1-Avsa adasinda üç daire, dört üçgen, bes dikdörtgen
2-Gökyüzünde bi bulut
3-Bitlis'te beş minare
4-Biri yazlık, biri kışlık iki platonik sevgili
5-Büro mobilyası ve çelik kapı üreten bir fabrikanın öğle üzeri yaslanıp sigara içilen beyaz duvarı
6-Islıkla da çalınabilen dört anonim türkü
7-Palandökende bir palan, iki döken
8-Kastamonu'da üç kasto
9-Üç fay hattı
10-Bir çarsamba, iki persembe, üç cuma
11-Dünyada mekan
12-Ahirette iman
13-Denizde kum
14-Uzayda yerçekimsizlik
15-Bi çuval gazoz kapagı
16-Bi kibrit kutusu sigara izmariti
17-On sekiz saç biti
18-Biri ingilizce 6 adet küfür
19-Yirmi tane bos naylon po s et
20-Sevenlerin kalbinde kurulmus bir taht
21-Bi sürü saç sakal, kil, tüy, yün
22-Üç ayri parkta üç ayrı belediyeye ait üç ayrı banka reklamlı bank
23-Bi ayakkabı çekeceği
24-Iki büyük taş kütlesi
25-Bir adet agaç gölgesi
26-Üç kuş kanadı sesi
27-Bi sürü kedi köpek
28-Bi marmara denizi
29-Camına yaslanip seyredilen iki piliç çevirmeci
30-Her aksam karıştırılan dört çöp bidonu
31-Çalıp çalıp kaçılan bes melodili apartman zili
32-Nakit 15 kuruş
33-Anne babadan kalma yarısı yasanmış bi ömür
borçlu icra takibinin kendisine tebliğinden başlayarak ödeme süresi içinde (itiraz etmediği taktirde) mal beyanında bulunmak zorundadır.
mal beyanı borçlunun gelir, mal, alacak, maaş, ücret, faiz, temettü vb. gibi mal varlığı dahil iktisadi değerlerden borca yetecek kadarını ve borcunu ne şekilde ödeyebileceğini yazılı veya sözlü olarak (uygulamada yazılı yapılır) icra dairesine bildirmesidir.
mal beyanında bulunmamanın cezai yaptırımı iik. md. 337'de düzenlenmiştir. buna göre;
süresi içinde mal beyanında bulunmayan borçlular alacaklı veya vekilinin şikayeti üzerine icra mahkemesi tarafından 10 günden 1 aya kadar hafif hapis cezasıyla cezalandırılır. ancak borçlunun haczi kabil mallarını alacaklının bildiği veya bilmesi lazım geldiği ispat olunursa borçluya ceza verilmez.
mal beyanında bulunulmadığı şikayetinde bulunulmadan önce alacaklı borçlunun mallarına haciz koydurmuş ve sonra mal beyanında bulunulmadığını şikayet etmişse borçluya yine ceza verilmeyecektir.
mal beyanında bulunulmadığı şikayetinde bulunulması ve bu nedenle ceza kararı verilmesi için yapılmış olan takipte gönderilen ödeme emri hukuken geçerli olmalı, usulüne uygun olarak borçluya tebliğ edilmiş olmalı, söz konusu icra takibinin iptalini gerektirecek herhangi bir durum söz konusu olmamalıdır.
Mal beyanı; para borcundan dolayı icra müdürlüğünde aleyhine takip yapılan borçlunun kanuni süresi içinde borca yetecek miktarda mal, alacak ve haklarını icra müdürlüğüne bildirmesidir.
mal beyanında bulunmayanlar hakkında icra mahkemesince tazyik hapsine karar verilir. şu anda verilmekte olan ceza; mal beyanında bulununcaya kadar hapis cezasıdır. cezadan kurtulmak için mal beyanında bulunmak yeterli olduğundan cezanın yaptırım gücü zayıftır. bu ceza kararının alınmasına ve cumhuriyet savcılığınca infazına kadarki bütün prosedür borçlunun mal beyanında bulunması ile gereksiz muamele halini alacaktır.
ayrıca mal beyanında bulunulmasının beklenmesi diye bir zorunluluk yoktur. bilinen malların haczinde herhangi bir sakınca yoktur. mal varlığıyla ilgili her türlü araştırma talep halinde icra müdürlüğünce yapılabilmektedir.
bazıları mallıklarını kendileri beyan etmezler. hatta reddederler.
ancak malın mal olduğu; hal, tavır ve edasında ifade bulmuştur.
ne mal adam yav! denir mesela..
bu mallığın hukuki anlamdaki menkul ve gayrimenkul ile, yani parasal değeri bulunan eşya ile ilgisi yoktur.onları bu işe karıştırmayın lütfen...