günde rahatlıkla 4-5 saatimi ayırdığım eylem. çoğu zaman aynı şarkıları dinlesem de, yeni bir şarkı dinlemeye başlayınca, yeni bir dünya keşfetmiş gibi hissediyorum kendimi. her şarkının kendine özgü bir hikayesi olduğunu inanıyorum. bu yüzden her şarkıda onu yapanın, yazanın neler hissettiğini düşünürüm hep.
150 şarkı var yaklaşık telefonumun hafıza kartında. sürekli onları dinliyorum. ayda 5-6 şarkı ya eklerim ya eklemem.
2-3 gün sürekli dinlediğim şarkı oluyor. sıkılıyor insan haliyle ama aradan bir süre geçiyor ve o şarkı yine denk geliyor. tekrar aynı zevki alıyorum.
bateri çaldığım için hep müziğin alt yapısını dinlemeye dikkat etmiyorum, artık alışkanlık oldu sürekli orasını dinleyip şarkının ana fikrini kaçırıyorum. * ister istemez sözlerde bir süre sonra beynine yerleşiyor zaten.
artık beni yoldan görenler kulağımda kulaklık olmayınca merak ediyorlar öyle bir hale büründüm iyice. otobüste, okulda, evde, yolda kısacası bulduğum her yerde müzik dinliyorum. bir gün ölürsem kulağımda kulaklık varken araba çarpar ondan ölürüm. yoksa bu sıralar düşünmüyorum pek. *
bu aralar gizli saklı gerçekleştirdiğim eylemdir.öyle bi şarkı var ki sevdiğimi kendime bile itiraf edemiyorum bunca yıl boşuna mı bu kadar müzik birikimi yaptım diyorum , herkes uyuduktan sonra dinliyorum , olurda kulaklık telefondan çıkar ses dışarı yayılır diye korkuyorum arada.işte o şarkı ; http://fizy.com/#s/3wkkrf
iş bu entry The Rolling Stones'in Gimme Shelter'ıyla birlikte ateşlenen sigaranın dumanlarının milyonlarca çeşit melodilerle gökyüzüne tırmanışıyla birlikte yazılan bir entrydir.
müzik dinlemek kısmen ciddi bir iş sayılır. insanın kültür ve medeniyetini tıpkı bir ayna gibi aksettirir. düşmanlarınızın ayağınıza bakmasının sebebide budur. nasıl ritim tutabildiğinizdendir. dinlediğiniz müzikle senkronizasyonunuz ne kadar iyiyse insanlarla ve dünya ile kurduğunuz iletişimde aynı orantılıdır.
müzik dinlerken bir çok şey yapılabilir. öncelikle seviişir. daha sonra kitap okurken, gezerken, araba kullanırken, yürürken hatta uzun müddet tuvalatte iki büklüm sıçarken bile dinlenir. ruha kısmen haz verir. ama elbette bir yere kadar verir bu hazzı. ruhu doyurmak mümkün olmadığı gibi bunu müzikle yapmaya çalışmak gecici bir meşgaledir sadece. çünkü kalpler sadece allah'ı anmakla mutmain olmaktadır. sırf belkide bu yüzden islam'da boş söz olarak nitelendirlen abartı müziğin haram oluşu bu meşguliyet hasebiyledir. müteşabih...
nihayetinde kültür, medeniyet ve farkındalığı ifade ettiği için bir çeşit kimlik belirleme yöntemi olarak kullanılır. dikkatli olunmalıdır.
müzik dinlerken parçaların sözlerini aklında tutamaz insan. çünkü parçalar eşliğinde hayallere dalar... parçaları duymaz hala gelir ama hayallerine yön verir duyamadığı müzik. kısacası müzik hayallerimizin yönetmenidir. müziğin melodisi ve sözleri hayallerimizi yönetir ama asla yönetmenin sesi duyulmaz hayallerde. sanırım. bu yüzden parçaların sözlerini hatırlamakta güçlük çekiyorum.
zevk almak istiyorsan şayet gözlerini kapatacaksın. dış dünyayla iletişimini keseceksin, bağırsalar duymayacaksın. şarkı seni sürükleyecek, karşı çıkmayacaksın. basılan her notanın ruhundaki dalgalanışını hissedeceksin. budur müzik dinlemek. ders çalışırken, kitap okurken, yürürken dinlemek yalnızca beyni doldurmaktır.
eğer müziği tüm duygusallığınızla dinliyorsanız, her şarkı için bir klip canlanır gözünüzde.. tamamına yakınında siz oynarsınız kliplerin.. ve tabi ki düşünülen şahıs eşlik eder size..