bugün

80 yıl öncesine kadar istanbul en güzel mesire alanı.şu anki hali ile eski resimlerini gördüğünüzde dumura uğrama garantisi veren bir mekan.dere ve çevresinde 30 civarında saray ve kasır binası var.yapay çağlayanlardan oluşan bir gölet.II.Abdülhamit'in padişah olma haberini aldığı Atiye Sultan Sarayı gibi harika güzellikle binalar.tam ortasından geçen silahtar-ağaçlı çiftalan demiryolu hattı.üzerine şarkılar yazılacak güzellikte bir coğrafya.şu an yerinde shell benzin istasyonu olan yerde koşu köşkü bulunuyormuş. günümüzdeki gazi koşusuna benzer ve bizzat padişahın katıldığı atyarışları yapılan bir alan var.zamanında istanbul halkının dini bayramlarda geldiği ve eğlendiği çayırdan bugün gültepe otobüsleri kalkıyor.tarihe saygısızlık müzesi gibi bir yapı kurulsa en ideal yeri kağıthanedir.zaten bu konuda da millet olarak üzerimize yoktur.
gece konduları ve olaylarıyla ünlü, akşam haberlerinde sıkça karşılaşılan istanbul semti.
içinde (bkz: Coşkunlar Sucuk), (bkz: Güllüoğlu Baklavacısı), (bkz: Ayyıldız), (bkz: Sinemaj) gibi alanında başarılı şirketler barındırıyor olmasına rağmen, semt ahalisinin sosyo ekonomik durumundan dolayı, etrafındaki semtlere (bkz: Şişli) (bkz: Bomonti) (bkz: Okmeydanı) (bkz: Çağlayan) (bkz: Taksim) göre geri kalmış istanbul bölgesi.
lale devrinin geçtiği istanbul ilçesi. zira lale devri dönemin de ''cennetten bir bahçe'' olarak bahsedilirmiş.
(bkz: seyrantepe)
(bkz: çağlayan)
(bkz: gültepe)
(bkz: çeliktepe)
(bkz: şirintepe)
bugünkü hali itibariyle istanbul'u çirkinleştiren öğelerden sadece biri. hele bir de deresi yok mu deresi*.
adını; lale devrinde matbanın ulkeye girmesinden sonra, kagıt ihtiyacının bu bolgedeki kaynaklardan ve depolardan karsılanmasından aldıgı dusunulen ilce yıllar evvel sarayı barındıran istanbulun bu "sirin" semti, isyan sırasında guzellıgını kaybetmeye mahkum edilmistir.cumhuriyet devrinde de ilgilenilmeyen semt 1989 yılına kadar sisli belediyesinin bir subesi olarak kalmıstır. 1989 yılında ilce olması ve kagıthane belediyesinin kurulması ile butce bulmus ve gelisim gostermeye baslamıstır. (#480348) nolu entryden de anlasılacagı uzere sanayi kurulumuna uygun yapısı sebebiyle 80 li yıllardan sonra yatırım cekmeye baslamıstır. bir cok perakende ve sanayi devinin subeler hatta merkezler kurdugu ilce is gucu cekmistir. iste bu sebepten dolayı da yogun olarak goc almıs ve son nufus sayımından cıkan rakamlara gore 220 bini asan bir nufusa ulasmıstır.

hiç bir zaman gelismis ilcelerimiz kadar butce bulamayan belediyede; burokratik sebeplerin de etkileriyle de; faaliyetler tutuk yurumus, bu gun ki durumuna gelmistir. nufusun hızlı artısından egitim de nasibini almıs, kalabalık ve yogun sınıflarda, siddet kokan uc mahallelerde ogrenmistir hayatı cocuklar.

altyapısal olarak gelismis ilcelerinin oldugu gibi, kesmekes kokan mahalleleri de mevcuttur. "jeopolitik" konumu itibariyle (maslak, levent, besiktas, sisli, taksim, eminonu, eyup, gaziosmanpasa gibi merkezi ve daha gelismis ilcelere komsu olmasından) ve depreme dayanıklı oldugu iddia edilen zemin yapısından dolayı son zamanlarda elit kesimin de ilgi alanına girmeye baslamıstır.

ilce tarihi dokusu, eski eserleri ve yenilenen mesire alanıyla da boy gosterırken, her gece sanayi mahallesinin baska bir sokagında cıkan yangınların haberleri, basında olumlu etki bulmasını engellemektedir.

istanbulu 3-4 semtten ibaret zannedenler kagıthanenin sadece adını bilmelerine ragmen kagıthane hakkındakileri bilmeden yazıp cizerken, ilceye yalnızca kendi sakinleri sahip cıkmaktadır.
istanbul'un avrupa yakasında hızla gelişmekte olan, günümüzde tarihi değerinden geriye hiçbir şey kalmamış olan semtlerden biri. o meşhur kağıthene deresi günümüzde boklu dere olarak fabrikaların ve kanalizasyonun atıklarına ev sahipliği yapmaktadır. şehir merkezine olan yakınlığı nedeniyle son zamanlarda çok tercih edilen bir yer haline gelmiş, bu durum da inşaat firmalarının dikkatini fazlasıyla çekmiştir. zira şu günlerde metrekaresine yeni bir site inşaa edilmekte olan istanbul semti. öyle ki şehir planlamasından nasibini almamış irili ufaklı biçimsiz apartmanların arasından havuzlu siteler peydah olmaktadır. bu sebeple konut fiyatları ve kiralar da fırlamıştır.
ilk yıllarında şehir dışı sayıldığı için bazı fabrikaların kurulmuş olduğu; şimdilerde ise artan nüfus ve merkezi noktalara yakınlığından ötürü nüfusu artan, gecekondulardan sitelere geçmiş olan bir ilçedir. belediye kanununa göre fabrikalar 2010 yılına kadar şehir dışına çıkmak zorundalar; bu yüzden kimi işletmelerin şehir dışı olarak tanımlanan bölgelerde fabrika inşaatları devam etmektedir. genel anlamda son bir kaç yıl içinde oldukça başarılı çevre düzenlemeleri yapılmıştır. seneler boyunca her yağmurda taşarak çile çektiren,ya da kötü kokular yayan kağıthane deresi islah edilmiştir. fakat artık dereden akan su bile yok denecek kadardır. * belediyesi şu anda adalet ve kalkınma partisinde olup, yıllardır büyükşehir yönetimiyle aynı parti tarafından yönetilmiş olsa da ödenek bulamamış olması; belediye başkanlığı yapan fazlı kılıçın son yıllarda çalışmaya başlaması büyük ihtimalle artık istanbulda ev yapacak arsa kalmamış olmasındandır.
Yanından geçerken bile içinizi sıkabilecek kapsiteye sahip iğrenç güzide istanbul ilçesi.
insanlarının ve mimarisinin içinden geçen dereden daha pis olduğu bir istanbul semti. gitmeyiniz görmeyeniz efendim.
10 senedir oturduğum, çağlayan'ın aşağısında kalan, son derece depresif yapılı istanbul ilçesi.
bu ilçede oturanların en büyük avantajı avrupa yakasındaki yerleşim merkezlerine yakın olmasıdır.
mecidiyeköy'e 10 dakikada ulaşabilirsiniz. fakat trafik varsa saatlerinizi alabilir ; ki kağıthane'nin trafiği çok pis olur.insanda yaşama isteği bırakmaz.
burada yaşamanın zorluklarına gelince en başta yapabilecek şeylerin sınırlı olmasıdır. sınırlı derken bildiğin 0.
ne bir sosyal aktivite ne bir alışveriş merkezi vardır. meydanı ise o kadar küçüktür ki 3 dakikada en baştan sona kadar gezebilirsiniz. ve bu meydanı da bankalar işgal etmiştir zaten.

bu ilçenin başına gelen en güzel şey kuşkusuz şehir tiyatrolarıdır. kültür merkezinin yapıldıktan bir sene sonra şehir tiyatroları burada da oynanmaya başlamıştır ve benim oyun kaçırmamamı sağlamıştır.
kültür merkezi dediysem, olay abartılmasın. bir tek tiyatro var işte.
he bir de bu ilçeye bağlı sanayi mahallesi vardır - kağıthane belediyesi gelirlerinin çok büyük kısmını bu mahalleden sağlar ve çin mahallesi kadar kalabalık bir yerdir burası - ki orası da ayrı bir entry konusudur.
durumu orta seviyede olanların istanbul da seçtiği ilk yer. sessizdir, kekomançiler azdır ve evleri pahalı değildir. kiralık evlerinin fiyatları aynı olan gaziosmanpaşa, sultangazi filan gibi yerlere nazaran cennet gibi kalır.
gece geç saatlerde hâlâ evimde değilsem şayet, bu eve de artık gidemeyeceğim anlamına gelmektedir ve bu noktada bu ilçe devreye girer. akrabalarımın ikâmet ettiği, istanbul'un en büyük ilçelerinden biri.
yarın (7 mayıs 2011) saat 15:00'da merkezi devlet bahçeliye, 16:00'da gültepe bölgesi, 17:00 nurtepe bölgesi kemal kılıçdaroğluna, pazar günü ise çeliktepe bölgesi numan kurtulmuşa ev sahipliği yapacak semt. gönül ister ki 3 liderin de elini sıkma fırsatım olsun. bakalım şansımızı deneyeceğiz.
nefret edilesi apaçilerin bulunduğu semt. adam arabayı üzerine sürüyor, bir de atar yapıyor. tövbe bozdurur böyle tipler
maalesef çalıştığım firma bu semtte.
istanbul dan ayrılıp tamamen başka bir il yapılması gereken istanbul a hiç yakışmayan ilçe. olsa olsa bir kırıkkale, bir sivas, bir bayburt olabilir. böyle sikim bi ilçenin ne işi var istanbul da.
yeni mesire alanıyla yeniden canlandırılan ve adalet sarayı nedeni ile kentsel dönüşüme dahil olan istanbulun güzel bir semtidir.
merkez mahallesinde tanga sokak diye bir sokağı var. başka sokak ismi kalmamış gibi.
istisnasız her gece elektrik kesintilerinin yaşandığı varoş yer. *
kensel dönüşüme dahil edilmesi ile atağa kalkan semt. rte nın yeni göz lerinden.
1. Dünya Savaşı'ndan kalma kayıp demiryolu gün yüzüne çıktı

http://www.zaman.com.tr/m...Id=141831&activePic=2
istanbul un kozmopolit ilçelerinden biridir.
laz lar, kürt ler, Siirt li araplar, ve Sivaslılar çoğunluktadır. şu sıralar bol miktarda Suriyeli de gelmiştir, özellikle Alibeyköy civarına. kısaca uzak durun, olurda yolunuz düşerse arabanın kapılarını kilitli tutun. gençlerin alayı atarlı piçtir.
kemal kılıçdaroğlu tarafından kağıttepe olarak değiştirilmiştir.
Yokuşları alışık olmayan insanlar açısından dertlenme nedenidir. Belgesel çekimlerinde ve fotoğraf çekimlerinde konu olarak yokuş çıkan insanlardaki bezgin ve mutsuz yüz ifadeleri ele alınabilir.