bugün

izmir yolu üzerinde bulunan hemen hemen her sektörden küçük ve orta çaplı iş işyerinin bulunduğu sanayi bölgesi.
görükle minibüsleri'nin ilk ve son durağıdır. giderken sağda , gelirken solda gibi falan işte...
bursa belediyesi çalışıyor!' a en güzel örnektir bu mekan. gideceksin bakacaksın bu fazla büyük olmayan sanayiye. sonra ne göreceksin ben sana söyleyeyim;

dağın bayırın başında sonlandırılmış bir tramvay bozması. diyeceksin ki ''bu ne lan?'' sonra da ''neden burda bitmiş ki bu metro?'' sonra cevap alamayacaksın. ve daha sonra anlayacaksın ki ; bunca zamandır orda dolmuşculuk yapan bir kesimin baskısı ile hiç mi hiç kullanılmayacak bir kesimin yapılması için metro çalışmaları tam aksi istikamete kaydırılmış. orası neresi? bursa - ankara yolu arasında olacakmış ilk başta... bunu kim diyor? belediye... işte bu belediye çalışıyor! neden? çünkü 50- 60 bin öğrenciye sahip bir üniversitenin tüm öğrencilerine eziyet çektiriyor , dolmuşlarda rezil ediyor. 3 - 5 kişi yüzünden. o da yetmedi , okula giden otobüslerin boyutlarını küçültüyor ve sayılarını azaltıyor... işte bu belediye çalışıyor ve çalışmasının sonuçlarını küçük sanayi odaklı bir bakışla çok ama çok iyi anlıyorsun...

(bkz: küçük sanayi kadar başına daş düşsün bursa belediye)
yanılmıyorsam medikodaki akbank ın da kapatılmasının ardından an itibariyle goruklede yasayanlar için en yakın akbankın bulunduğu koca durak
bursa batı garajı'nın hemen yanındaki küçük sanayi çarşısından alan bölge. bursaray batı hattının son durağıdır. şu an buradaki kavşakta büyük çapta bir çalışma vardır, ne çalışması olduğu henüz belirsizdir.
bursa'da şu an köprülü bir kavşak inşaatının yapıldığı mevki. ayrıca bursa belediyesi şaşılacak bir şekilde ilk defa bir işi eline yüzüne bulaştırmadan yapmaktadır, inşaatın olduğu yerde trafikte hiçbir aksama yoktur.
bursa belediyesi'nin inanılmaz sistemli ve hızlı yol çalışması yaptığı, metronun son durağı olarakta bilinen mevki.
metro alışveriş merkezinin bulunduğu, 2 numaralı metronun son durağıdır.
mustafakemalpaşa ve karacabey otobüsleri de burdan kalkar ayrıca
şu anki yıldırım belediye binası civarında eskiden meskun olan dokumacılar ve dökümcüler çarşısıydı küçük sanayi. gece tezgah sesleri, tren sesini anımsatırdı.
nam ı diğer junior sanayi... minibüsler ve metro istasyonuyla sınırlı sanılır. metro alışveriş merkezinin olduğu o mevkiye genel olarak küçük sanayi denmiştir. ancak bursa da tek bir küçük sanayi yoktur birden fazla mevcuttur. ayrıca sanayi bölgeleri açısından bursa bir aralar pilot bölge seçilmişti. (bu da belki lazım olur.)
karşısındaki durağa arabanın dalması sonucu feci kazanın yaşandığı mekan.
bir bayan hakimin kazaya karıştığı yer.
http://www.milliyet.com.t...r%20ani&KategoriID=15
bursadaki metro hattına bakarken gördüğüm isim çok sevmiştim o gün arkadaşımın adını telefonuma küçük sanayi diye kaydettim hala da öyledir.
tüm türkiyede, durak ismi olduğunda herzaman inmekten çekinilen, inmek zorunda kalındığında da şöyle bir etrafa bakılıp sakin sakin yürünen bölgedir.
(bkz: makale= taşeronlaşmanın işçinin sosyal durumu üzerindeki etkisi, tuzla, 2002)
bir kaza sonucu otobüs durağı kaldırılan yerdir. terminalden görükle ye gitmek isteyenler ya ataevler otobüs durağında inip yürümeliler ya da okulda inip boş minibüs gelmesini beklemelidirler.*
(bkz: kavşakta kaza oldu diye kavşağı kaldırmak)
(bkz: trafik lambasına uymadı die lambayı kaldırmak)
(bkz: kaza oldu diye yolları hatta arabaları kaldırmak)
aynı ada sahip metrosunun karşısındaki karavanda enfes kebab satan dürümcülere ev sahipliği yapmaktadır.