bu sene itibariyle yıldız teknik üniversitesi bünyesinde de kurulmuş bölümdür. 2009-2010 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlayacaktır büyük ihtimalle.
biz * 40 kişilk sınıfa 80 kişi tıkış tıkış girip, labaratuvarda 5 grup sıra sıra deney yaparken, bu herifler topu topu 10 kişi * yaya yaya ders yaparlardı uyuz olurdum.
mekaniğin meka sı ile elektroniğin tronik inin birleşiminden oluşan ve japonyada 1960 lardan beri bulunan mühendislik harikası bir bölümdür. Ülkemize de atılım üniversitesi tanıştırmıştır bu müstesna bölümü.
elektronik-bilgisayar-makina ve bilumum mühendislik türünün karışımıdır. gittikçe insanlar bu bölümü keşfedip doluşuyorlar. böylece her sene puanlar daha da artıyor. bir ara çok isterdim saolsun saçma fizik öğretmenimiz bir b*k bilmeden konuştuğu için ve benim de bunu bilmeme rağmen gene de etkilendiğim için kafam karışık. kendileri 'madem herşeyin karışımı ve çok tutuyor diyorsun niye aile doktoru tutulmuyor' diyerek bir bakış açısı getirmiştir. o an mantıklı göründü gözüme nedense.
bir yandan da şu var. düşünün ki fabrika sahibisiniz. her mühendise 1 milyar maaş veriyorsunuz. 3 mühendis almak yerine bu işleri yapabilecek tek mühendis almak daha akla yatkın olmaz mı?
kocaelindeki bolüm 2000 yılından itibaren hizmete girmiştir.birde 3.sınıfta bochum üniversitesiyle olan anlaşmada bölümün ilk 7 sine girebilirseniz o seneyi fh bochum üniversitesinde okuyor ve çift diplomaya sahip oluyorsunuz.
sahsen ben o bölümde okuyan bir hazırlık öğrencisi olarak 7 kişi alıcaklarını bilmiyordum ve simdi iş daha da zor diyorum.
elektrik-elektronik mühendisliği bölümünün elektriktronik şeklinde birleştirilmesi kadar saçma isimli bir bölümdür. madem elektrik-elektronik diyorsunuz, buna da makina-elektronik deyin. hayır, ondan sonra bunu okuyan da kendini bir bok sanıyor arkadaş.
Makine, elektronik, kontrol ve yazılım mühendisliklerinin kaynaşması ile oluşmuş bir bilim dalıdır. Sanıldığı kadar basit ve yetersiz bir bölüm değildir. Mekatroniği makine veya elektrik mühendislikleriyle karıştırmayın. mekatronik mühendisi, ne makine mühendisi gibi makine tasarlar, nede elektrik mühendisi gibi şebeke hesapları yapabilir. mekatroniğin uzmanlığı bu alanların birleştiği yer olan otomasyon ve robotiktir.