favori dersim coğrafyada çöktüğüm, edebiyatta bekleleni veremediğim, ösym'nin yine ters köşe yaptığı sınavdır. seneye böyle olmaz bu sınavlar. bize garezi var ösym'nin. kim derdi ki edebiyat sınavının yarısı paragraf olacak* veya ygs'de mantık sorusu sorulacak. siz siz olun 91-92 li olmayın. aha da size bir sistemzedenin uyarısı.
coğrafyada akarsu-kömür-doğalgaz üçlüsü üzerine sağlanan enerjiyle ilgili soru dışında pek çeldirici soru olmadığından, zaten genel kanı olarak da kolaydı. o soruda da az dikkatle fark anlaşılıyordu aslında. ben 10 dakikada dikkat kesilip ancak gördüm amk.
edebiyata gelirsek, sağolsun kendimi de haksız çıkarmadım edebiyatımın kötü olması konusunda. ama "hassiktir bu ne biçim soru lan" denilen iki soru vardı sanırım. biri yukarda da bahsi geçtiği üzere modernizm, diğeri ise soruyu hatırlayamasam da şıkları içinde "oğuz atay tutunamayanlar" olan soruydu. kanaatimce sınavın en baba sorusu da oydu. üstünde fikrim olan tek şık tutunamayanlar'ın olduğu şıktı zaten diğer 4'üne bön bön baktım. sadece aklımda onun kalmasından da belli zaten.
köklü bir dershane geçmişine sahip olan arkadaşımın bile tanımlayamadığı modernizmin sorulduğu sınavdır. 20. soruya geldiğimde hala paragraflı türkçe sorusu çözüyordum. gelecek senelerde hazırlanan olursa kesinlikle es geçmesin türkçeyi, o belgisiz sıfatları fiilimsileri.* coğrafyada çok saçma şıklar olmasına rağmen şaşırtıcı sorular vardı, kolaydı bazıları. mesela G-8 ve AB'ye üye olan ülkelerin coğrafyayla çok alakası olmasa da 18 yaşına geldiysen rusya'nın ab'ye üye olmadığını bir zahmet biliver.
şu ana kadar 2 maçta da maksat puan ya da puanlarla dönmekti ama bu sefer ezip geçmek farz oldu
final maçı
yer: kurtuluş lisesi
tarih: 26.06.2010
saat: 10.00
26 haziran cumartesi günü saat 10'da gerçekleştirilecek olan edebiyat-coğrafya sınavıdır. türkçe - sosyal grubu sorularının ygs sınavında zor olmasından kelli, çıkacak soruların kolay olacağı düşünülmektedir. 56 edebiyat, 24 coğrafya sorusu olacaktır.