bugün

metamorfoz

tarkan hayranları kızmasın ama tarkan ın kariyeri içinde en sığ duracak gibi gözüken albümü. ne çıkış şarkısı vay anam vay bir dudu, bir kuzu kuzu ya da bir şımarık tadında ne de istanbul ağlıyor u bir gitti gideli, bir inci tanem , bir kış güneşi tadında.

düzenlemeler, besteler, müzikalite tabii ki ortalama pop müzik piyasasının üzerinde ama biz tarkan ı ne şarkılarıyla hatırlıyoruz ki işte bu albüm önceki tarkan albümlerinin eline su dökebilecek düzeyde değil. yine efkarlandırır, yine yazları gece klüplerinde çalınır ama "hacı tarkan 2008 yılında bir albüm çıkarmış vay anam vay , 15 yıllık birikim, muhteşem besteler, kırıp geçiren sözler " diyemiyoruz, diyemeyeceğiz.

tarkan hala bu ülkenin yetiştirdiği en büyük yıldızlardan birisi, işini elbette çok iyi yapıyor, kalitesini de tartışmaya açmaya pek gönlüm elvermiyor, ben de onun şarkılarını, efendi kişiliğini, müzik dünyasındaki duruşunu çok seviyorum ama metamorfoz geçirmiş tarkan a ya ben alışamayacağım ya da ufaktan farklı tür müzik dinlemeye başlamanın vakti çoktan gelmiş bile.