şu sıralar cayır cayır yanan ama bahar aylarında mis gibi olan il.
küçük olduğu için giysi mağazası pek yok.
çay bahçelerindeki sandalyelerin hepsi aynı yöne bakar bir de.
kırıkkale ile isim karışıklığını arkadaşımın öğrettiği kırklarelispor takımını taraftar grubunun söylediği ''kırklar yırtar'' tezahüratını aklıma kazıyarak aştığım ve yakın zamanda ilk defa ziyaret ederek gerek doğasına gerek insanına hayran kaldığım küçük bir ilimiz. ilk defa gitmemiz sebebiyle sürekli adres sorduk ve herkes sıcakkanlı bir şekilde yardımcı olmaya çalıştı. kimse kütüğümüzü merak etmedi sohbet ederken ayrıca. ne böbürlenen gördüm şehrini anlatırken ne de alçalan. bir gülümseme hakim şehre. alkolsüz bile saatlerce dans edip eğlenen gençler vardı mesela (masa altı yapmış olabilirler emin değilim ). her köşesi park, ağaç, yeşillik ...
- dayı ya bu birayı nerde gömebilirim ?
- şurada park var orada içebilirsin evladım.
- sağolasın dayı, iyi akşamlar.
- iyi akşamlar evladım.
not: gidecek olanların ciğercime uğrayıp ciğer yemesini tavsiye ederim.
kırklareli, eski ismi kırk kilise, kırklareli ilinin merkezi olan şehirdir. kırklareli tarih boyunca konumu itibariyle birçok antik yerleşim merkezine sahip bir ilimizdir.
Yakinlarinda oldugum sehir bi ara ugramak lazim.
Vize candir geriye kalan ilçeleri normaldir her daim atatürkçüdür.
Arada sirada sakirt çikabilir onlarda dershanede ayar yemistirler.
Uçağı olup hava alanı olmayan, rayları olup treni olmayan ildir. Küçük sakindir. istasyonda 3-5 liraya çay içen enayiler vardır. Trakya halkını severim ama orada bir çaya 3-5 lira veren açık ara farkla enayidir.
Meshur istasyon caddesini nasil unutabilir ki bir insan. Diger adiyla gör beni ,al beni caddesi. Ilk duydugumda kahkalara bogulmustum tabi duyuncaa haliyle. ama eger gidiyorsaniz gezmeye felan agam borege mutlaka ugramalisiniz ardindan tabii vilayete gidip cay cekirdek citlatmadan olmaz. Ahh ah ozlemedim degil hani.