nerde aq? nerde? bak bakalım insanlara. nerde bir orospu çocuğu var, hepsi dibinde gezip pervane oluyor. başkalarını kendisi gibi düşünen, kalp kırmaktan kaçınmayan, temiz 3-5 insana bak bakalım. yanlarında kaç kişi var?
masallardan ve filmlerden ibarettir. Kötülere bir şeycik olmaz.Ama masallarla ve filmlerle büyümüş zavallılar kendilerine yapılan haksızlıklara karşı bu masalların ve filmlerin etkisiyle hep kurtarılmayı bekler. Sanır ki birileri gelip yapılan haksızlıkları cezalandıracak ve onu kurtaracak. Acıklı bir durumdur.Tüm milletimiz böyledir.Bu sebepledir ki toplumsal olaylara karşı çıkma cesaretimiz kalmamıştır.Önümüze sunulanı yeriz hep. Hoooooop kardeşim ne oluyor diyemeyiz hiç. Kendimizi kurtarmak yerine kurtarılmayı bekleriz hep.Ne ediz hun kötüleri döverek gelir,ne de Hulusi kentmen suretinde bir polis amca bizi himayesine alır.
--spoiler--
Sen Kendine Yardım Etmezsen, Kimse GeLip Kapını ÇaLmaz. Hayat FiLmLerdekiLer Gibi DeğiLdir,
Her Şey MutLu SonLa Bitmez ve Bütün KötüLer Sonunda Kaybetmiyor!...
--spoiler--
genelde filmlerde kötü olanın*** bi bok yokken iyilere*** saldırması ile olayların gelişmesine dayanır. e adamlar da haklıdır, ne sebebi olsun, kötüyüz olum biz dalın derler. hem kafayı takmışlardır bi kere iyilere, yok edeceklerdir onları. ilk çeyrekte kötüler indirir darbeyi, yakar yıkarlar, orta çeyreklerde iyiler zor duruma düşer, acı çeker, hatta yaralanırlar. yönetmen hadi der son çeyreke geldik. iyi, tamam der kalkar şöyle bir silkelenir, .mınıza koruz olum sizin der, iyilikten aldığı güç, erdem ve tecrübe ile şaşırtıcı bir şekilde kötüyü öldürür. bu şaşkınlık ölmeden önce kötünün yüz ifadesinde de gayet belirgindir. bi de filmin sonunda, baştaki yıkıma rağmen herkes gündelik hayatına ani bir dönüş yapar, sanki 30 saniye önce patlamak üzere olan bizim dünya değilmiş gibi davranırlar. hatta bu o kadar abartıdır ki filmin en başındaki sahneler ile en sonundaki sahneler fazlaca birbirine benzemektedir, iyiler gülüyordur, güneş falan doğar.
kendiLerine "iyi" diyen kişiLerin "kötü" sıfatı verdikLeri kişiLere doğru savurduğu, bünyesinde arabesk öğeLer buLunduran söz.. kötüLerin her daim kaybettiğini sanan insanLar ütopik bir düşünce içindedirLer.. zira kötüLer her zaman kazanır.. kötüLerin kaybetme oLasıLığı masaLLardadır..
bir kaç istisna hariç tüm filmlerin sonunda kötü adam ölür ya da hapsi boylar. bu bir çeşit amerikan adalet sisteminin her zaman doğru çalıştığının empoze edilmesi ve izleyenleri bu yönde güdüleme politikasıdır. zira david fincher, michael haneke, david lynch gibi yönetmenler bu sıkıcı kısır döngüyü zaman zaman delmişlerdir. iyi de etmişlerdir.