bilim serisi başlığı adı altında bastığı bütün kitaplar çok kaliteli içeriklere sahip. kötü bir web siteleri var ve yıllardır değiştirmiyorlar. Türkiye'nin sahip olduğu az sayıda nitelikli yayınevinden bir tanesi.
sevdiğim bir yayındır fakat logolarına bir türlü alışamadım, özümseyemedim.
kötü desem değil ama daha iyi olabilir, bilemiyorum. daha iyi bir şekle ya da çerçeveye büründürülebilir.
John Berger'den Görme Biçimleri kitabının çevirisini yapmış olan yayın evi. Yanılıp aldım , net olarak ifade etmek gerekirse hayatımda gördüğüm en kötü çeviri.
Oldukça kaliteli bir yayınevi. Çoğu yayınevinin korktuğu, kaçındığı kitapları basan cesur yayınevidir Metis. Az bir yazım hataları yapıyorlar ama çoğu yayınevinde bu sorun var. Birde dikkatimi çeken bir detay var. Bazı belediyelerin ve tüm valiliklerin düzenlediği kitap fuarlarında nedense Metis yayınına ait bir kitap ve yayınevinin kendisi o fuarda olmaz.
Tek ciltte topladıkları yüzüklerin efendisi kitabının arka kapağında bir 'türkiyeli okuyucu'dan bahseden enteresan yayınevi. sirf bu ibare sayesinde siirt, hakkari, şırnak, muş ve digor'da baskı üzerine baskı yapıyormuş kitap. Ama öte yandan benim gibi nitelikli okuyucuları da kaybediyorlar. Çünkü ben 1965 heidenheim demokratik almanya doğumluyum ve arka sayfa yazısında bana ayrımcilık var. Evet.
sol görüşlü 5-6 üniversite öğrencisinin bir araya gelip kurdukları yayın evidir.
belirttikleri üzere ilk zamanlarda edebiyat dışı kitaplarla ilgilenmişler, fakat daha sonra türkçe çeviri ve edebiyata da yönelmekten geri kalmamışlar. edebiyatın dışında bu yayın evini anlatan en önemli tanım ifade özgürlüğü olacaktır. zira bu yayınevine destek veren;
"bilge karasu,
murathan mungan,
latife tekin,
yıldırım türker,
oruç aruoba"
bu yazarlar başta olmak üzere birçok yazar ifade özgürlüğü ile birlikte kitap okuma alışkanlığını kazandırmak adına yayın evine emek sarf etmişler, bu açıdan da kendilerinden sıkça söz ettirmişlerdir. anlayacağınız metis'i metis yapan şey, doksanlı yıllardan bu yana, ifade özgürlüğünü en olmadık zamanlarda edebiyatları ile işteş şekilde yaptıkları kampanyalarla açığa vurmaları olmuştur.
98'de yani yayınevinin kuruluşunun 15.yılında toplumsal ve siyasal sorunlara; "hayat bunlardan ibaret değil.yeter ki ötesine bakabilelim, kitaplar bunun için var" şeklinde hazırladıkları kampanya ile kitap okumanın bu sorunların arka planında kaldığını, direnme gücünün ancak bu dayatılanların ötesine bakabilmekten, manzaranın arkasını okuyabilmekten kaynaklanacağını belirtmişlerdir.
metis; söyleşileriyle, defterleriyle, eleştiri yazılarıyla, edebi düşünürler arasındaki diyaloglara yer vermeleriyle oldukça zengin bir yayın evidir. beyoğlu/istanbul'da yayınevleri bulunmaktadır.
defterlerine imrendiğim yayınevidir. çok başarılı defterler üretiyorlar. kitaplarının kalitesini zaten konuşmaya gerek yok. türk edebiyatının mihenk taşıdır
ajandalarını yeni keşfettiğim yayın evi. bu kadar şirin olabilirmiş ancak. bir tema belirlemişler* o tema etrafında küçük küçük bilgiler, notlar sıkıştırmışlar. sayfaların köşesine ayın hangi evrede olduğunu koymuşlar. arkaya telefon rehberi de koyunca cep telefonumu fırlatıp atasım geldi. diğer yılları kaçırdığıma çok üzüldüm.
yazarına ve kitabın adına bile bakmadan gözü kapalı kitap alınabilecek yegane kitapevidir. ayrıca bu sene dördüncüsünü çıkardıkları ajandalarıyla da oldukça orijinal bir hizmet sunmaktadırlar. en başarılı ajandalarını ise "yaratıcı direniş" temasıyla 2008 yılında çıkarmışlardır.