bugün

1-malumunuz magnum reklamında kullanılan kadın karakterler söz konusu dondurmayı yerken gerek davranışları ile gerekse çıkardıkları sesler ile oral seks yapıyormuş gibi davranırlar.
2-reklam bir ürünün tanınırlılığını artırmanın yanı sıra onu daha fazla satabilmek için yapılır.

bu önermelere dayanarak tanım :
magnum reklamlarında ki ima sözkonusu ürünün türkiye'deki bilinirliliğine pozitif satışlarına negatif etki yapmaktadır. sokakta muz yemeyen bir millete böyle reklam yaparsan adam değil magnum, dondurma bile yemez.
(bkz: ki bağlacının amına koyim)
(bkz: yeter artık vurmayın adam öldü)
(bkz: çılgın ki bağlacı procesi)
(bkz: ki bağlacını bütün kelimelerden ayıracağız)
(bkz: pire için yorgan yakmak)
(bkz: ki için başlık yakmak)
(bkz: ki sen benim gözyaşlarımı gördün)
o dondurmadan o ses cıkmıyor. cıkmaz. denedim olmuyor.
Reklamların amacını aşmasıdır ama adamlar reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığından reklamın alasını yaptılar. reklamlarla ilgili daha önce genel bir yazı yazmıştım ve içinde dondurma reklamlarıyla ilgili kısımlar mevcut. umarım yardımcı olacaktır.

her insan gibi televizyon izliyoruz değil mi? hatta saatlerini bu kutunun önünde harcayan milyon vatandaşımızı bulabilirim. el kaldırmayın biliyorum. televizyonun ayakta kalabilmesi medya şirketleri için çok önemlidir, çünkü çok büyük paralar dönmektedir bu sektörde. televizyonun temsilcileri olan kanallar yapımlarını sunmak için paraya ihtiyaç duyarlar. bu paraların da büyük kısmını, konum olan reklam oluşturmaktadır. bu yapımların ekrana konabilmesi için reklam elbette ki şarttır, işkembeden sallayacak durumda değilim.

beni rahatsız eden reklamların niteliği. daha doğrusu niteliksizliği. benim gibi bir sürü kişi, dondurma reklamıyla seksi paralel düşündü. çünkü güzel ve seksi bayan, büyük bir arzuyla magnum'unu yalıyordu. biz de ufaktık tabi o zamanlar. sürekli sokakta dondurmamı kızların gözünün önüne sokuyordum, belki etkili olur diye. çikolata reklamlarında güzel bayanlar, erkekler tarafından 1 parça çikolatayla tavlanıyordu. ortaokul yıllarında haftalığımı çikolataya yatırmamın sebebiydi bu reklamlar. giden para çoktu ama gelir sıfırdı. hatta yediğim tokatlar eksiden sayılırsa, kendi paramla rezil oluyordum. şimdi değmeyen bir kıza değil çikolata ciklet bile almam ama küçüktük işte. kısacası reklamlar seksüel obje olarak kullanıldı ve etkili de oldu. reklamın iyisi kötüsü olmazdı ya!

büyüdük, akıllandık ama reklamcılar hala akıllanmamıştı. bilinmeyen numaraları nasıl bulabiliriz diyen bir dahi(!) hayatımıza 118li operatörleri soktu. gerçekten de hayatımıza soktular haklarını yiyemem.118 18 118 bilmem kaç derken 110 lu sayılara düşman olmuştuk. her kanalda bu reklamlar devamlı döndüğünden kaçmak ta mümkün olmuyordu. bundan daha kötüsünü yapamazlar derken bu sefer de 118 33 reklamı çıkmasın mı?reklamın sloganını hatırlayalım: "118 33 yani 118 33." 118 33 demişsin zaten bir de üstüne ilave "yani 118 33" demek nereden esiyor? geri zekalı mıyız biz, bir kez söyleyince anlayamıyor muyuz?
Reklamın amacı akılda kalıcılıktır. Zira yıllardır alay ettiğimiz ''CALGON'' reklamları kapalı kapılar ardında başarısını kutluyor. Biz onlara gülerken onlar da bize gülüyor. ''Magnum'' un da durumu aynıdır.
sadece televizyon reklamında değil, market aktivitelerinde de görülen hatadır.
yaklaşık bir ay önce bir tanıtım ajansının iş teklifi üzerine mülakata gittim. belli başlı büyük avmlerdeki migroslarda magnum dondurmasının mini boyunun tanıtımı yapılacaktı. mülakata girdim, yaklaşık 30 olan kız sayısının 9 a indiğini gördüm; fiziğimize göre eleme yapmışlardı. bir sonraki aşamada iş kıyafetlerini getirdiler. kahverengi v yaka saten mini elbiseler ve topuklu ayakkabıdan oluşuyordu. bir sonraki aşama iş tanımıydı. migrosların içine yerleştirilecek 2*2 lik odalarda, elimizdeki maket magnum dondurmaları, " evde yaşanan mini hazlar " sloganını dondurmayı yermiş gibi yaparak müşteriye anlatıcaktık. bu aşamadan sonra magnumun marka değerini ve kadının milyonuncu kez metalaştırılmasını sorgulayan bendeniz görüşmeden çıktım. aktivite 2-16 nisan tarihleri arasında yapılacaktı belki denk gelenler olmuştur.
o bayan merdiven varken aşagıya neden tarzanca iner ki.
mantık hatası değildir o.

belki de kasten yapılandır..

erkeklerin hoşuna gider muhtemelen kadınların da..

iyi bir satış tekniğidir..
herkes magnumu yerken o kadını düşünür..
Reklamlarda bazen mantık hataları gibi gözüken şeyler şuanda bunu sana düşündürmek için yapılmış ve akılda kalıcı olmak için seksilik , komiklik gibi unsurlar kullanılır.