Kullanım klavuzu okumayan halkımızın hep yanlış kullangığı ürün.
10 ml ve günde 2 defa kullanılması gereken ürün.
Suyla karıştırılması kesinlikle önerilmiyor.
10 ml yaklaşık 2 tatlı kaşığı ölçeği boyutunda, yanıma alıyorum bir çay bardağı ve tatlı kaşığı banyoya girmeden önce, 2 tatlı kaşığı ölçeğinde bardağa koyuyorum, dişimi fırçalıyorum düzgünce ağzımı temizliyorum suyla, sonra tükürüyorum ve listerine'i döküyorum ağzıma. 60 saniye boyunca( 60 bin, 59 bin .. Şeklinde sayarsanız 1 dakika boyunca tutmuş olursunuz) iyice ağzımda çalkaladıktan sonra lavaboya tükürüyorum ve enfes ferahlık başlıyor.
Listerine türkiye ye ilk geldiğinden beri kullandığım ve cok memnun olduğum biricik bakım malzemem.2 yıl kadar önce olmali abd de yılın ürünü seçilmişti.plak oluşumu aftlar vs.birebir.
ilk zamanlar minik boyunu çantama atıp çıkardım, misler gibi koktuğunu savunurdum ancak farkediyorum ki ağızda ciddi mânâda kuruluk yapıyor. Ve ağız nane gibi değil de kimyasal kokuyor basbayağı.
Atın ağzınıza karanfili en doğal yoldan, oh mis.
ağız temizliğinde çok işe yaradığına inandığım hede. mor renkli olanı hariç bütün tipleri iş görür. sigara kullanıyorsanız bunun minik boyları var. sigaradan sonra bi lokmasını ağızda gezdiriyosunuz çevreye zarar vermiyosunuz.
Diş macununun, ipinin, fırçasının yetmetiği ulaşamadığı yerleri güzelcene temizleyen, dişi paklayan, üstüne de kötü kokuları önleyen muazzam ağız bakım suyu.
Kullanın, kullandırın. Fiyatı her ne kadar tuzlu olsa da, şişeyi fondiplemediğiniz sürece sizi bi ay götürür.
Hoş, ağız bakımına dikkat etmeyen, macunu ortadan sıkan, diş fırçalamanın usulünü bilmeyen tiplere ne anlatıyorum ki.
Ha bu arada alkolsüz olanını tercih edin. Kısa süreli ağzınızı ferah hissedersiniz ama o alkol diş taşlarını sökmek yerine tam aksine dişinize yapıştırır. Sonra dişçilerin ceplerini doldur babam doldur.
antiseptik solüsyon. ağız bakımı için kullanılmaktadır.
1865'te Pasteur Mikrobik hastalıklar Kuramı'nı yayımladıktan sonra ingiliz cerrah joseph lister'in aklına bir fikir geldi.
milleti o kadar ameliyat ediyoruz ama bu mikroorganizma denilen şeyler onları öldürüyor olabilir mi acaba dedi. gel zaman git zaman ameliyatlarında karbonik asit çözeltileri ile cerrahi alan temizliği yapmaya başladı. gördü ki normalde ölecek hastalar ölmüyor. tıp literatürüne "antisepsi" olarak bilinen uygulama böylelikle girmiş oldu. o kadar mühim bir hadise olmuştur ki Kraliçe Viktorya, onu Baron unvanıyla Lordlar Kamarasına üye yapmıştır. Kendisi bu unvanı alan ilk doktor olarak ayrıca tarihe geçmiştir.
tarih1879'u gösterdiğinde ise Joseph Lawrence isimli kişi, joseph lister' in çalışmalarından ilham alarak benzer bir solüsyon yapmıştır.
bu solüsyona ise "listerine" demiştir.
Ardından, Jordan Wheat Lambert ile birlikte Lambert Pharmaceutical Company’i kurdular.
Bu firmada, ameliyathanelerde dezenfektan ve yaraları temizleme solüsyonu olarak kullanılan LISTERINE ürününü üretip satmaya başladılar.
özet: tıp tarihine geçmiş adamın ismini kullanan 130 yıllık şirket.
Orwell'in 1936 yılında yayınlanan Aspidistra adlı eserinde ismi geçen ve o yıllarda reklam sloganı; "neden hep yalnız? Ağız kokusu mesleğini mahvediyor" olan ağız gargarası. ve kahramanımızın parasızlığa isyan ederken eklediği cümle: " yoksulluk tinsel ağız kokusudur!".
Mavi zeroyu kullaniyordum. Bugun bitti gidip hangisini alsam diye dusunuyorum. Alkolsuz olsa iyi olur.
En guzel etkisi gece yatmadan once dislerinizi fircalayip ustune bunu kullanirsaniz sabah kalkinca agizda olusan o aciligi yasamiyor olusunuz.
Mavili olanının makbul olduğu, ağız çalkalama suyudur. Birazcık yakar ama zamanla alışırsınız. Her gece yatmadan önce dişlerinizi güzelce fırçalayıp, listerine' le çalkalarsanız kolay kolay bir sorun Yaşamazsınız....