Kitap okuyarak bir yere gelinmez dediniz alın sordum soruyu soktum boruyu sınavı. Tm ögrencilerinin şebelek gibi kalıp, sayısalcıların full çektim heralde lan diye bağırdıgı sınav.
ebediyat ygs ye göre kolay cografyanın dünyaya göre zor olduğu sınavdı ama neymiş efenim birşeyler bilmek gerekiyormuş öyle mal gibi sınava girip çıkmamak gerekiyormuş muş da muş muş.
dershanelerde 3-4 hafta batı edebiyatı ve akımların anlatılmasına rağmen son yıllarda bu konularda tek bir soru bile çıkmayan sınavdır. bu yıl olanda doğru düzgün servet-i fünun ve tanzimat edebiyatı sorusu bile yoktu. kimler hazırlıyorsa onlara edebiyat dersi vermek isterdim.
Birçok kişinin kolay dediği sınavdır. Efendim kime kolay? Adam 20 net hedefliyor, 25 net çıkarıyor. Sonra bu kolay diyenler sıralamada sonuncu olan tipler de olabiliyor. Sayısalcı arkadaşlara gelince eşit ağırlık alanlarını kapatacaklarını sanmıyorum. Çünkü Ösym amca ters köşe yaptı. Türkçe kısmını çözebildi herkes. Ama edebiyat gerçekten kasılmıştı. Liseyi yeni bitirmiş sayısalcı arkadaşların Bilge Karasu'yu bile bilmediklerini iddaa ediyorum hatta Sultan Veled'i bilmeyenlerin çok olduğunu da iddaa edebilirim. iyi bir eşit ağırlıkçı yine kendini kurtarır tabii ama sırf saçmalamak için "Çok kolaydı, iyi ki çalışmamışım." dememek lazım. Dediğim gibi zor-kolay da göreceli. Seviyeye göre bir tanım oluşturuyor diyelim.
Su amk fencilerini anlamiyorum madem hukuk istiyorsun niye fen seciyorsun gerizekali ayrica biz ea sectik diye ezik diyorlardi bu sene diyoar bende tm den giricem ed. Sinavi goture girer umarim.
bir lise son öğrencisi olarak nazlı eray'dan haberdar olduğum, bu yüzden sınav öncesi eserlerini ezberlediğim fakat sorunun "hangisi eserlerinde fantastik gerçekçiliği işler" şeklinde gelmesiyle dumur olduğum sınav.
aylak adamın sorulduğu sınav olmakla beraber edebiyatın paragraf sorularının uzun olması ve hiç duyulmamış yazarları sorması ile bazılarını ters köşe eden Dün çalışmaya başlayıp sabahlayıp girdiğim, edebiyata nazaran coğrafyanın daha kolay göründüğü sınavdı. Sonuçları umarım mutlu eder tüm sınavzedeleri*
sınavdan çıkan bütün sayısalcıların "ehahehe çok kolaydı lan bu eşit ağırlıkçılar neyi yapamıyor anlamadım boşum yok neredeyse ahauhau" diye ağzını ayırdıkları sınav.
ulan sikimin kenarı açıp bir kitap okumamışsın, bir kere yazar - eser çalışmamışsın, akımları, söz sanatlarını divan edebiyatını öğrenmek için uğraşmamışsın. tabi kolay gelir amk bilmiyorsun ki. bilmediğin bir konu hakkında şüpheye düşebilir misin? gelmiş ağzını ayırıyorsun kolaydı diye.
yarrak kolaydı.
ulan bir tane akım sorusu yoktu. yazar eser de sorulmuyor artık. siktiğimin ösymsi bizden karakter ezberlememizi bir de onların tahlilini yapıp birbirine benzeyip benzemediğini çıkartmamızı istiyor.
biz senin momentine, organik kimyana, sinir sistemine kolay diyor muyuz aklını siktiğim?
edit: ama bakıyorsun daha oğuz atay'ın tutunamayanlar'ını bilmiyor, mai ve siyah'ı bilmiyor. bildiği bi aşk-ı memnu var o da kanal d de dönen sonsuz sikişten.
yavşak sayısalcıların edebiyatına kolay dediği sınav olarak tarihe geçmekte. bu kolay lafını anlamadım. sınav zordu işte. ne ayrıntı sorular vardı. 56 sorudan 5 yanlış altı yapmadıysan bu sınav kolay falan değildir kardeşim.
ablamın kınası olmasından dolayı dört saatlik uykuyla girdiğim sınavdır. edebiyat kolaydı ama gene soruların uzunluğu anıt olacak kadar uzundu. bu kadar paragraf sorana kadar adam gibi bilgi sorusu sorda yapamazsak oturalım kazıklara yapanda hakkını alsın nedir bu mına koyim ya? hele coğrafya sınavını anlamak mümkün değil. siktiğimin sisteminde sözelcilere 16 tane kek soru sorulurken bize 24 tane edebiyat gibi paragraf dolu soru sorulur. bu kadar saçmalık olmaz. 24 soruyuda bilgi yap kardeşim, yap zaten ygs'de sıçtın ağzımıza! inşallah tüm bunlara rağmen sonucu iyi gelir de belli ölçüde de olsa çabamızın karşılığını alırız. tabi herkes için geçerli bu.
mis gibi sınavdı. kolay. yata yata 30 net çıkartılabilir. azıcık çalışılarak çok daha fazlası yapılabilir. o oscar töreni zımbırtısı niyeyse kafamı kurcaladı biraz.