bugün

sansar salvo'nun '21 gram mixtape' albümünde bir parçanın ismi.
tabutta rövaşata filmin baş kahramanı. tavuzkuşu hırsızıdır aynı zamanda. üşüdüğünde araba çalar kaloriferini açar ısınır ve aracı olduğu yerde bırakıp yol alır. belediye otobüsü çalmışlığı bile vardır.
(bkz: ama arkadaşlar iyidir)
(bkz: çıkma ekmek var mı)
o kadar yaralayıcıdır ki, kanattığı yerden yeniden neşelenmek zordur.
filmin bitimine yaklaşık 30 dk kala kırıldığı dişiyle eksik diş aratandır, var olanı kapattırmayan, yenisini yaptırtmayı düşündürmeyen; sokağı derinden hissettirendir. tek eksiği sakalıydı.
tabutta rövaşata'nın muhteşem karakteri. Celil Civan Vicdanı yaralamak yazısında muhteşem tanımlıyor mahsun'u...

--spoiler--
Mahsun Süpertitiz, aidiyet-yurtluk-kimlik gibi post-modern düşüncenin deştiği yaralardan beslenmez. “Mahsun Süpertitiz, yurttaşlar gibi ne derin devleti ne Kıbrıs meselesini, ne de bitmek bilmez Doğu-Batı ve “Biz kimiz?” sorularını dert eden biridir. Zira bunlar dert de olsa aidiyeti, yeri yurdu, kimliği olan yurttaşların dertleridir. Oysa Mahsun’un herhangi bir aidiyeti ve kimliği yoktur. Bir anlamda “yurttaşlık haklarından mahrum” bir “mort civile”, yeri yurdu olmayan bir göçebe, aidiyetsiz bir avaredir o. Dolayısıyla onun hikâyesi, sadece onun hikâyesidir; herhangi başka bir meselenin alegorisi veya sembolü değil.
--spoiler--

--spoiler--
Tabutta Rövaşata’da, Mahsun, ona dayatılan kuralları çiğneyerek, sisteme karşı gelerek, film boyunca sürdürdüğü sessizliğini çığlığa dönüştürmektedir. Her defasında polisler tarafından dövülse de araba çalmaktan vazgeçmez. “Mahsun’un tek derdi geceyi sıcak bir mekânda geçirmektir. Ancak burada araba sadece Mahsun’un ısınmasına değil, bulunduğu ortamdan uzaklaşmasına da yardım etmektedir. Araba sayesinde yoksulluk ve yoksunluğundan da kaçma imkânı bulmaktadır. Bu anlamda araba Mahsun için özgürlük kadar düş-işlemi ve arzu anlamına da gelmektedir”
--spoiler--
derviş zaim'in yönettiği tabutta rövaşata isimli filmin, ahmet uğurlu tarafından hayat verilen baş karakteridir.