öyle karışık bir metrodur ki allahın cezası, bazen yön sorduğunuz görevliler bile kekeleyerek kaçmaya çalışırlar. metro haritası olmadan sakın ama sakın!
oyster'dan girişte değil çıkışta kontör düşen * metrodur. çünkü londra ulaşım anlamında zonelara ayrılmıştır. o nedenle taksimden bindin akbili basınca ister bi durak sonra in ister son durakta levent'te in aynı parayı ödersin, tek seferlik kontör düşer.
oysa tube'un olayı burada başlamaktadır. şehrin altını örümcek ağı gibi sarmış tube'un bir ucuyla diğer ucu arasında dünya kadar durak vardır. şehrin bir ucundan binen adam diğer ucuna kadar giderse farklı ücret öder sadece bir * durak giderse başka öder. zone geçtikçe çıkışta oyster'inizi alete dokundurduğunuzda düşecek ücret daha fazla olur. zone 1'den bindiniz 4'ten çıktınız diyelim, bu, göte girecek pound miktarının epey fazla olduğu anlamına gelir. *
bazen grev nedeniyle, bazen ariza nedeniyle ama illa ki bazi hatlari illa ki kapalidir. ve o kapali hatlar genelde sizin gitmeniz gereken guzergaha giden tek hattir. o nedenle sizi kagni arabasi hiziyla ilerleyen londra otobuslerini kullanmaya zorlar.
gunun farkli saatlerinde farkli fiyat tarifesi uygular. is baslangice ve bitis saatleri arasinda daha pahalidir. butun hatlar geceyarisi kapanir. metrolari cok kucuktur ve koridorlarin cogu iki insan sigabilecek buyukluktedir. londra merkez 6 zone a ayrilmistir ve her bir zone a gitmenin ucreti farklidir. 1.50 ile 5.50 pound arasi degisir.