küresel kriz

entry16 galeri0
    1.
  1. Dünyanın küresel bir kasaba olduğunun göstergesi. ABD ekonomisinin (ki dünyanın en güçlü ekonomisi oluyor bu) mortgage kredilerinden doğan sıkıntısının büyümesiyle ve bu ülkedeki insanların aldıkları kredilerdeki faizlerin son 2 yılda olağandışı artmasıyla ödeyemez duruma gelmeleri bu sektördeki durgunluğa sebebiyet verdi. Bu durgunluğun büyümesi ile kriz patlak verdi ve çeşitli bankalar ** piyasa değerlerinin çok düşük bedeliyle satılmak zorunda kaldı.*
    tabi bu sonuçlar sadece ABD'de etki etmedi ve ilk başta belirtilen küresel köy hikayesi kendini gösterdi, tüm dünya piyasalarının ebesiyle hiç hoş olmayan sohbetler gerçekleşti. Ülkemizde de geçen hafta içinde borsadaki rekor iniş ve çıkışlar bu sürecin bir göstergesidir. Ayrıca RTE'nin durum karşısında, "büyük krizlerle başa çıkan bir ekonomimiz var demesi" üzerine kendisini sokağa çıkık esnafla bu düşüncesinii yüzyüze paylaşmasını temenni ediyorum. gerçi kendisine edilecek lafların altında da kalmıyacağı gerçeği de var ama bunun konumuzka alakası yokç böyleyken böyle. siz de krizden etkilenmek istemiyorsanız, önleminizi alınız, harcamalarınıza dikkat ediniz, bankalardan yüksek oranlarda kredi almayınız. .(sosyal içerikli mesajımızı da verdik mi tamamm)

    bu entry bana hiç birşey anlatmadı mı diyorsunuz, küresel kriz nedir ya ben çok tırstım mı diyorsunuz; o zaman buyrun;
    http://www.ntvmsnbc.com/news/460082.asp
    2 ...
  2. 2.
  3. türkiye'ye olumlu etkileme potansiyeli olabilecek krizdir.

    şöyle ki;

    * son dönemde meydana gelen dalgalanmalar nedeni ile döviz kurunda bir yükselme meydana gelmiştir ve bu durumun ihracat yapan firmaları olumlu etkileme potansiyeli vardır.

    * dünya'nın büyük ekonomilerinde büyümede sıkıntı olacağı beklentisi ile petrol fiyatlarında ciddi gerilemeler olamuştur. 89 dolara kadar düşmüştür , daha da düşmesi beklenmektedir.bu durum da ithalat üzerinde olumlu bir etki yapabilecektir.

    * petrol ve diğer ürünlerin fiyatlarında görülen ciddi gerileme enflasyon ile mücadelede olumlu etki yapabilecektir.
    0 ...
  4. 3.
  5. 2009'un ortalarina kadar sürmesi beklenen krizdir. dünya'da bir cok bankanin batmasina sebeb olmusur. ayrica dün itibari ile izlanda devleti bu kriz yüzünden iflasin e$iginde oldugunu aciklamistir.

    suan ki raporlara göre krizin zarari ; 1 tirilyon 300 milar dolar civarlarindadir.
    1 ...
  6. 4.
  7. devam etmesi halinde büyük şirketleri ciddi derecede hasara uğratacak korkunç durum.

    öyle ki bir otomotiv devi olan alman mercedes otomobil şirketi Noel tatili döneminde ülke çapındaki toplam 14 fabrikada üretimin yaklaşık 1 ay boyunca durdurulacağını açıkladı. Krizin sürmesi durumunda da çalışma saatinin haftada 30 saate düşürüleceği kaydedildi.

    aynı şekilde bir başka dev şirket olan renault'da 20 bin işçisinin görevine son vereceğini açıklamıştır.
    1 ...
  8. 5.
  9. 6.
  10. sırasıyla 2. ve 3. dünya ülkelerini silkelemeye başlayan krizdir.
    0 ...
  11. 7.
  12. kapitalist sistemi daha da acımasızca tekelleştirmek isteyen küresel karunların bitirme tezidir..önce gözden çıkardıkları bankalar tarafından ödeyemeceklerini bildikleri insanlara morgage adı altında kredi verdirtirler..sonra medya ayağıyla finansal manipülasyon yaparlar,zira doların düşmesi de yükselmesi de işlerine gelir..yaklaşık 500 milyar dolar civarındaki dış borcunun tekbul ettiği mal,hizmet veya üretim faktörü doların yüzde elli azalması halinde yarısına düşerken,doların yüzde elli yükselmesi de alınacak paranın mal,hizmet veya üretim faktörü olarak tekabülünde iki katına çıkmaktadır..son yapılan araştırmalar incelendiğinde batan bankaların yanı sıra krizden sonra iki kat büyüyen bankalar küresel karunların başarıya ulaştıklarının somut göstergesidir..

    yazdığı bir makaleyle ülkeyi krize sokabilen soros'un "güvenli liman" olarak tabir ettiği ülkemizde ise finansal kriz üzerinden psikolojik savaş çoktan başlatılmıştı..posta gazetesi manşetten büyük puntalarla (bkz: kriz geliyor) yazarken,yanında da farklı bir haber olarak "ak parti ekonomik önlemlerini almıyor" yazılıydı..bush'un seçim kampayanlarında yaptığı bilinçaltı mesajlarının farklı bir örneğiydi..borsada yapılan araştırmada çekilen paraların yüzde 2'sinin yabancı sermaye tarafından,yüzde 8'inin ise yerli sermaye tarafından çekildiği görülüyordu..medya ayağı ile gri propoganda yaptıktan sonra holdingler vasıtasıyla da finansal manipülasyon başlatıldı..amaçları ise hükümeti imf ile anlaşmaya zorlayarak bir nevi anadoluyu ipotek etmeye çalışmaktı..fakat Türk ekonomisi gelişmekte olan ekonomiler kategorisinden çıktı ve gelişmiş ekonomiler kategorisinde 8. sıraya yerleşti..2001'de borsanın yüzde 90'a yakın bölümü küresel sermayenin elinde iken şu anda yarısına yakınını körfez sermayesi oluşturuyor..

    sonuç olarak yaşanan rahatsızlığın sebebi yaşanan kriz değil Türkiye'nin eski Türkiye olmamasıdır..
    0 ...
  13. 8.
  14. x: kardeşim elmayı neden 1 ytl'den satıyosun
    y: kurtarmıyo valla, kira,fatura,personel
    x: küresel kriz var 50 kuruştan fazla vermem, işine gelirse
    y: tamam iyi al bari.
    0 ...
  15. 9.
  16. Motorola's fourth-quarter loss hits $3.6 billion
    http://news.cnet.com/8301-1035_3-10155431-94.html

    SanDisk reports $1.8 billion loss
    http://news.cnet.com/8301-13924_3-10155370-64.html

    Hitachi warns of $7.8 billion loss, to restructure
    http://news.cnet.com/Hita..._3-6248853.html?tag=mncol

    gibi kocaman firmaları teğet geçmezken bizi teğer geçiyor, rabbimin işi işte.
    0 ...
  17. 10.
  18. tarihtekibütün imparatorluklar sefahatın, lüx düşkünlüğünün ve eşcinselliğin artması sonucu yıkılmıştır.
    0 ...
  19. 11.
  20. halk her zaman kendi içinde krizde zaten.
    her zaman bir kriz ortamı var.
    fakat kriz olarak dillendirilmiyor.
    ama iş kapitalistlerin karlarının azalmasına gelince bütün dünya alarmda.
    1 ...
  21. 12.
  22. 13.
  23. 14.
  24. 15.
  25. Krizler kapitalist sistemin vazgeçilmez unsurudur. Tüm üreticilerin sermayesini ençoklaştırmak istediği bir sistemde zorunlu olarak sermaye belli çevrelerin elinde birikecektir. Sermaye birikimi yapamayanlar da en azından tüketici bile olamayacak duruma düşünce işler sarpa sarmaya başlar. Sonrasında ekonominin kıyamet günü gelir. insanlar intihar eder, şirketler batar, yuvalar yıkılır. Sonunda krizden ya dünya savaşıyla ya da bölgesel bir savaşla çıkılır. Krizler olur, internet icat olur, buzdolapları krizler sonucu ortaya çıkan savaşların sürdürülmesi için gereken teknolojik yenilikler sayesinde daha sessiz çalışır. Hitler bana her hava koşulunda çalışacak bir araba yapın der; woswoslar piyasaya çıkar.
    Peki şu an yaşanan krizin düzeltici savaşı ne ola ki? şeklinde sinir bozucu soruları bana sorduran bir giriştir.
    2 ...
  26. 16.
  27. devrimcilerin bir kaç şartla birlikte (bolşevik öncü partinin varoluşu, ayaklanmalar, burjuvazi arasındaki iç çekişme) avantajla çıkabilecekleri durumdur. kapitalizmin vazgeçilmez olgusu olmakla birlikte; bir yandan da ülkelerin arasındaki kapitalist bağları ortaya koyarak, dünya burjuvazisine karşı sınıf kardeşliğinden başka çıkar yol olmadığını gösterir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük