aşırı ciddi bir havası yoktur, hatta yer yer komiktir, eğlencelidir. efektleri boktandır. aşırı fantastiktir. karakterleri iyidir. baş karakteri merlin biraz şebelektir.
camelot daha ciddidir, daha az fantastiktir, maksimum fantastikliği arada yapılan 3-5 yüz değiştirme büyüsü filandır. ama genelde can sıkıcıdır. bir de arthur mala benzer.
"tabii ki camelot" şeklinde sonuçlanacak karşılaştırma. iki dizi de keyiflidir ama birinde morgana genelde kumda oynarken diğerinde (camelot) morgana bildiğiniz kurt hayvanıyla son derece netameli ilişkiler içine girmektedir (karşısında soyundu ama sonrasını göremedik).
camelot'un boy boy farkla kazanacağı karşılaştırmadır.
bir kere merlin çocuk dizisidir. bir gram olsun gerçekliği insanı tatmin etmez. fakat camelot 10 bölümde bile içimize işlemiştir.
merlin'deki çizgi filmsel büyü efektleri ile sihirli annem'den farksız bir durumda iken camelot yaklaşık bir game of thrones kalitesi ile işler büyü vs olayları. liseli kızların "ayy merlin'deki arthur çok yakışıklı yaa" tarzındaki düşüncelerinden dolayı izlenme oranları arasında fark olabilir. tamam eva green bu farkı tek başına kapatmaya yetemeyebilir ama dizideki guenivere'i de görmek gerekir. merlin'deki merlin'in bizim tatlı cadı'dan farkı yokken camelot'ta merlin efsanesindeki kadar gizemli ve bilgedir. en azından yaramaz çocuk değildir.
ayrıca entrika açısından da camelot birkaç yüz adım öndedir merlin'den. kısacası camelot...
camelot mu daha güzel yoksa merlin mi? çok ikilemde kaldım açıkçası. yorum yapamıyorum. ikisinin de farklı bir cazibesi var. olaylar farklı çünkü. camelot'ta öerlin daha ciddi, daha havalı. arthur daha bir korkak. merlin'de arthur küstah, kendini beğenmiş, cesur ve yeri gelince çok iyi. merlin ise daha komik, daha eğlenceli, başına buyruk ve bir sır saklıyor. merlin ilk izlediğim olduğu için bana daha çekici geliyor. bilemiyorum.
camelot daha bir yetişkin dizisi ama.