Dokuz eylül edebiyat fakültesi ne kardeşim girecek. Dağın başına okul yapmışlar. Hava da soğuk. En son da kardeşim çıkar. Yani diyeceğim o ki Ayvayı yedim.
edebiyatın boru gibi, türkçenin normal, coğrafyanın ise kolay göründüğü ama özünde zor olduğu sınav olmuştur. coğrafyada söylemek istediğim sorular basit görünüyordu ama çok çelişkili şıklar vardı yani ygsdeki gibiydi. o zamanda böyle bazı sazanlar coğrafya çok basit falan bik bik ötüp sınavdan sonra havasını almıştı. yani coğrafya basit diyen arkadaşlar sınavdan sonra görür neyin ne olduğunu.
ama edebiyat harbiden zordu. neyse geçti gitti umarım herkes emeklerinin karşılığını alır.
edit: coğrafya ters köşe yapacak demiştim ve yaptı. full diyenler 6-7 yanlış yapmış hep.
Bir sayısalcı olarak la girmesem de uyusam mı acaba diye düşündüğüm sınav.
Sınav sonu editi: yapamayan tm öğrencisinin okumayı bırakması gereken sınav. Hayatımda ilk defa edb-coğ sınavına girdim bu kadar yaptım siz de döktürün bir zahmet. Olan hep fencilere oluyor, bizim daha zordu.
bu sınav için birazdan uyanacak olan binlerce öğrenci vardır.. inşallah sınavdan çıkınca hiçbiri üzülmez.. sınava öylesine girenler zaten bu sınavı rakısına meze yapacaktır..onları boşverin.. ciddi hedefi olan herkes mutlu olsun..
22 haziran cumartesi sabahı kaderimi belirleyecek sınavdır. bilemiyorum bu sınavı geçemezsem belki seneye bir daha girerim ama ben o radyo televizyon sinama bölümüne girecem amk. kamu yönetimi nasıl birşey acaba?
kolay olmamasını hatta kazık olmasını dilediğim sınavdır. Fenciler yapamasın. Çalışmayan eşit ağırlıkçılar da yapamasın. Artık çalışanla çalışmayan ayırt olsun lan.
bu sınavda bence hata vardır ösym yetkilileri her sınavdan sonra insanları okumaya teşvik etmek için falan gibi bir şeyler zırvalıyorlar madem okumaya teşvik o zaman kitaptan bir alıntı yap bilebilsin bakalım sizin o zeka küpü öğrencileriniz herkes robot gibi türünü içeriğini ezberliyor halbuki kitaptan can alıcı bir alıntı yaparsanız hem okuyanla okumayanı ayırırsınız hem de adaleti sağlarsınız ayrıca şiirin adını sormak yerine şiirden bir kaç dize verseniz de şairini sorsanız daha iyi olur işte o zaman edebiyat birikimini ölçersiniz adam kitab-ı sengi mezarın orhan velinin olduğunu biliyor belki ama bakalım içindekilerden haberi var mı?böyle okumaya değil ezberciliğe teşvik edersiniz.