bugün

Arundhati Roy'a ingiltere'nin en saygın edebiyat ödülü olan Booker 1997 Ödülünü kazandıran roman.yasak aşkın çökerttiği bir ailenin dramının anlatıldığı roman, Hindistan'daki kast sistemini eleştiriyor.varlıklı bir ailenin kızı olan Ammu,eşinden ayrılmış ve biri kız biri erkek çift yumurta ikizleriyle ailesinin yanına yerleşmiştir.ancak Ammu ailesinin yanında çalışan işçiye aşık olur.bu aşk imkansızdır ve onlar da bunu bildiklerinden büyük hayaller kurmazlar,geleceğe dair planlar yoktur aşklarında.sadece birlikte olmanın tadını çıkarırlar..romanın kurgusu mükkemmel..olaylar genel olarak ikizlerin çevresinde dönüyor..Hindistan da yayınlandığında tepki çekmiş bir roman..mutlaka okunmalı..
Arundhati Roy 'un içinde "Hiçbir canavar insan kininin derecesine ve gücüne ulaşamaz" dediği kitap.

ayrıca; "Henüz biçimlenmemiş, itiraf edilmemiş bir korkudan kaynaklanan nefret duyguları; uygarlığın doğadan korkusundan, erkeğin kadından korkusundan, gücün güçsüzlükten korkusundan.
insanın ne boyun eğdirebildiği ne de tapabildiği şeyi tahrip etmek için duyduğu içgüdü."

sadece bu cümleler için bile okumaya değer.
" savaşlar ancak, askerler cepheye gitmeyi reddettiklerinde, işçiler gemilere ve uçaklara silah yüklemeyi kabul etmediklerinde, insanlar imparatorluğun dünyanın dört bir yanındaki ticari ileri karakollarını boykot ettiklerinde durdurulabilir. " öngörüsündeki bir yazarın kaleminden çıkmış kurgusu ve anlatımıyla tat veren bir kitaptır.

aynı yazar tarafından 'sokaktaki insanın imparatorluk rehberi' adında ve aynı tatta bir başka kitabının da türkçe baskısı yapılmıştır.

görsel
harika bir kitaptır.
1997 Man Booker ödüllü, isminin çok güzel olduğunu düşündüğüm kitap.
insanı üzen kitap. gerçeklere ile karşılaşmak hoşuna gitmiyor insanın.

http://oznurdogan.com/201...si-buyuk-islerin-tanrisi/