cok kiytirik bir donemdir. o kadar kiytiriktir ki, bir hamamcinin "hoooyt" demesiyle devri acanlar ehehehe diye diye kacmislardir ve bir devir iste boyle sasaasiz kapanmistir.
1-belediyenin yaptıgı calısma ile bütceye 1.3 trilyona mal olmus ve 1 haftada lalelerin solması ile son bulmus devirdir.tasaronlar bir mercedes parası cıkarmıstır muhtemelen.
2-osmanlının devlet olarak bitisinin son demleri olmus ama divan edebiyatının tavan yaptıgı,fuzulilerin,nebilerin,bakilerin,seyh galplerin yasamıs oldugu ve bugün oturdugum semtte (bkz: kağıthane) yasanmıs tarihsel bir dönemdir.
3-sezen aksunun harikalarından biridir,hayatımda dinledigim tek sibel can sarkısıdır **.
osmanlılar ın savaşmayı unutup devlet işlerini bir kenara bıraktığı ,aşk meşk ve zevk hayatına düşüp bok gibi altın harcadığı sonrada kasa tam takır kuru bakır kaldığı için isyanlara maruz kaldığı duraklama dönemidir
ilk başlarda pek beğenmesemde, hiç evlenmemiş 45 yaşlarındaki bir abimizin ''hayatımın istiklal marşı'' olarak adlandırdığı; alıcı gözüyle dinleyince benimde pek bir hoşuma giden sibel can şarkısı.
osmanlının sefa dönemini anlatan bu dönemde, bahçelerdeki kaplumbağların üzerilerine mum dikildiği ve bu hayvancıklar yürüdükçe ortalığın adeta ışıklı bir şölene dönüştüğünü duyduğumda ne hoş bi fikirmiş die düşündüğüm devir.
tüm bilinenleri tepetaklak eden devir. ösym'nin sınavzedelere gönderme yaptığı soruda yeralmıştır.. biz bunu sezen şarkısı olarak biliyorduk, bir de zevk-i sefa devri olarak. kısacası çalışılmayan yerden gelmiş, çok pis darbe indirilmiştir. *
yalnız cevaplarda hayyam olsaydı kesin işaretlencekti fakat ösym koymayı unutmuş. biz de diğerleriyle idare ettik ne yapalım.
* Batılılaşma çabalarının ilk evresini oluşturur.
* Avrupa düşünce ve tekniği ilk kez bu dönemde Osmanlı sınırlarından içeri girebilmiştir.
* ilk devlet matbaası, kağıt imalathanesi kuruldu.
* Avrupa'ya ilk elçileri gönderildi (sürekli değildir).
* Doğu klasik eserleri tercüme edildi.
* ilk itfaiye örgütü kuruldu.
* ilk çiçek aşısı uygulaması yapıldı.
* Çini imalathaneleri açıldı.
* Kütüphaneler ve köşkler yapıldı.
1730'da yeniçerilerin çıkardığı Patrona Halil isyanı ile son buldu.
* Dönemin padişahı III. Ahmet, Sadrazam Nevşehirli Damat ibrahim Paşa'dır.
patrona halil isyanı ve şair nedim i hatırlatan devir. bu dönem öyle devirdir ki, zevk-ü sefa devridir denir tüm osmanlı mensuplarının en çok o dönemde kebap yediği söylenir.