bugün

vücuttaki bir kılın deriden dışarı çıkmak yerine etin içerisinde gezinmeyi tercih ettiği talihsiz durum. ama bu durumun en talihsiz şekli g.t civarındaki birkaç arkadaşın bu yola başvurmasıdır. g.t sahibini acı, hırs, nefret ve intikam dolu günler beklemektedir.* *
-kardeşim anlasana istemiyoruz seni aramızda
-olsun sizemi sorucam burda olmak istiyorum ben
-bi s git yaaa n olursunn offff n kıl adamsın
-tamam be tamam istenmediğim yerde durmam zaten
-ohh bee kurtuldukk
- abi bak kim geliyo döndü gene bizim kıl
yapılan operasyon esnasında o bölgenin uyuşturulması ve hiçbirşeyin hissedilmemesi nedeniyle muzdariplerinin başlarına ya da g.tlerine bir şey gelip gelmemesinin doktorun insafına kaldığı durum.
doğrusu her hangi bir kılın bir derimizdeki terbezi deliğinden tıpkı bir vida gibi içeri girerek, kendiyle birlikte açmış olduğu yoldan ter yoluyla mikroorganizmalarıda sürükleyerek deri altında oluşturduğu enfeksyonun verdiği rahatsızlıktır.

vucudun herhangi bir yerinde olabileceği gibi genelde erkeklerde iki kalça arasında göürülür. en başta çamaşırınızda iltahap görürsünüz... aldırmazsanız bi süre sonra iltahap karşı konulmaz bir hal alır. kalça aranızda irili ufaklı delikler görürsünüz. şişlik ve agrıda yapar.. kıllanırsınız doktora gidersiniz. ameliyat derler. vay be kıla bak dersiniz...kendinizi genel cerraha bırakırsınız.*... eger erken davranmışsanız veya doktorunuz özenmişse tekrarama ihtimali azdır. ama bir kaç ay sonra aynı şeyleri yaşama ihtimaliniz vardır.

halk arasında kılın dışarı çıkmayıp içeri yol alması inanışı sadece bir halk efsanesidir. yanlıştır. saçımızdan dökülen bir kıl bile kalça aramızdaki terbezi deliğine girip bize bu şanssızlığı yaşatabilir.

ameliyatta lokal anestezi veya epidural anestezi * yapılır.takriben 30 dk 1 saat sürer. ameliyat sonrası iltahap akması için dren konur. bir kaç gün kalır. çeşitli ameliyat tipleri vardır. yaranın açık bırakılması, dikiş atılması, fenolle tedavi edilmesi, fleple kaydırma yöntemi bunlardan bazılarıdır.

10 gün sonra dikişler alındıktan sonra bir şey kalmaz. ama artık kalçanızın üst tarafı 's' şeklini almıştır. kızsanız yazık olmuştur. artık o göt ömür boyu sizindir... geçmiş olsundur.
elde igne-cimbiz ikilisiyle ayna ayna gezmeye sebebiyet veren rahatsizliktir
genellikle çok oturmaktan olduğu söylenen ama az oturan insanlarda da görülebilecek, kuyruksokumunda bir miktar kıl başının tam dışarı çıkamayıp tekrardan vücudun içerisine girmesi ve orada uzayıp büyümesi, kendine bir alan açıp oraya yerleşmesi hadisesidir. çaktırmaz, gelişir, büyür, iyice yayılır. dışarıdan baktığında bir mercimek tanesiymiş gibi görünür. hadi be bu muymuş dedirtir ammavelaki ameliyat masasından kalkılıp da doktorun elindeki poşete bakıldığında çıkan partikulun bir yumurta büyüklüğünde olduğu görülür. benim vucudumda toplasan o kadar kıl var zaten, nasıl bu kadar büyümüş bunlar der insan. haa ayrıca bir de, ee bu yumurta kadar şey oradn çıktıysa şimdi orası bomboş kalmıştır der, yoklar ama anlaşılmaz birşey. bu tıp ilginç şey der kapatır konuyu.
askerde başınıza gelir ve de ameliyat olursanız hava değişimi alırsınız ve askerliğinizin 45 gününü evde geçirmenize sebep olur.*
erkeklerin %80 inde ve bayanların %20 sinde görülen ve tek sebebi bizim gibi bilgisayarın başında saatlerce oturan insanların bi süre sonra kaykılarak oturması olan ve de ameliyattan başka çözümü olmayan hastalık durumu.
yaklaşık 27 saat önce ameliyatından çıktığım Allah'ın düşmanımın başına bile vermesini istemeyecegim igrenc olay.ameliyatı 1 saat falan suruo ortalama.
Korkulmaması gereken biraz gıcık veren kıl bir hastalık.
lisede arkadaslardan birinin basina gelen, gozlemledikten sonra 'aman benim basima gelirse neylerim' diye endise yasatan enfeksiyon. hayir, cocukcagiz bayagi bi sure elinde minderle gezdi, orada olusan sekli dusunmek bile istemiyorum!
yer > uludag uni
bolum > veterinerlik fakültesi
Sinif >1
ders > anatomi

coldma3l >>> baba bugun cok kotuyum
nblng >>> noldu hayırdır...
coldma3l >>> aga gotum patlıcak gibi
nblng ve arkadaslari >>>> puahahahhahahahaa

diyen poposunda kıl dönmesi oldugunu edip gotune tekme attirmayan hastalıktır...
ameliyat oldugum bugün itibariyle 4ay oldu ama bu igrenç seyden bir türlü kurtulamadim.
dikşsiz ameliyat diger adiyla açik ameliyat oldum. ve yara bir türlü kapanmiyor. benim tavsiyem bu rahatsizlikla karsilasan arkadaslarin hiç vakit kaybetmeden ameliyat olmalari zira zaman kaybederlerse benim gibi (2 yil ameliyat olmamak için direndim) iyileşme süreleri uzar.
popomda 12 cm açık yarayla günlerce dolaşmamı sağlayan hastalık.
Halk arasında kıl dönmesi olarak adlandırılan pilonidal sinüs genellikle kuyruk sokumunda görülen bir veya birkaç adet deriye açılmış delik, enflamasyon, şişlik veya apse şeklinde kendini gösteren bir hastalıktır.

Son yıllarda görülme sıklığı artan bu rahatsızlık kişilerin yaşam kalitesini bozması, tedaviye rağmen nüks etme ihtimali olması nedeni ile hastaların korkulu rüyası haline gelmektedir.

pilonidal sinüs kuyruk sokumu bölgesi dışında kasık bölgesinde, koltuk altlarında ve göbekte de görülebilir. En sık olarak 16 - 40 yaşlar arasında görülür. Erkeklerde görülme sıklığı belirgin olarak daha fazladır.

Genellikle genç yaşlarda görüldüğü için okul çağındaki öğrencilerin hem yaşam kalitesini bozar hem de çalışmayı ve okul devamlılığını da etkileyeceği için okul başarısını kötü yönde etkiler.

Hastalığın nedeni iki kalça arasında kalan intergluteal sulkus denilen oluk şeklindeki bölgeye sırt ve baştan dökülen kılların, bu oluklu bölgede sürtünme sonucu oluğun en dibindeki terbezi deliklerinden sanki bir vida gibi dönerek deri altı bölgeye girmesi, bu bölgede ağaç kökü gibi labirentler oluşturmasıdır. Bu deliklerden içeriye giren bakteriler burada iltahap başlatır, cerahatlı veya kanlı, pis kokulu akıntılar oluşturur. Eğer üstteki delik tıkanır ise iltahap dışarı akamaz ve apse oluşur.

pilonidal sinüste klinik bulgular nelerdir?

Kuyruk sokumundaki kıl dönmesi genellikle enfeksiyon oluncaya kadar kendisini pek belli etmez. Bu hastalarda tipik bir öykü kuyruk sokumunda ağrılı şişlik, oturamama, yürüyememe gibi yakınmalarla doktora giden bir genç erişkinde, burada apse saptanması ve bu apsenin açılarak drene edilmesi ile başlar. Apsenin drene edilmesi acil durumun tedavisidir. Eğer hasta ameliyat olmaz ise bu bölgede zaman zaman akıntı olması dışında yakınması olmadan bir süre yaşantısını sürdürebilir.

Ancak bir kaç hafta veya ay sonra yine aynı tablo tekrarlar. Her apse tekrarında ise ağaç kökü şeklindeki sinüsler daha ileriye gider ve olay daha büyümüş olur.
Muayenede bu bölgede açıklığı iğne ucundan kibrit çöpü çapına kadar değişebilir bir veya bir kaç delik saptanır, bu deliklerden açık renk akıntı, iltahap, zaman zaman kıl geldiği görülebilir. Yine bu bölgede kızarıklık, şişlik, ağrı sık görülen yakınmalardır.

pilonidal sinüs nasıl tedavi edilir?

pilonidal apsenin tedavisi: Kıl dönmesi apsesi acil tedavi gerektiren bir durumdur. Çünkü hasta ağrılıdır, oturmakta ve yürümekte güçlük çekmektedir. Apse tedavisi genellikle eğer apse çok büyük değil ise lokal anestezi ile yapılır. Apse, anestezi uygulandıktan sonra yapılan bir insizyonla boşaltılır, içi temizlenip yıkanır, antibiotikli pomadlarla kapatılır. Sık tekrarlanan pansumanlarla enfeksiyon geçirilir. Bu esnada apse civarındaki kılların da traş edilmesi gereklidir.

pilonidal sinüs tedavisi ise acil durum tedavisinden sonra sinüs traktuslarına yeni cilt altında yer alan ağaç kökü şeklinde yerleşmiş kıl yuvalarına yönelik olarak yapılır. Bu amaçla fenol enjeksiyonu, sinus traktusunun kesilip açık bırakılması, kısmi çıkarma, total çıkarma ve primer kapama veya açık bırakma (marsupializasyon), değişik flep çevirme denilen doku kaydırma yöntemleri uygulanmaktadır.

Vücudun diğer bölgelerinde görülen kıl dönmeleri kuyruk sokumu kadar olmasa da hastaları rahatsız eder. Özellikle kadınlarda kasık ve perine bölgesinde görülen ufak apseler şeklinde kendini gösteren ve bir türlü iyileşmeyen odaklar meydana gelebilir. Bu odakların çok büyümeden tedavi edilmesi ilerideki daha büyük sorun ve ameliyatları önleyebilecektir.
Göbek bölgesinde oluşan kıl dönmeleri kendini genellikle akıntı ve pis koku ile belli eder. Bu bölgedeki iltahabın ve sinüslerin de çok ilerlemeden tedavi edilmesi gerekmektedir.

Kıl dönmesi en iyi yapılmış bir operasyondan sonra bile tekrarlama ihtimali olan bir hastalıktır. O nedenle hastaların ameliyat öncesi iyi değerlendirilmesi, uygun ameliyatın seçilerek, titizlikle yapılması kadar, ameliyat sonrası hastanın doktorunun önerilerine uyması da önemlidir.
Ameliyat sonrası erken devrede yaranın iyi korunup bakılması, uzun dönemde ise o bölgenin hijyenine dikkat edilmesi gereklidir. Ameliyat sonrası dönemde en az iki yıl süre ile o bölgedeki kıllar traş edilmeli veya tüy dökücü ilaçlarla temizlenmelidir. * *
sakalları ters almayla ortaya çıkan bir rahatsızlık.
kılın yolunu şaşırmasıdır.
eğer bacakta oluştu ise ve dışarı uç verdiyse* küçük bir neşter, kolonya, çakmak ve biraz cesaretle kendinizin halledebileceği durumdur.
3 aydır nihayet 3. ameliyatımıda bu pazartesi olup kurtuldugum hastalık. bölgedeki kılları alın ve çok oturmayın derim. belki bu şekilde önüne geçebilirsiniz. hiç hafife alınacak bir hastalık değil gerçekten.
pfb vanish isimli bir losyonla bir kaç günde çözüllenelebilir rahatsızlık.
sebebi aşırı terleme, kilo ve aşırı kıllanmadır.
(bkz: pilonidal sinüs)
lokal anestezi yöntemiyle belden vurulan bir iğnenin belden aşağıyı uyuşturmasıyla ameliyata başlanmış bulunulup iki kalça arasındaki bölgenin kesilip parçanın alınarak iki kalçayı (parçanın büyüklüğüne göre makata kadar) birbirine dikerek yaklaşık 10-15 tane dikişle son bulmasıdır. süre ise yarım saat-1 saat arası değişir.
geri dönen kılın ta kemiğe kadar gitmesi ile son bulan yolculuk. kaba ette çıkınca kaba etin yarısını kaybedenler bilirim aman aman. kıllı ve 40 yaşını aşmış erkekler bulunma olasılığı daha fazladır.
eğer kıl dönmesi yaşayan erkek arkadaşınızsa ped masrafınız ikiye katlanır. utanıp alamıyorlarmış paşalar.