türkiye'de yaşanası 16 ilden biri olan caanım memleketim. akp'ci zübüklerin oraya yaklaşmaması dileğiyle. sizin takılacağınız 65 koca il var zaten, gidin oralara.
istanbul'dan kırklareli yi yazıp okuyacam diyen fakat yanlışlıkla kırıkkale'ye okumak için gelen iki tane sınıfımda ve üniversitede de epey öğrenci bulunmaktadır...
gerek insanlarının sıcaklığı,gerek şehir güvenliği gerekse insanlarının kültür seviyesi bakımından diğer şehirlere kıyasla çok önde olan küçük,sevimlimi sevimli trakya şehri.
mutevazı şehirlerimizden biridir. deniziyle, tarihiyle ülkemizde önemli bir yeri olan, gidip görmek isteyebilceğiniz, gittiğinizde insanların sıcaklığı sebebiyle hep orda kalmak isteyeceğiniz şehirdir. sakindir, doğaldır.. yalancı kalabalık yoktur. evet bazen can sıkar bu nedenle ama başka şehirlerdeki kalabalığı görünce bu da kıymete biner doğal olarak. güzeldir ya *
(bkz: ölmeden önce yapılacak 100 şey)
(bkz: kırklareli yi görmek) *
bir kadının yalnız başına rahatça gezebildiği son derece medeni ve alkol almayı bilen insanlarla dolu memlekettir.Medeniyet bolca vardır.Çoğu büyükşehirde olmayan hem de
bu gün bir kez daha bana kattıklarından dolayı ve en güzel hikayem' i bana armağan ettiği için kendisine minnettar kaldığım minicik şehirdir.
canım şehir cicim şehir.
şu sıralar hasretine daha bir düştüğüm canım memleketimdir
anadolunun ortasındayken daha fazla anılandır. farklıdır birçok yerden. başka yere gitmeden anlaşılamayacak kadar. rahattır, ferahtır, kasvetten uzaktır sokakları, sevimlidir, sevilesidir hoş sohbettir insanları.
küçüktür, kimi zaman sıkıcı. hep aynı yerlere çıkar sokaklar, aynı mekanlardır gidilecek yerler. ama özlenir işte, çeken bişey vardır, özlenir.
ve ben çok özledim. yarım saatte dolaşılabilen memleketimi. kasaplararasının kokusunu, köşeyi dönünce roma pastanesinin taze pastalarını, her dükkanda sohbet edecek birilerini bulmayı, istasyon caddesini ** , cadde sonundaki emirgan çay bahçesine her yalnız gidişimde yanıma gelip oturacak, beni orada yalnızlığımdan kurtaracak birilerinin karşıma çıkmasını özledim. **
Dostlukları bitmez, tükenmez, unutulmaz.
Küçük bir şehir. Ondandır belki yapılabilicek aktivelerin en güzeli; konser alanına yayılıp,(üniversite tanıtım hedelerinde olduğu gibi) arkadaşlarla deli gibi sohbet etmektir.
Yaz mevsimindeysen mantara gidip bir bira içersin.(son aldığım habere göre kapanmış.)Hava kararır, istasyon 39 grubu illaki bir yerlerde canlı müzik yapmakla meşguldur, onları dinlersin. Başını yastığa koyduğunda keşke hiç bitmese dersin. Yaşanabilecek çok güzel şeyler daha vardır elbet ama kırklarelide dostluk, genç olmak paha biçilemezdir.
Özellikle oradaki zamanı kısıtlı olanlar için...
Oradan gittiğinde çağdaş kent otobüslerini, otobüs şöförlerini, köşe başı börekçilerini, istasyon caddesini, kakavayı, yaşadıklarını özlersin.
memleketimdir ve su sıralar gayet serindir. bu sabah saat 9 da belediye hoparlöründen memleketim türküsü eşliğinde beni uyandırmıs belediyeye sahiptir, türkünün ardından bir abla '' bu guzel yagmurlu kırklareli sabahında tum halkımıza gunaydın der esnafımıza booool bol kazanclı bir gün dileriz '' diyerek beni gülümsetmiştir.
kasaplar arası gibi 7/24 alkol tüketilen bir sokağında fotoğraflamak istediğim amcamızla*yaşadığım diyalog;
-oo afiyet olsun abi çekeyim mi bir iki fotoğrafını?
+s.ktir git ulan tayyip'in adamı mısın her yeri aldınız burayı nah alırsınız! zaten bekliyorum bugün yarın ergenekon'dan beni de tıkacaklar içeri..*
-ohooo naptın be dayı hiç sevmem onu ben..
+ helal yeğenime bea otur yanıma hop garson bu kardeşe de bi duble koy bakalım!!
eğlenmek için size birçok malzeme sunan bir şehirdir, hele dayak yememek için çingenelerden kaçmanın zevki apayrıdır..*
ülkemin en güzel şehirlerindendir. kızları güzel, köfteleri enfes, börekleri nefistir. istasyon tam dolaşmalıktır. gece yarısına kadar muhabbet edilebilir bir yerdir. köylerinde kahveler tam oturmalıktır. tavsiyedir. modern insanları barındırmaktadır.
istasyonunda salındığım, güzel börekçileri sayesinde börekten artık nefret etmemi sağlayan, kış ayazıyla gözlerimizden yaşlar akıtan, güzel insanların ikamet ettiği uzun zamandır gidemediğim ve özlediğim memleketim...
öss 2008 de toplamda sınava giren 6692 öğrencinin 3843'ü lisans, ön lisans ya da AÖF'e yerleştirilirken, lisans yerleştirmelerinde il sıralamasında birinciliğe oturmuştur.
köftesi, kızı, ayazı ve bulgaristan tabelası ile ünlü ilimiz. şu sıralar kakava festivali yapılıyor sanırım. kızanlar efes pilsen sponsorluğunda anadolu lisesi'nin bahçesinde, buldukları her köşede içmekte, kimseye asılmadan eğlencenin dibine vurmaktadırlar tahminimce. biz öyle mi yapardık? evet. özlüyor muyum? çok fazla.
ilk bahar ayrı bir güzel geçer kırklareli'de. dsi'ye, baraja, türlü su eknarına gidip, rakı içen kesim o kadar çoktur ki, anlatamayacağım heyecan yaptım, kıskandım.
ayrıca kızlarının güzel olduğunu söylemiştim dimi?