görükle minibüsleri'nin ilk ve son durağıdır. giderken sağda , gelirken solda gibi falan işte... bursa belediyesi çalışıyor!' a en güzel örnektir bu mekan. gideceksin bakacaksın bu fazla büyük olmayan sanayiye. sonra ne göreceksin ben sana söyleyeyim;
dağın bayırın başında sonlandırılmış bir tramvay bozması. diyeceksin ki ''bu ne lan?'' sonra da ''neden burda bitmiş ki bu metro?'' sonra cevap alamayacaksın. ve daha sonra anlayacaksın ki ; bunca zamandır orda dolmuşculuk yapan bir kesimin baskısı ile hiç mi hiç kullanılmayacak bir kesimin yapılması için metro çalışmaları tam aksi istikamete kaydırılmış. orası neresi? bursa - ankara yolu arasında olacakmış ilk başta... bunu kim diyor? belediye... işte bu belediye çalışıyor! neden? çünkü 50- 60 bin öğrenciye sahip bir üniversitenin tüm öğrencilerine eziyet çektiriyor , dolmuşlarda rezil ediyor. 3 - 5 kişi yüzünden. o da yetmedi , okula giden otobüslerin boyutlarını küçültüyor ve sayılarını azaltıyor... işte bu belediye çalışıyor ve çalışmasının sonuçlarını küçük sanayi odaklı bir bakışla çok ama çok iyi anlıyorsun...
(bkz: küçük sanayi kadar başına daş düşsün bursa belediye)
bursa batı garajı'nın hemen yanındaki küçük sanayi çarşısından alan bölge. bursaray batı hattının son durağıdır. şu an buradaki kavşakta büyük çapta bir çalışma vardır, ne çalışması olduğu henüz belirsizdir.
bursa'da şu an köprülü bir kavşak inşaatının yapıldığı mevki. ayrıca bursa belediyesi şaşılacak bir şekilde ilk defa bir işi eline yüzüne bulaştırmadan yapmaktadır, inşaatın olduğu yerde trafikte hiçbir aksama yoktur.
şu anki yıldırım belediye binası civarında eskiden meskun olan dokumacılar ve dökümcüler çarşısıydı küçük sanayi. gece tezgah sesleri, tren sesini anımsatırdı.
nam ı diğer junior sanayi... minibüsler ve metro istasyonuyla sınırlı sanılır. metro alışveriş merkezinin olduğu o mevkiye genel olarak küçük sanayi denmiştir. ancak bursa da tek bir küçük sanayi yoktur birden fazla mevcuttur. ayrıca sanayi bölgeleri açısından bursa bir aralar pilot bölge seçilmişti. (bu da belki lazım olur.)
tüm türkiyede, durak ismi olduğunda herzaman inmekten çekinilen, inmek zorunda kalındığında da şöyle bir etrafa bakılıp sakin sakin yürünen bölgedir.
(bkz: makale= taşeronlaşmanın işçinin sosyal durumu üzerindeki etkisi, tuzla, 2002)