metal müzik

entry305 galeri35 video5
    198.
  1. bi sure sonra hayatin daha ciddi oldugunu anlamalarini diledigim ergenlerin su aralarki populer muzigi.
    0 ...
  2. 197.
  3. En baba muzik turudur. Muzigin everestidir.

    Nu-metal hariç diğer türevlerini severim sayarìm.
    0 ...
  4. 196.
  5. death come near me gibi bir parçayı bünyesinde bulunduran müzik türü. Tanrı'nın bir hediyesi..
    0 ...
  6. 195.
  7. 194.
  8. sevmek için hissetmek gerekir.
    1 ...
  9. 193.
  10. çok gereksiz ve sırf dikkat çekmek için dinlenen müzik türü.
    1 ...
  11. 192.
  12. Metal, rock müziğin daha sert ve agresif olan türüdür.
    Distorsiyon (Distortion) gitarlar brutal, çığlık vokaller (scream), hızlı ritimler içerir.
    Bilinen en ünlü metal grupları içerisinde Black Sabbath, Iron Maiden, Helloween, Judas Priest, Manowar ve Slayer örnek gösterilebilir.
    1 ...
  13. 191.
  14. bunlar kendilerini bir adım önde zanneden ezik,pis ergenin tekidirler.bunlar ne cem karaca nede zeki müreni bilirler.kafayı fazla sallamaktan beyne oksijende gitmez.
    1 ...
  15. 190.
  16. Sırf marjinal olmak için dinleyeni çok olan müzik türüdür.
    0 ...
  17. 195.
  18. 'tears don't fall' şarkısıyla tanıştığım bi tarz.
    0 ...
  19. 194.
  20. din haline gelmiş kafa sallatan gürültüsü.
    0 ...
  21. 193.
  22. Ruhlarin en guzel tesellisidir.
    1 ...
  23. 192.
  24. "metal müzik ne anlatıyor ?" böyle bir soru sorarak metal müziği tek bir kefeye koymak yanlış olur. kimisi sosyal-siyasi sözler içerirken kimisi tamamen aşk-depresyon olabilir. tıpkı edebiyat gibi, her temadan bulabilirsiniz. veya itiraf edemediğimiz ama aslında sahip olduğumuz zayıflıkları-zaafları, hayatın tüm pislik gerçeklerini direkt yüzümüze vuran kült sinema filmleri gibidir metal müzik. burada önemli olan sözleri anlayarak dinlemek. gerçekten müzisyen olan, gerçekten bu işi yapan insanların/grupların eserlerini dinlediğinde yaptıkları müzikle sözler içerisinde verdikleri mesajın eşsiz uyumunu hissedebilirsiniz o zaman. ha tabi ki her şeyde olduğu gibi bu işin de yüz karaları var, sadece piyasa için müzik yapan metal grupları da var. onlar dinlemeye bile değmeyecek gruplar.

    metal müzik yalnızca böğürmeden ibaret olamaz ki bu da çok bilinen bir yanlış. insanların "böğürme" olarak nitelendirdiği brutal vokal aslında metal gruplarının belki yarısından daha azının kullandığı bir vokal tekniğidir. ama bazı yerlerde o "böğürme", duyguyu tam olarak anlatmak için o kadar gereklidir ki oraya cuk oturur. ama brutal vokal (nam-ı diğer böğürme) sevmiyorsanız, katlanamıyorsanız bile üstte yazdığım gibi bu tekniği kullanmayan daha tonla grup var. yani bu, metal müzik dinlememek için bir bahane olamaz.

    müzikal olarak çok mu gürültülü ? müzikal olarak bu kadar zengin bir müzik türüne bok atmak neyin kafasıdır ?
    bakıyorum rap müziğe: tamam, rap müzik gerçekten güzel sözlere ve mesajlara rastlayabileceğiniz bir müzik türü. ama sorun şu ki müzikal olarak hiç bir tat vermiyor bana, daha doğrusu müzikal olarak pek bir şey yok. bu da bana açıp şiir okumakla aynı şey gibi geliyor.
    bakıyorum pop müziğe: tam bir rezalet, net. müzikal olarak o kadar basit ki sözlerini kesip atsanız çoğu pop şarkı aynı şarkıymış gibi gelir kulağa, dıp dıs, dıp dıs, dıp dıs! başka bir şey yok. sözler mi ? bu güne kadar duyduğum en saçma sapan şarkı sözleri pop şarkılarının sözleridir. kafiye yapacağım diye sokulan saçma sapan, alakasız dizeler şarkıya zorlama olduğunu çok belli eden bir hava katıyor. rap müziğe dinlemesem bile saygım vardır ama pop müzik midemi kaldırıyor açıkçası.
    3 ...
  25. 191.
  26. Bazen insanın en yakın dostu olur. Bütün derdini alır. Bazen cesaret verir. Bazense mutluluğuna ortak olur. Bazen hüzünlüdür bazense hırçın. Değişmeyen tek şey en sağlam müzik türü olduğudur.
    0 ...
  27. 190.
  28. 7 senedir dinlediğim müzik, müziğim. Dinlemeyenler için kafa gürültüsü, dinleyenler için ise başka bir boyutta mükemmel bir tur atmadır. Hem hüznü, hem isyanı hem de coşkuyu bir şarkıda verebilen yegane müziktir.
    2 ...
  29. 190.
  30. kabullenmeler gecesi oldu bildiğin.

    sanırım 2007 - 2008 gibi bitti metal. evet bu, kısa ve net. bitti.

    son yadigarlardan;

    (bkz: ne obliviscaris)
    0 ...
  31. 189.
  32. her ruh haline, her konsepte, her hayat tarzına uygun türevleri barındıran uçsuz bucaksız geniş bir dünyadır. klasik müziğin modern halidir. sanatın, eleştirinin hatta kimi zaman edebiyatın doruk noktasıdır. tabi ki ön yargıları yıkmadan asla dinleyemezsiniz, bir doom metal vardır, bir thrash metal vardır ki tamamen apayrı alakasız iki türdür. ama yok ben hala "ne o öyle böğürüp çöğürüğüler amuğagoyayım" şeklinde devam edeceğim diyorsanız siz bilirsiniz...
    0 ...
  33. 188.
  34. bizim toplumumuzda metal müzik dinliyorum dediğim zaman sanatist misin? sadece gürültü bundan ne anlıyorsun? gibi sözlere maruz kaldığım müzik türüdür. ama ben gibi tüm metalcilere sorarsak metal müzik sanatsal ve büyüleyici bir müzik türüdür.
    1 ...
  35. 187.
  36. sayısız değişik türe sahip, sanıldığından daha karmaşık ve anlamlı müzik türüdür. herkesin dinleyebileceği seviyede değildir, popüler akımların kölesi olmamış ve olmayacaktır.
    2 ...
  37. 186.
  38. dinlemenin belli bir altyapı gerektirdiği metal türü.
    3 ...
  39. 185.
  40. 184.
  41. dinleyince beynimin tırmalandığını hissettiğim müzik tarzı. Ama haggard diye bir grup var ki, senfonik metal yapıyorlar. Onlardan başka bir şey dinlemez oldum.
    0 ...
  42. 183.
  43. 182.
  44. 181.
  45. kendim de bir dinleyicisi olmama rağmen, son zamanlarda kendisiyle çeliştiğini düşündüğüm müzik tarzı.

    metal müzik; her ne kadar halka ait, gerçekleri yansıtan, ezilmiş isçi sınıfının adına yapılan bir müzik tarzı olsa bile, yapılış tarzı biraz değil epey maliyetlidir. bir vatandaş metal müzik dinlese bile, bu müziği çalamaz. elektrok gitar alacak parası yoktur bir kere adamın. kaldı ki; metal müziğin üreticisi ile dinleyicisi arasındaki fark gitgide açılmakta. artık para için yapılır oldu çoğu konser. ayrıca metal müzik üreticileri hiç samimi olmayan davranışlar içerisindeler. şarkılarını söyleyip gidiyorlar. benim henüz küçük çocuk olduğum 90'lı yıllarda, hatta sperm olarak volta attığım 80'li yıllarda metal müzik çok daha samimi imiş. konser veren sanatçılar seyircilerin arasına zıplarlarmış. izliyorum konser kayıtlarını, adam gitarı elinden bırakıp seyircilerin üzerine fırlıyor, müziğin sesi kesiliyor fakat coşku artıyor. ama şimdi öyle değil. binlerce koruma yardımıyla sahneye çıkmalar, zorla sırıtmalar, hatta seyirciye trip atanlar bile var. metal müzik bu değil bence. tabii ki 80'li yıllardaki metal müzik geleneğini yaşatanlar da var. abuk subuk giyisiler giymek yerine, götünde külot üzerinde kazakla sahneye çıkan adam var mesela. ama bazılarına bakıyorsun lordlu kılıçlı siyahlı elbiseler, ayağında botlar. vay anasını metalci yahu!!! ölşfgnlöslgnlsfkgn yesinler öyle şekilciliği. amfinin sesini sonuna kadar açıp iki nota çalmakla metal müzik olmuyor. o ruhu yansıtacaksın. pentagram'ın ilk konseri bir düğün salonunda olmuş mesela, düğün salonunda metal müzik konseri mi olur? bal gibi olur. öyle de güzel olmuş ki. hala efsanedir. şimdi stadyumları sahne yapıyorlar. ne bir ruh var ne bir toplu ayak uydurma. mal gibi dinleyip gidiyor insanlar. sanırım metal müziğin son yıllarını yaşamaktayız. bazı devlerin de bu müzik türünden elini çekmeye başlamasıyla bu müzik türü karanlığa gömülecek diye düşünüyorum. en son aramızdan slayer'ın gitaristi jeff hanneman ayrıldı işte. biz yine şanslıyız diye düşünüyorum. canlı canlı istanbul'da iron maiden'ı izleyebiliyoruz, ya 20 sene sonrakiler ne yapsın? slipknot'u death metal'in kurucusu sanan insanlar var emenike. bir şey bu kadar mı yanlış algılanır ve algılanmaya devam edilir. metal müziği gürültü olarak addedenleri hiç kale almıyorum bile.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük