bugün

bir süre sonra otomatikman yerleşeceğiniz, kapının açılacağını tahmin ettiğiniz yerdir. işin teknik- taktik kısmına girmek gerekirse;temsili bir metrobüsle durmanız gereken yerleri sıra numaralarıyla açıklamak gerekirse;

_________________________________
llll llllllllllllllllll lllllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllll lllll
-----O---------------O-----------------------O-----

2. kapı: önünde durulması en mantıklı kapıdır. çünkü biner binmez tekli koltuklara oturma şansınız vardır.* ilk tercihim bu kapı.
1. kapı: en sağdaki kapıdır. bu kapının girişi dar olduğundan binerken itiş kakışlar olur.* bu yüzden bekleme olur ve oturacak yer kalmayabilir. ayrıca 1,5 kişilik yere kalıp yanınıza oturan kişinin sizi ittirmesiyle de karşılaşabilirsiniz. 2. tercihim bu kapı.
4. kapı: arka tarafta çok koltuk olduğundan oturma şansınızın yüksek olduğu kapı. ancak yan yan gitmek istemezseniz ve benim gibi o köşedeki sıkışılan koltukta oturmak istemezseniz tercih etmeyin. 3. tercihim bu kapı.
3. kapı: binince kendinizi birden ortası dönen yerde bulacağınız kapıdır. son tercihim bu kapı.
sağ arka kanat..

bu ne amk jübileye çıkıp son atışı yapmak üzere şah'a kalkan malafata bürünme halleri.
matematiksel denklemler ile çözülmeye çalışılan problemdir.
söğütlüçeşmeden her sabah metrobüs'e binen biri olarak anlatmam gerekirse 2 yıldır dört kapıyıda belirli aralıklarla denedim ve en güzel yer kapılabilecek kapının 1. kapı olduğuna kanaat getirdim en sonunda. Söğütlüçesme metrobüs durağının en büyük artısı metrobüslerin tam olarak duracağı yerin belli olmasıdır. bü yüzden insanlar 4 sıra halinde bekleşirler aralarda hiç insan beklemez. metrobüs geldiğinde en öndeki ilk on kişi metrobüse biner diğerleri ise ayakta gitmemek için bir sonrakini beklerler.

eğer uzunsanız benim gibi her koltuk aralığına sığamazsınız bu yüzden benim tercihim kaptanın iki arkasında olan yüzyüze bakan 4lü koltuklar oluyor. genelde metrobüsün gidiş istikametindeki sol koltuğa yani cam kenarına oturuyorum. bu yüzden ordaki koltuklardan birini kapmak istiyorsanız en ön kapıdan bineceksiniz. çünkü metrobüs kapısı açıldığında içeri doğru bir insan seli akıyor ön kapıdan binenler * hemen yer kapmak için sağlı sollu ilk 8 koltuğa oturur. ikinci kapıdan binenler ise o kapının yakınındaki ilk sekiz koltuğa otururlar. benim hedefimdeki koltuk ise tam ortada olduğundan dolayı o curcuna içinde benim tarafımdan kapılır.

akşam dönmeye gelelim mecidiyeköy metrobüs durağında belirli bi durma yeri tam olarak yoktur bir metre öndede durabilir iki metre arkadada bu istasyonda ise fiziksel gücünüzü ortaya koyup metrobüse binmeye çalışıcaksınız. Farkettiyseniz oturmaktan bahsetmedim bile çünkü metrobüs mecidiyeköye ulaştığında hınca hınç dolu geliyor burda asıl amacımız kapı kenarlarında bulunan maksimum 10 kişilik yerlerden birine kapağı atabilmek.
ayakta yürüyün, metrobüs geldiği an hızlıca aradan kaynayıp girin en iyisi bu.
zincirlikuyu haric en arka taraflardir.. ancak rica ediyorum oturarak yurumeyin.. cok aptalca bir tablo ortaya cikiyor..
en iyi yeri bulmak için önden bir metrobüsle zemin etüdü yapılmalıdır. öncekine göre konuşlanıp en uygun yer bulunmuş olur.
Toplu taşıma araçları konusunda öncülük ettiğim ancak insanların günler geçtikçe daha fazlasının aşina olduğu durumlarda çömezleştiğim bir konu. ancak bu kavrama yine de bazı ince detaylarla katkıda bulunabileceğimi düşünüyorum. Şöyle ki:

Metrobüs beklerken eğer ana duraklardan birindeyseniz, benim tavsiyem peşpeşe iki metrobüsün durduğu bölgede konuşlanmanızdır. böylece, arkadan bir metrobüs geldiği zaman, öne yönelen atılganları saf dışı bırakarak boş metrobüse kurulabilirsiniz. şayet ön taraftakinde uygun yer bulursanız da ona biniverirsiniz.

ara duraklarla ilgili de düşüncem aynı. öncelikle metrobüsün geliş yolunu gözlemleyebileceğiniz bir yerde durun. bu şekilde, arkadan başka bir metrobüs gelirse, atılganları öndekine tıkıştırıp kendiniz daha ferah bir yolculuk yapabilirsiniz.

metrobüs önünüzde durdu, kapının neresine doğru yönlenmek doğrudur derseniz, sağ veya sol kanada yönlenmenin doğru hareket olduğunu göreceksiniz. böylece hem daha kısa yol kateder, hem de koltuğa oturma şansınızı arttırırsınız. hızlı ve sert değil, ağır ama uyanık hareket etmeniz herkesin yararınadır.
Cevizlibağ durağında honda tabelasının solunda kalan ince ağacın önünde durunca metrobüsün üçüncü ve en rahat oturulan kapısı önünüzde açılıyor. Sarı metrobüs geliyorsa hafif sola kaymak gerek..
nerede durduğunuz değil nasıl uçtuğunuz önemlidir.
en mantıklısı kaynak yapmaktır. durulmasi gereken yerler önceden tespit edilmiştir.
uzun boyluysanız fiziğinizi kullanın. gerisi önemli değildir.