - iddia böyle.
YENi ŞAFAK GAZETESiNiN 3. SAYISINI YAYINLADIĞI DERiN TARiH DERGiSi, FARKLI BiR CUMHURiYET TARiHi YAZMAYA DEVAM EDiYOR.

DERGi iLK SAYISINDA, KAZIM KARABEKiR'iN ANILARINA YER VERMiŞ VE KURTULUŞ SAVAŞINI 19 MAYIS iLE DEĞiL DE 19 MART'TA KAZIM KARABEKiR'iN ANADOLU'YA ÇIKMASIYLA BAŞLATMIŞTI.

BU KEZ DERGiDE BAŞKA BiR iDDiA VAR.

MEĞER MUSTAFA KEMAL, MiLLi iRADE KAVRAMINI BiR HOCA'DAN DUYMUŞ!

(Milli irade kavramının bir mucidi mi var; Anadolu'da bu kavramı tek telaffuz eden kişi Mustafa Kemal Atatürk mü? Türkiye'de böyle bir resmi tarih anlayışı mı var? Hadi diyelim var! Karşı tarih, 'Hayır milli irade kavramı zaten Anadolu'da hocalar tarafından bile benimsenmiş yaygın bir kavramdı' demek yerine, Atatürk bu kavramı Hocalardan öğrendi diyerek bir yanlışı bir başka yanlışla düzeltmiş olmaz mı? - Al resmi tarihin merkezini Atatürk'ten, ver Hocalara! Bravo!)
(#17890517).
egemenlik allah'ındır diyenlerin her açıdan yalan olan tekerlemesi. ne allah'ın ne de milletin iradesini yansıtırlar; tek irade kişisel iradeleridir.
bugünlerde bazı partiler tarafından yanlış anlaşılan irade.
milli irade yolsuzluklar oraya çıkınca arkasına saklanılacak bir şey değildir.
milli irade gücü ele alıp padişah olma sevdasına kapılmak değildir.
milli irade halk bana yetki verdi deyip her hakkı kendinde görmek değildir.
milli irade kibir kaynağı hiç değildir.
(#22637615)
Milli iradeyi bir de buradan okuyun
milli iradeyi tamamen yanlış anlayan bazı yaklaşımların sağlam irade afişi ile yolları süslemesi.
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın sürekli dile getirdiği ama anlamını bilmediği kavram.

Milli irade kavramının babası J. J. Rousseau'dur. Rousseau'ya göre milli irade yalnızca devletin kuruluşunda tam bir uyuşma içinde var olabilir. Buna göre sonradan bu iradeyi oluşturanlardan birinin dahi bu iradenin dışına çıkması, artık milli iradenin bulunmadığını gösterecek ve yeni bir milli irade oluşturulmaya çalışılacaktır. Milli irade kavramı tam bir fikir birliği ister. En ufak bir aykırı düşünce milli iradenin olmadığını gösterir. rousseau'nun milli irade hakkındaki detaylı görüşleri ve nasıl ortaya çıktığını merak ediyorsanız, toplum sözleşmesi kitabına bir kez olsun bakmalısınız.

Duguit ise günümüzde toplumsal zihinde oluşan milli irade kavramını eleştirir. Ona göre günümüzde milli irade kavramı sadece politik kudreti eline alanlar yönüyle irdelenmektedir.

Günümüzde milli iradenin temsilinin somut yansıması sadece ve sadece anayasalardır. Kabine üyeleri, hatta ve hatta meclisin kendisi dahi milli iradenin temsilini tam olarak yansıtamaz.

Uğur Mumcu söz meclisten içeri kitabında politikacıların "milli irade" kavramını neden diline doladıklarını şöyle dile getirir:

"Günlük dilde “milli irade” olarak adlandırılan seçim sonuçlarını, seçim sistemleri açısından değerlendirdiğimizde, bu “milli irade”nin, bir önceki parlamentonun belirlediği seçim yasasına göre değişik sonuçlar verdiğini görürsünüz. Öyleyse bunlardan hangisi “milli irade”, hangisi değildir? Buna yanıt bulmak gerekir.
Hukuk alanında olduğu gibi, siyasal konularda da soyut ve genel kavramlarla konuşmak insanların kolayına gelir. Söz gelişi “milli irade” deyince, bu tılsımlı sözün yaratacağı yankılarla çok “bilimsel” konuştuğumuzu sanırız. Bunun gibi, “egemenlik” deyince; hükümetin, bakanlıkların, meclislerin “manevi şahsiyetleri” deyince olup bitenleri, hükümetleri, bakanlıkları, meclisleri oluşturan kişilerden soyutlayarak, konuları, bir çeşit “metafizik” bulutlar içine sokarız. Bunu yaptık mı, gerisi kolay; bundan sonra kim “milli iradeye” karşı çıkabilir, kim “egemenlik” kavramını eleştirebilir, kim “manevi şahsiyet” kavramının dokunulmazlık zırhını deler!" (Uğur Mumcu, Söz meclisten içeri, s.1)

Hukuki ve demokrasi altındaki kavramları eğip bükmeye pek meraklı bir milletiz. Bu kavramların neden okullarda öğretilmediği ise ayrı bir konu. Her "milli irade" diye tutturana inanmak gerekmeyeceği gibi, bu kavramları çıkış noktasından günümüze geliş aşamasına kadar çocuklara yavaş yavaş öğretmek ve benimsemesini sağlamak en iyi yol olacaktır.
seçim sonrası yolsuzluklara oy verenlerin ağızlarından düşürmediği kavram.

(bkz: beyin bedava)
Ağızlarını bunlara dolayanlara doğrusunu söylemek gerekir: (bkz: pilli irade) Kurmalı hülogggggh bebekleri.
gercek, yalansiz olsaydi da %60 olsaydi.
nedir bu milli irade nasıl iştir. hala bunun arkasında durmak nasıl bir ahlaki iştir anlamak güç.

aha bak akp'nin olduğu yeri de söylemiyorum. misal mersin. abi mhp'nin adayı %31 ile seçimi kazanmış. bu ne demektir? bu milli irade falan değildir. çoğunluk bile değildir bu. demek ki geri kalan %69 bu adamı istememiş. bunun neresi milli irade. istemeyen sayısı iki katından daha fazla. sonra da milli irade saygı duyun.

demokrasinin tam olarak işletilemediği bir ülkede milli irade tatavası yapmaya gerek yok.

mevcut sistemde kazandınız. bu kadar.
milli görüş kavramına sahip olamadıktan sonra başbakanın kendine motto edindiği kelimedir.
Yeni çıkan göt kılı icadı laf. inşallah be gülüm.
milli irade!

http://www.odatv.com/n.ph...u-analiz-etsin-0204141200

sonra? "bizi aşağıliyörsünüz"! yahu siz kendi kendinizi aşağılarken bizim aşağılamamıza ne hacet var?

akp'li bakan "beni sevindiğini nereden bileyim? sevindiysen oyna da görelim" deyince ayı gibi oynayan milli irade(!) değil miydi?
milli irade anlamı hakkındaki sorunsaldır.
anasını s..eyim ben o iradenin...
milli irade allah diyerek katrilyoner olmaktır.
bir adam dilinde cennetin anahtarını taşır yani sen öyle sanırsın ben bu adama oy verirsem cennete gideceğim.
milli irade değil insanın imanıyla sınanmasıdır
iri laikse müslüman değil akpye vermezse müslüman değil akpyi sorgularsa müslüman değil ümmetçi olmazsa müslüman değil.
neden katrilyoner oldun müslüman bu kadar zengin olurmu çıkıp diyemezsin ama eğer müslümansan yaptığı her boku onaylamak zorundasın.