manisa

entry406 galeri14
    299.
  1. ayrıca manisa il sınırları içinde manisa'yla özdeşleşmiş (bkz: spil dağı) bulunur.
    1 ...
  2. 300.
  3. Ege'nin izmir'den sonra en gelişmiş ikinci şehridir. Gelişmiş sanayisiyle Turkiye'de ilk besi zorlar. izmire 15 dakika uzaklıkta olmasi büyük avantajlarindandir. Kulturel anlamda her hafta bir etkinlik mutlaka vardir.
    6 ...
  4. 301.
  5. bugün kendinden nefret ettirmiş şehirdir, ilk defa gelmiş biri olarak; hastanede çalışana birşey soruyorsun umursamaz cevaplarla geçiştiriyor, yer soruyorsun yarım yamalak cevaplar veriyor, dolmuş şoförüne şuradan geçiyor mu diye soruyorsun sanki karşısında küçücük çocuk varmış gibi geçiyor geçiyor gel diye yüksek sesle emir veriyor, istediği kadar güzel olsun. insaniyet olarak sınıfta kalmış bir şehir.
    2 ...
  6. 302.
  7. göz gözü görmüyor . bu nasıl sistir , etrafa tam bir walking dead havası hakim şu anda .
    2 ...
  8. 303.
  9. Ankarayla kapışacak kadar soğuk oluyormuş doğru mudur?
    1 ...
  10. 304.
  11. izmir gibi olması istenen şehir.
    6 ...
  12. 305.
  13. Sisten bir şey gözükmeyen şehir.
    3 ...
  14. 306.
  15. öğretmenevindeki görevli memur bağyana burdan selamlar. geldim, bir oda lütfen dedim. yer yok dedi. bir daha bakın isterseniz dedim. ardından 308 nolu oda, anahtarı verdi.
    olayı delillendirebilsem şikayet edecektim, gel gör ki şahit yoktu.

    diyeceğim, sonunda g*t olacağınız yalanları söylemeyin.
    0 ...
  16. 307.
  17. Şehir merkezinde arabayla şehrin bir ucundan diğer ucuna gitmek 5 dakika sürüyor. Ama arabayı park edecek yer bulmak yarım saat sürüyor. Park yeri açısından bu kadar sıkıntılı ve bu kadar düzensiz bir şehir görmedim. Tek kelimeyle “rezalet”.
    0 ...
  18. 308.
  19. bu vesile ile yurdumuzun ilk doğa dostu savaşçısı "manisa tarzanı" nı rahmetle yad ediyorum.
    4 ...
  20. 309.
  21. Eşşeğin şeyi gibi virajları olan şehir.
    3 ...
  22. 310.
  23. Bence belediyesi izmirden daha iyi çalışıyor.
    6 ...
  24. 311.
  25. 312.
  26. Ege'nin incisi izmir'e yarım saat mesafede olmasıyla izmir'in bir ilçesi gibidir. Kıbrıs, izmir ve Ayvalık'tan sonra en çok sevdiğim yerdir. Aslında izmir'den Manisa'ya taşınırken hiç istememişim izmir'den ayrılmayı. Fakat kardeşim Cbü besyo'yu kazanınca mecbur taşınıldı. Ben o sırada Çanakkale 18 Mart Üniversitesi 1. Sınıftım. Çanakkale'ye gelirken izmir'den gelmiştim; Ama yarıyıl tatiline kadar Manisa'ya taşınma işlemleri ailem tarafından tamamlandığı için, tatile Manisa'ya geldim. Manisa'ya alışıp alışmadığım konusuna gelirsek, sanırım ben hiçbir şehre alışmadım; Alıştığım tek şey, oradan oraya yer değiştirmek. Nereye gidersem orayı seven bir insan olduğum için, Manisa'yı da seviyorum. Çevreci Tarzan'ı, Doğa harikası Spil Dağı, Ağlayan Kaya Niobe'si, Anemon Lalesi, Mesir'i, üzümü, doğası, tarihi, güzel insanları ve her şeyiyle güzel bir şehir... Şehzadeler Şehri Manisa...
    3 ...
  27. 313.
  28. 314.
  29. belediye doğalgaz boru hattı döşüyor.
    bence bu kadar "üstün bir belediyecilik" bu şehre fazla!

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/1686798/+
    13 ...
  30. 315.
  31. 316.
  32. 3-5 kişi tanıyıp bütün Manisa halkına berbat demek çok akilaneymis gibi bir de gelişmişlik seviyesi falan tahlil edilmiş.

    Güzel şehirdir Manisa.
    9 ...
  33. 317.
  34. Şehir dışındaki doğası ve şehir dışındaki mahalleleri(güzelyurt,uncubozköy) ne kadar düzenli,ferah ve güzelse; şehir merkezindeki mahalleleri bir o kadar kötü,düzensiz ve köy gibi olan şehirdir. Şehir merkezindeki trafik ve araba park yeri bulma sorunu tek kelime ile rezalettir. Trafik düzenlemesi tek kelime ile rezalettir. Şehir merkezi için konuşacak olursak Sokakları inanılmaz dar ve çok plansızdır. Her şehrin gelişmişlik seviyesi tahlil edilebiceceği gibi Manisa’nın da gelişmişlik seviyesi tahlil edilebilir ve çok net şu çıkarımda bulunulabilir ki Manisa şehir merkezi binalar, sokaklar,trafik ve planlama açısından büyük bir köyden farksızdır. Gelişmiş bir yer değildir. Yerlisi manisa dışına çok fazla çıkmadığı için Manisa’yı Türkiye’nin en güzel şehir zannedebilir, ama öyle değildir. insanına gelince çok kötü olmamakla beraber genellikle hayata bakış açıları oldukça sınırlıdır. Tek avantajı izmir’e ve tatil yerlerine yakın olmasıdır Manisa’nın. insanları ile ilgili iyi veya kötü denilemez ama şu rahatlıkla söylenebilir ki inanılmaz görgüsüz, rahatına düşkün ve gösterişe meraklılardır.
    0 ...
  35. 318.
  36. izmir’e yakın olması dışında çok fazla bir avantajı olmayan gelişmemiş bir şehirdir. Büyükşehirler dahil birçok şehir gezdim. Trafiği ve park sorunu bu kadar rezalet olan bir şehir görmedim. izmir ne kadar modern ve gelişmişse, Manisa da o kadar gelişmemiştir.
    2 ...
  37. 318.
  38. manisalı bir arkadaşım vardı ''biz manisalıyız yolun ortasından gideriz'' der yolun ortasından giderdi. umarım hala yaşıyordur.

    bir şehir
    11 ...
  39. 319.
  40. Bir zamanlar en güzel şaraplar muş'ta ermenilerce üretilirdi.

    Öyle ki kale eteğinden, kilometrelerce inerdi su yolları ile ovaya.

    Ve gerek bundan ve gerekse yörenin ikliminden yeni şarap yıllanmış gibi olurdu.

    Döneminin en pahalı şaraplarından olup fransa'nın ünlü bordeaux şaraplarına da öncü olmuştur.

    Ancak bugün muş'ta şarap üretimi sanırım yok.

    Manisa sonra gelir. *
    Ege genel olarak şarap üretimine yatkın ancak muş yöresi?
    1 ...
  41. 320.
  42. bir buçuk milyona yaklaşan toplam nüfusuyla egenin izmir'den sonraki ikinci büyük ilidir. sanayi ve tarım kentidir.
    2 ...
  43. 321.
  44. Salihli ilçesi süper. Her yer birahane.
    2 ...
  45. 322.
  46. izmir’e bu kadar yakın olup, şehirleşme, insan profili ve kültür bakımından izmir ile uzaktan yakından alakası olmayan geri kalmış, gelişmemiş şehirdir. Tek olumlu yanı izmir’e ve tatil yerlerine yakın olmasıdır. Tabii bu söylediklerim şehir merkezi için geçerlidir. Uncubozköy ve Güzelyurt gibi mahalleleri şehir merkezine göre nispeten daha düzgündür. Tabi yine beklentinizi çok yüksek tutmayın.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük