bütün albümler gibi daha müzik marketlerdeki yerini aldığı andan itibaren korsana yenik düşen albüm.
vay anam vay iyi ya da kötü bi şarkı olabilir* ancak kesinlikle çıkış şarkısı olarak seçilmemeliydi. aslında tarkan'ın bir özelliği de şarkılarını güzel klipleriyle ve klipteki kıvrak danslarıyla süslemesi. bu şekilde şarkının albenisi artabiliyor. vay anam vay ın klibini beklemek gerekir, kaptan gemiyi nası kurtarıcak görücez bu şekilde. tarkan şarkılarındaki alaturka anlayışa ve darbukalara alışmış olan dinleyicisi, daha ilk şarkıdan işte bu yüzden hüsrana uğruyor. alışılagelmiş o anlayış bu şarkıda sadece bir kaç bölümde kıyıdan köşeden geçiyor. aslında tarkan değişik bir şey yapacağının sinyallerini albüm ismiyle vermişti bize, hazırlamıştı bizleri.
dilli düdük şarkısında kelime oyunları ve deyimlerle başlayan şarkı tarkan'ın kulağa her zaman hoş gelen o ses tonuyla çok güzel başlıyor, ancak bir sorun var ki bu da dinledikçe anlaşılıyor; sanki bütün şarkılar birbirine benziyor. işte birbirine benziyor denilen şarkılardan bi tanesi de bu şarkı. bütün şarkıların ozan çolakoğlu'nun elinden geçmesi belki de bunun sebebi.
arada bir şarkısı da tarkan yorumu olduğu için yine kulağa hoş geliyor ancak sadece hoş. heyecanlandırmıyor insanı çok fazla.
istanbul ağlıyor şarkısı her tarkan albümünde en az bir tane olan çok özel slow şarkı kontejanını dolduruyor. eskileri hatırlarsak; inci tanem, kış güneşi, ikimizin yerine, gitti gideli.. bu şarkının, saydığım bu şarkılardan hiç bir eskiği yok. sadece yeni olduğu için hafızamıza kazınması biraz zaman alacak. bu da dinledikçe olacak. güzel şarkı.
hop hop şarkısı ise ismi yine ikilemelerden oluşan bir şarkı. politik bir şarkı yapmış tarkan. kötü düzeni eleştirmiş. başımızdakilere çemkirmeye çalışmış. değişik bir tarz denemiş, nakaratı çok güzel. ancak geri kalan kısımları keşke nakaratına yakışır olsaydı. nakarat kısmındaki müzik güzel.yeni bir hüp olabilirdi.
dedikodu ise muhtemelen tarkan'ın kendisini çekemeyenlere gönderdiği bir mesaj niteliğinde, kendine özgü yorumuyla yine beğeniyor insan ancak sanki biraz arabesk gibi bu.
bam teli uzun yolculukta açılıp dinlecek kafa dinlendiren, nakaratı yumuşak, güzel bir parça.
gün gibi yine dinleyiciği çok fazla heyecanlandırmayan, tarkan söylemiş ben dinlerim bu şarkıyı mantığıyla dinlenirse sevdiren bir şarkı.
çat kapı tarkan'ın müzik tarzını değiştirdiğini bizlere anlatan şarkılardan bir tanesi.
pare pare yine ismi ikilemelerden oluşan, istanbul ağlıyor'dan sonraki diğer slow şarkısı. dinledikçe daha fazla beğenilecektir, dinlenildikçe daha fazla şey hissetirecektir.
uzun lafın kısası, tarkan o kadar emek vermiş, bize de dinlemek düşüyor. ancak eğer tarkan kendi şarkılarından oluşan bir albüm yapacaksa biraz aşk hayatında hareketlenmeler olsa daha iyi şarkılar yakalayabilir gibi geliyor bana. tabi insan aşk hayatına kendi kendine müdahale edemiyor. yine de dinlenildikçe beğenileceği kanaatindeyim ya da çok iyimserim bu konuda. yeni albüm hayırlı olsun.
tarkan'ın elinde patlayacağı albümdür kanimca. bu kadar net bir ifadeyi emek verilmiş bir sanat eseri için kullanmak doğru değil ama net olarak sonucu belirtmek istedim. kime ve neye hitap ettiğini unutmak diyebiliriz yada dinleyenler olarak biz metamorfoz geçirmeliyiz.
tarkan hayranları kızmasın ama tarkan ın kariyeri içinde en sığ duracak gibi gözüken albümü. ne çıkış şarkısı vay anam vay bir dudu, bir kuzu kuzu ya da bir şımarık tadında ne de istanbul ağlıyor u bir gitti gideli, bir inci tanem , bir kış güneşi tadında.
düzenlemeler, besteler, müzikalite tabii ki ortalama pop müzik piyasasının üzerinde ama biz tarkan ı ne şarkılarıyla hatırlıyoruz ki işte bu albüm önceki tarkan albümlerinin eline su dökebilecek düzeyde değil. yine efkarlandırır, yine yazları gece klüplerinde çalınır ama "hacı tarkan 2008 yılında bir albüm çıkarmış vay anam vay , 15 yıllık birikim, muhteşem besteler, kırıp geçiren sözler " diyemiyoruz, diyemeyeceğiz.
tarkan hala bu ülkenin yetiştirdiği en büyük yıldızlardan birisi, işini elbette çok iyi yapıyor, kalitesini de tartışmaya açmaya pek gönlüm elvermiyor, ben de onun şarkılarını, efendi kişiliğini, müzik dünyasındaki duruşunu çok seviyorum ama metamorfoz geçirmiş tarkan a ya ben alışamayacağım ya da ufaktan farklı tür müzik dinlemeye başlamanın vakti çoktan gelmiş bile.
piyasaya bügün çıkacak olan ve çıkış parcası olarak "vay anam vay" diye bir parça seçen tarkan ın kuzu kuzu - şıkıdım şıkıdım- verme verme -dudu dudu - üfle püf de(şarkı hediye atlama hemen) gibi ikilemelerine ayak uydurarak başarıyı arıyor. göreceğiz.
http://www.milliyet.com.t...nyas12.asp?prm=0,42415366
albüm kapağı şu yukarıdaki link'ten görülebilmektedir. tarkan albümün tanıtımını yılbaşı gecesi trt aracılığı ile yapacaktır, ve trt'den aldığı para şu sıralar yoğun olarak tartışılmaktadır.
tarkan ın 4 yıl aradan sonra çıkaracağı yeni albümünün adı. Tarkan ın prodüktörlüğünü de Ozan Çolakoğlu ile birlikte yaptığı albümü, bayram sonrası DMC etiketi ile çıkacak.
genç bir kadın var dı. boynundan beline kadar, omurgasının herhangi bir yerine dokunduğum zaman kıvrılan bükülen hazdan.. ne olduğunu bilmediğim ama bürokratik hiyerarşi de önemli bi yerler de, hakim (yargıç) olacaktı okulunu bitirdiğinde..
olmuştur ve ölümcül kararlar veriyor dur şimdi herkesi ilgilendiren..
3. nesil bir deve dikeni, o bir uslanmaz , o bir msn de en aptal geyikleri yapan userler şahı, o bir terbiyesiz, o bir anne sözü dinlemez ,o bir odası bataklık ,o bir asosyal , o bir dışarda kedi evde kaplan...aramıza hoşgeldin.
Atatürk'ün yarattığı yeni devleti dramatik olarak anlatan belgesel filmdir. yönetmenliğini feyzi tuna'nın yaptığı ve senaryosu refik erduran'a ait olan 1992 yapımı filmde, Atatürk'ü mahir günşiray canlandırmıştır. film ayrıca bana bir daha sessiz sinema oynamama kararı aldırmıştır. bu vesileyle geçen yaz, söz konusu oyunda bizim gruba bu filmi soran diğer grup arkadaşlarımı tekrar kınıyorum.*
simpsons'ın bir bölümünde homer'ın* bir kurtu kazara uyurken yutup hemen nefes veriş sırasında kelebek şeklinde çıkartarak çok hızlı biçimde gerçekleştirdiği olay.
Kelebekler, metamorfoz adı verilen ve dört safhadan oluşan başkalaşım süreci içinde gelişir ve çoğalırlar: Yumurta, Larva, Pupa ve Ergin kelebek evreleri.
hexapoda (6bacaklı böcekler,kanatlı böceklerde) metamorfoz geçirir.