dizi endustrisinin başını çeken dizilerden bi tanesiydi temel ile bunun bir dişisi vardı aralarında ki aşk olayları ve de mahalle de gelişen abuk sabuk bi takım olaylar işlenmiştir son bölümlere doğru temelin birde maymunu vardı dizinin maymunluğunada büyük etkisi olmuştur bu hayvancık
"kadın erkek genc yaslı
kucuk buyuk ıhtıyar
kızlar delıkanlılar ve sevımlı cocuklar
herkes yerını alsın bızım dızı baslıyor
sankı gercek hayatta bu mahalle yasıyor."
bu dizinin tekrarlarını sırf bir şeyi öğrenmek için epey bir süre takip ettim, bütün arkadaşlarıma merak ettiğim şeyi sordum kimse derdimi çözemedi. ey sözlük ahalisi bu dizide muhtar bey diye geçen kişinin dizideki ismi neydi. bu adam tüm dizi boyunca yıllar boyu muhtar bey olarak lanse edildi ve gerçek ismi biz sevenlerinden esirgendi.burdan dizi yetkililerine sesleniyorum açıklayın şu senelerdir sır olan ismi de biz de rahatlayalım.
klasik bir kandemir konduk calismasi idi. yillarca nasil devam etti ve bu kadar buyuk ilgi gordu hic anlayamadim. dizide temel karakterini canlandiran erkan can'in ne kadar buyuk bir oyuncu oldugunu cok gec algilayabildim, sebebide bu muhtessem komedya idi.dizide her sey o kadar yapay o kadar kotuydu ki, haliyle erkan can da benim icin hic bir sey ifade etmedi yillar boyu. ne zamanki babayi sinema da izleyebildik eli yuzu duzgun filmlerle, bas tacimiz oldu.
her olaya uygun bir şarkının yazıldığı-bestelendiği dizi idi. şarkıları komikti. misal, hatırladığım bir tanesi: "bakalım temel ne yapacak? bu olay da ne olacak?..." diye başlıyordu. hey gidi hey, insan hatırladıkça tipsiz çaydanlık'ı bile özlüyor...
kurtlar vadisi pusu, pars narkoterör ot, çöp vb. abuk dizilerin televizyon üzerindeki önderliğinin doruk noktaya ulaştığı şu dönemde gerçekten özlediğim samimi dizi.
bir zamanlar avt ekranlarında boy gösteren dizi. bir zamanlar dediysek bu baya uzun bir zamana tekabül eder *. öyle bir diziydi ki bu dizi bugün kurtlar vadisi nasıl gençleri etkiyorsa bez bebek nasıl çocukların hayal güçlerini allak bullak ediyorsa bu dizi de mahalle ortamında yaşayan 25 yaş üstü herkesi etkilemişti *. misal bizim mahallede böyle temel modunda bi abi vardı adı pamir bu diziden aldığı gazla kahve dükkanı açtı salak salak sırıtmaya başladı planlar yaptı ve en sonunda saçlarını perma yaptırdı. nurten abla zayıflama takıntısını bıraktı niye çünkü fadime şişmandı. sonra pamir ile evlendi öss'ye hazırlanan dönemin gençleri hepsi birer goncagül olmuştu. altın günleri kemik kıranlarla dolmuştu o dönem. böyle hafif kalender amcaların hepsi birer muhtar amca olmuştu. kendinden yaşça küçük birini arayan yaşlı dullar bu diziden aldıkları gazla birer emlakçı ihsan olmuşlardı. toplum işte böyle büyük bir buhrana sürüklenmişti sonra bir gün bu dizinin yayından kaldırıldığı söylendi hepimiz üzülmüş gibi yaptık ama içten içe seviniyorduk sonra pamir ile kendini çaydanlık sanan kardeşi hilmi'yi şunları konuşurken duydum
pamir: ne oldu bana bu bu saçlarım niye böyle
hilmi: birisi beynimize hükmetmiş pamir abi bende kendimi çaydanlık sanıyormuşum.
her bölümde bölümdeki konuyla alakalı, adeta serdar ortaç elinden çıkma sözlere sahip gudik şarkıların söylendiği mesaj kaygılı dizi. son bölümünde tüm mahallenin tren yapması beklendiyse de beklenen olmamıştır.
Erkan Can, Esra Akkaya gibi iyi tiyatro oyuncularına para kazandırmış ama herhalde sinir sitemlerini çökertmiş olan 90lı yılların traji-komik mahalle dizisi.