metalurji

entry14 galeri0
    1.
  1. metallerle haşır neşir bilim dalı. meteorolojiyle karıştırılması facia yaratır, yanlıştır.
    1 ...
  2. 2.
  3. daha birinci sınıfta meteorolojiyle arasındaki farkı anlatmaktan ve bunu bir ömrüm boyunca anlatıcaamı bildiğimden * kafa yedirten kelime.
    kısaca; metalurji=metal bilimi
    (bkz: metalurji ve malzeme mühendisliği)
    (bkz: malzeme bilimi ve mühendisliği)
    2 ...
  4. 3.
  5. derslerinden çok, insanlara bölümü anlatmakla uğraşılan bölümdür.daha ilk günden anlarsınız başınıza neler geleceğini
    mm=mahalle marketi gk=gazoz_kapagi
    mm: hoşgeldin gp,ne oldu sınav sonucu
    gk: metalurji ve malzeme mühendisliği
    mm: oo iyi iyi hava durumunu söylersin bize artık
    gk: yok öyle değil,metallerle uğraşıcam ben,demir çelik vs. bir de plastik falan...
    mm: hımmmmm..neyse o da iyi o da iyi...

    ve bu böyle sürer gider... .. .

    ayrıca;
    (bkz: metalurji mühendisliği)
    (bkz: metalurji ve malzeme mühendisliği)
    (bkz: malzeme bilimi mühendisliği)
    2 ...
  6. 4.
  7. bir arkadaşımın başına gelmiş bir olaydır. arkadaş kazandığı haberini yeni almış, gayet sevinçli şekilde dolmuşa biner. dolmuşçuyla aralarında şöyle bi diyalog geçer:

    a*, d*
    d: genç, bi yeri kazandın mı?
    a: kazandım abi, metalurji ve malzeme mühendisliği
    d: hee, hava tahmincisi olacan yani..
    a: yok abi* ben metallerle ilgilencem
    d: sen yanlış biliyon.. uçağa biniyonuz siz, havada tahmin ediyonuz * *
    a: müsait bi yerde inebilir miyim?..
    3 ...
  8. 5.
  9. hayatımı kaydıran bilim. sagolsun.
    0 ...
  10. 6.
  11. metalurji ve malzeme mühendisiyseniz. hayatınız bunu anlamakla geçecek. metaluji mühendisiyim dersin meteorolojiyle karıştırırlar.malzeme mühendisiyim dersin "vaay elinde iyi malzeme var mı " derler.fenadır adamı bezdirir.
    0 ...
  12. 7.
  13. inceden de olsa yavaş yavaş tırmanışa geçen ama her üniversitede de açıldıkça gene geriye gidecek olan ucu bucağı olmayan bilim dalıdır.
    0 ...
  14. 8.
  15. metalurji mühendisliğinin tek başına bi sikimi olamayacağının farkına varıldıktan sonra malzeme mühendisliği ile birleştirilmiştir.
    2 ...
  16. 9.
  17. üniversitelerimizde eğitimi verilen, önlisans programı da mevcut bir bölüm.
    0 ...
  18. 10.
  19. ilk karşılaştığımda, "metallurgy is a science and art.." cümlesi içinde gördüğüm bilim dalı. Merak edenler olursa "art" kısmı döküm tarafındadır. Dünyanın ilk sanatçılarından sayılan dökümcüler.
    0 ...
  20. 11.
  21. Esas adı metalurji ve malzeme mühendisliği olan bölüm. Yakın çevrene metalurji olmadığını anlatırsın sonra bölüm başlar.ilk yıl mühendislik ortak derslerı alınır matematik, fizik, kimya vs.2 yıl biraz daha bölümle ilgili mühendislik dersleri alınır malzeme, üretim metalurjisi, statik ve mukavamet, faz diyagramları gibi. 3. yıl bazı üniversiteler alan seçtirir(ki böyle bir durumda kesinlikle malzeme seçin) bazıları da ortaya karışık dersler alınır ve mezun olunur.
    Mezunların bir kısmı bu işi yapmazbir kısmı satış veya satın alma yapar ama bir kısmı sanayide üretim, proje veya kalite mühendisi olarak çalışır. YAlnız firmaların ille de deneyimli istemesi ve makine mühendisi herşeyi yapar anlayışı sebebiyle metalurji mühendisine az şans tanırlar. Isıl işlem tesisleri dışında yana yakıla metalurji mühendisi arayan işletme azdır.

    GENEL TAVSiYELER
    -Autocad veya solidworks öğrenin
    -ingilizceniz azsa geliştirin
    -Kaynak mühendisliği tahribatsız muayene sertifikaları deneyim olmadığı sürece işe yaramaz.
    Maddi durumunuz iyi değilse bu tarz sertifika programlarına girmeyin. Girdiğiniz işe göre mesela iş ve işçi güvenliği eğitimi almak veya PPAP-APQP eğitimi almak daha avantajlı olabilir.
    -Yüksek lisansın faydasını göremezsiniz. illa istiyorsanız, zevk için yapın.
    0 ...
  22. 12.
  23. Metalurji veya diğer adıyla metal bilimi, metal ve alaşımların, cevher veya metal içeren hammaddelerden, kullanım sürecine uygun kalitede üretilmesini, saflaştırılmasını, alaşımlandırılmasını, şekillendirilmesini, korunmasını, ve "üretim - kullanım" ömrü içindeki çevresel kaygı ve sorumlulukları da dikkate alarak, insanların ihtiyaçlarına cevap verecek özellikte ve biçimde hazırlanmasını hedef alan bilim ve teknoloji dalı.

    Metalurji, konusu itibarıyla, üretim metalurjisi (Ekstraktif metalürji, Üretim Metalürjisi ya da Kimyasal metalurji) ve fiziksel metalurji (Malzeme bilimi) olmak üzere iki ana dala ayrılabilmektedir.

    Üretim metalurjisi, gerek doğada mevcut cevherlerden, gerekse metal içeren hammaddelerden veya ikincil kaynaklardan (hurda, artıklar, baca tozları, vs.) fiziksel ve kimyasal yöntemlerle saf metallerin veya alaşımların üretimi konularını kapsar. Kendi arasında 4 ana dala ayrılır; cevher zenginleştirme (hazırlama), pirometalürji, hidrometalürji ve elektrometalürji.

    Öte yandan Malzeme Bilimi ise ilk bakışta Metalürji'nin alt dalı olarak görünse de bugün günümüzdeki önemi
    bakımından ayrı bir bilim dalı olarak karşımıza çıkmaktadır. Metallerle birlikte seramikleri (porselen, fayans, tuğla, kiremit, cam, ateş tuğlası, refrakter malzemeler, özel sermetler, vb. malzemeleri), organik yapı malzemelerini (bilhassa polimerler gibi plastikleri, kauçuk maddesini), çimento, ahşap, fiber ve kompozit malzemeleri, elektrik-elektronik ve manyetik malzemelerini, dişçilik ve tıpta kullanılan malzemeleri, yakıt malzemelerini ve bunların özelliklerinin geliştirilmesini ve üretimini inceleyen bilim dalıdır.

    üniversitelerimizde 4 yıllık mühendislik fakültelerinde;

    (bkz: metalurji mühendisliği)
    (bkz: metalurji ve malzeme mühendisliği)
    (bkz: malzeme bilimi mühendisliği)
    (bkz: cevher hazırlama mühendisliği)

    2 yıllık meslek yüksekokullarında ise;

    (bkz: metalürji programı)
    (bkz: döküm programı)
    (bkz: kaynak teknolojisi programı)

    bazı eğitim fakültelerinde ise
    (bkz: metal öğretmenliği)
    (bkz: kaynak öğretmenliği)

    gibi bölümler vardır...
    0 ...
  24. 13.
  25. bir zamanlar olsaydı titanik batmazdı.
    0 ...
  26. 14.
  27. meteoroloji ile karıştırılan bilim. metalororoji diyen de vardır. hava durumu ile ilgili olduğunu düşünenlerin sayısı aşırı fazladır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük