Fragmanlardan anladığımız kadarıyla fatih'in tahta çıkmasından evvelden başlayacak dizi. Yani 21 yaşında değil en az 19 yaşında olacak ve 44 yaşındaki kenan imirzalıoğlu tarafınfan canlandırılacak. 1453'te tahta çıktığını sananlar varsa onlara da yazık ayrıca.
Rating konusunda kadın ve ufak tefek cinayetlerle sıkı bir kapışmaya girecek anlaşılan. ikisi de haftalardır her izleyici grubunun en tepesinde. ATV'de adını hatırlayamadığım (hükümdarlı bir şey) dizi de bunları takip ediyor. işi biraz zor yani. Baba güne koymuşlar.
Kenan imirzalıoğlu'nun sesi ilk kez itici gelmiştir. Bölümün başında neden şiir okuyor ki? Keşke 23 Nisan'da şiir okuyan çocuklar gibi değil de sakin sakin anlatarak başlasaydı olayları.
dizisi olan padişahlar listesinin son halkasıdır. yakın geçmişe bir bakalım ; kanuni sultan süleyman tamam. abdülhamid tamam. kanuninin devamında sıralı olarak torunlar tamam. şimdi fatih sultan mehmed geldi. ertuğrul un oğlu osman bey doğmak üzere onun dizisi de ertuğruldan sonra başlar. geriye kalıyor 30 civarı padişahımız. arada dizisi yapılamayacak birkaç padişah var malum sebeplerden dolayı. onlara dizi yapsalar birileri diyebilir "ya böyle padişahlarda varmış" diye.
Gerçek tarihin bu olmadığı bunların kurgu olduğu, ticari kaygıların güdüldüğü unutulmamalıdır. Gerçekte Mehmetin çocukken yazdığı gösterilen mektuptan büyük ihtimalle babası edirneye geldiğinde haberi olmuştur.
Devlet-i aliyye isim tamlaması a harfi uzatılarak söylenmez.
Bir de bizans dediğimiz ülkenin insanları kendilerine romalı derdi.
Ayrıca Şehzade orhan'a gelin verilen mimar kız, çizimlerinde metre sembolü kullanmış ya da onun sahnesinde görülen yapı planlarında . O tarihlerde metre diye bir ölçü yok. Dirsek, ayak vs. Kullanılır.
oyuncuları flash tv den mi kiraladınız mk. bakıyorum tanıdık simalar ama olmuyor herkese gitmez o tarihi roller % 80 oyunculuklar vasat. gerçek kesit gibi a koyayım.
bir kısmını izledim. çok profesyonel değil belki ama kötü olduğunu da düşünmüyorum. dizinin en iyi yanı kesinlikle müzikleri özgün ve sahne geçişlerine uygun müzikler kullanılmış.
diziyi ben beğendim. lakin Çandarlı Halil ve Orhan çelebinin tarihsel tutumu diziye reytingler gözetilerek saptırılmış.
Çandarlı Halil paşa ile Sultan Mehmed arasında bir fikri uyuşmazlık olduğu aşikar hatta husumet bile var ancak bu Halil Paşa'nın orhanı tahta geçirecek kadar ileri hadde ulaşmış olduğunu söylemek/göstermek doğru değil. aynı şekilde orhanın tahta geçmesi olası değildi. tarihte de zaten orhanın Edirneye yürümesi filan tamamen hayal ürünü. Osmanlıların kuruluş ve yükseliş devrinde kanuni ile beraber en kolay tahta geçen Sultan Mehmed iken sanki taht kavgaları olmuş gibi bir game of thrones havası oluşturulması tarihsel anlamda olmamış.
velhasıl iyiler ve kötüler keskin bir şekilde ayrılmış. Çandarlı Halil kötü, Zağanos paşa iyi. biz bu işi yapamıyoruz paşam. tarihte salt kötü ve salt iyi yoktur. grinin tonları vardır vesselam...
boş ayrıntılara takılmadan izlendiği zaman ciddi anlamda güzel bir dizi olmuştur, efekler konusunda laf eden dallamalar spartacus dizisini dillerinden düşürmeyen tayfadır, kesinlikle olmuş dizidir.