bugün

müzik dinlemek

iş bu entry The Rolling Stones'in Gimme Shelter'ıyla birlikte ateşlenen sigaranın dumanlarının milyonlarca çeşit melodilerle gökyüzüne tırmanışıyla birlikte yazılan bir entrydir.

müzik dinlemek kısmen ciddi bir iş sayılır. insanın kültür ve medeniyetini tıpkı bir ayna gibi aksettirir. düşmanlarınızın ayağınıza bakmasının sebebide budur. nasıl ritim tutabildiğinizdendir. dinlediğiniz müzikle senkronizasyonunuz ne kadar iyiyse insanlarla ve dünya ile kurduğunuz iletişimde aynı orantılıdır.

müzik dinlerken bir çok şey yapılabilir. öncelikle seviişir. daha sonra kitap okurken, gezerken, araba kullanırken, yürürken hatta uzun müddet tuvalatte iki büklüm sıçarken bile dinlenir. ruha kısmen haz verir. ama elbette bir yere kadar verir bu hazzı. ruhu doyurmak mümkün olmadığı gibi bunu müzikle yapmaya çalışmak gecici bir meşgaledir sadece. çünkü kalpler sadece allah'ı anmakla mutmain olmaktadır. sırf belkide bu yüzden islam'da boş söz olarak nitelendirlen abartı müziğin haram oluşu bu meşguliyet hasebiyledir. müteşabih...

nihayetinde kültür, medeniyet ve farkındalığı ifade ettiği için bir çeşit kimlik belirleme yöntemi olarak kullanılır. dikkatli olunmalıdır.