şarlatan hakimlerin olduğu ülkelerde dha sıkı sıkıya uygulanması gereken dkunulmazlıktır.
darbecileri bir bir serbest bıramak için takla atanlar kritik bir oylama öncesi trafik cezası nedeni ile ülkenin geleceği ile oynamasınlar diye konuuş ve tüm dünyada evrensel olan dokunulmazlıktır.
sorulması ereken soru ise şu dur. geçen dönem seçilemeyen 150 vekilden kaçına dokunulmuş ve mahkum olmuştur.
seçilmişlere bu kadar düşman olnalar,
denetlenmeyen ve denetlenemeyen ordu bütçesi hakkında ne düşünmektedir.
ifade vermeyen darbeci askerler hakkında nasıl fikirleri vardır.
google'dan kaynak bularak neredeyse parti kapattırabilecek olan savcıların bulunduğu, ota boka anayasa mahkemesine giden partilerin bulunduğu, bazı konularda destekçisiymiş gibi gözüküp de yarı yolda bırakan partilerin bulunduğu bir ortamda son derece gerekli bir dokunulmazlıktır.
adamlar sizin saçmalıklarınızı müdafa etmekle mi uğraşsın, memleketin asıl dertleriyle mi?
hala siyasi sebepler ile destek çıkılması utanç vericidir.
şimdi hemen google'a giriyorsunuz sayın milletvekili dokunulmazlığı taraftarları ve azıcık onurluysanız, buraya bekletilen dosyaların sayısını ve mahiyetini yazıyorsunuz.
yazmazsanız insanları manipüle etmek için göz göre göre yalan söyleyen dolandırıcılarsınız. yok yazarsanız, yanlışını kabul etmiş sıradan zeka mahsülleri olacaksınız.
hadi azıcık onurlu bir milletvekili dokunulmazlığı taraftarı varsa, girsin google'a yazsın şu sözlüğe. boylarını poslarını görelim.
asker hakkında dava açabiliyor hatta içeri atabiliyor savcılarını faal olanı olmayanı tutuklayabiliyorken milletvekilleri her haltı yiyor dokunabilene aşk olsun...
demokrasinin vazgeçilmez unsuru eşitlik ve özgürlüktür. bu nedenle vekiller sadece kürsü dokunulmazlığı ile korunmalıdır.
bu kanuna itiraz eden kesim milletvekiline dokunulsun demek istiyor. milletvekili cinayet gibi ağır bir suç işleyince dokunuluyor zaten. ama siyasi suçlar dahil her suçta dokunulsun dersek, "kim dokunacak?" sorusu ortaya çıkıyor. tamam dediğiniz gibi olsun, milletvekilleri her konuşmasından her hareketinden dolayı yargılansın hapse girsin. ama buna osman can'ın başkanlık yapacağı kurul karar versin. ne oldu? uymadı di mi?
boş konuşmadan önce parlamenter demokrasi ne demek, kuvvetler ayrılığı ne demek bunları bir okuyun ondan sonra konuşun yazın. milletvekillerinin özellikle siyasi anlamda dokunulmazlığı demokrasinin en ön koşuludur.
milletin vekili olarak seçildiğin de kazanılan haktır. millet kazandırır, fakat millet dokunamaz. o kadar çok bu hakkı kullanarak iyi veya kötü iş yapan adam vardır ki, saysan 10 kere 10 parmağı geçer. doğru bir uygulamadır fakat yanlış kullanılır. engel olunamaz. çünkü kimsenin işine gelmez.
-ellerinizi kaldırın ve teslim olun
+ama naptım ben
-yolda yürürken bir milletvekiline dokunmussunuz
+ama ben birsey yapmadım farkında değildim hata olmus ozürdilerim
-hayır onlar özel (bkz: kime göre neye göre) onlara dokunamazsınız, onların dokunulmazlığı var
+ama ama ama ama
-o bisim kıymetlimissss (bkz: gollumm)onlara dokunamazsınızzzzz .
o kadar korumayla hem hukuken hem de bedenen dokunulmaz olmak. adalet hiç bir yer de yok dokunulmazlık kalksa hakim dokunur eli yanar ilk celse de tahliye...
özgürlük diye tutup yananlarbu konuda susukun kalırlar nedense. adamlar milyarlarca lira maaş alsın iki senede emekli olsun yanına da dokunulmazlık verilsin ki parti liderleri para kazanabilsin değil mi?
demokrasiyle seçtiğiniz kimseleri ayrıcalıklı kılan durum.
yönteminiz eşitlik derken, uygulamada ,taban tabana zıt bir şekilde, 'sizi' temsil edenler sizden, yani onları oraya getirip, 'onlar' yapanlardan üstün tutuluyor.
temsilciler davranışlarından, söylemlerinden mesul olmaksızın hür bırakılıyor.
her gelen bunu bir seçim kapanyası olarak kullanmıştır. klasiktir,klişedir.
ben ve pek çoğu bimektedir ki - ha pek çoğu derken uyuyanlar haricindeki pek çoğudur kastım, yoksa o uyuyanlar çoğunluktur haşa- bu ayrıcalık öyle ha deyince kadırılacak bir durum değildir.
zaten neden kaldırılsındır? güç her zaman güçtür ve güzeldir. kimse elindeki gücü durduk yere kaybetmek istemez.
çok uzağa gitmeyelim geçen yıl mersin milletvekili ali er.
bayram arifesi bir insana çarpak öldürdü.
ve yargınlanmadı bile.
milletvekilinin öldürdüğü can dahamı kıymetli oluyor ölüyken.
vs.vs...
dokunulmazlık tamamen kalkmalıdır, sadece milletvekili ile alakalı değil, vekillere dava açmak da belirli bir prosedüre bağlanmalıdır, ben gıcık olduğum siyasi duruşu yüzünden mebusun birine çamur atmak için dava açamamalıyımdır. mebus benim açtığım sapısilik davayla değil, memleket meseleleriyle uğraşmalıdır. yolsuzlukla alakalı davaların önceliği olmalıdır ve mevzunun hassas noktası olarak görülmelidir, böylece işadamlığı yapmak için mebus olanlar tasfiye edilmelidir. yapılmalıdır edilmelidir.
adalet ve kalkınma partisine oy veren hiçbir türk vatandaşının eleştirme ve sızlanma hakkına sahip olmadığı zırhtır. alan da razıdır veren de.bu insanlar vekilerini biz yiyemedik siz yiyin düşüncesiyle meclise göndermiş ve dokunmaya kalkan içinde bu zırhı icat etmiştir.
rte'nin, 2002 seçimlerinde kaldırılacağını öncül seçim vaadleri arasında tuttuğu; ancak 2007 seçimlerine gelindiğinde sanki hiçbir şey dememişcesine çark ettiği aristokratik kalkandır.