kuroko no basket

    11.
  1. ulusal turnuvanın finali üçüncü mevsimin 17. bölümüyle başlamıştır. yürrü be kagami!!!
    2 ...
  2. 2.
  3. başlangıçta slam dunk esintileri taşıyan ama sonradan kendi yolunu bulan anime/manga. bende tadı damakta bırakarak biten slam dunk'ın boşluğunu doldurmak için başladım ama gayet tatmin edici animesinin ilk sezonu.

    ikinci sezonu duyuruldu fakat hala bir ses seda yok. heyecanla bekletmektedir kuroko ve kagami'nin dönüşünü.

    ayrıyetten bu animedeki aomine adlı karakterin crossover hareketleri büyüleyici. bir hareketini maç esnasında deneyeyim dedim ama nafile, anime karakterlerinin hızına erişmek imkansız.*
    2 ...
  4. 4.
  5. Teikou ortaokulunun basketbol takımı bir diğer adıyla "mucizeler takımı" olan birbirinden farklı 6 oyuncunun neler yapabildiklerini izleten anime.

    Liseye geçtiklerinde her biri farklı liseye gitmiştir. Kuroko'nun gitmiş olduğu lisede "serin" diğer "as oglan" Taiga Kagami ile mucize oyuncuları yenme sevdası ve hırsıyla başlayan seridir aslında. Basketbolu sevdirebilen bir animede diyebiliriz. Bazı şeyler abartı tabiki ama genede izlenilebilesi en yüksek animelerdendir.

    "Can do" adı altında çok başarılı bir soundtracklarıda vardır.

    http://www.youtube.com/watch?v=ae3qrp6phpq
    2 ...
  6. 9.
  7. kuroko no basuke teiko orta okulunun mucize nesil(kiseki no sedai) takımının liseye geçtikten sonra farklı okullara dağılması üzerine birbirleri ile yarışmalarını konu alır. karakter yapılarını çok severim ve isimler kişilerin karakter renklerinden, soyisimlerin bir kısmı da karakter yapılarından esinlenmiştir.
    yazın ilkini izlediğim, şimdi de ikinci sezonunu takip ettiğim anime. ama bu çocuklar 14 yaşında. nba falan yanlarında halt etmiş. iyice büyücülüğe bağladı, basketbol değil bu artık. gerçi böyle daha güzel oldu, sıradan basket isteseydik oturup maçları takip ederdik.
    2 ...
  8. 8.
  9. bir slam dunk tadı vermese de izlemesi gayet zevkli bir japon çizgi filmidir. her zamanki gibi "takım çalışması"nın önemi anlatılmaktadır.
    2 ...
  10. 15.
  11. kuroko ve köpeği 2 numaranın boş bakışlarına hasta olduğum animedir. bütün kötü karakterlerin iyi olmasıyla da bi naruto havası sezdirir. kagaminin dönüşümleri candır.
    2 ...
  12. 7.
  13. spor animesi sevmeyen biri olarak sevmem bir yana adamlar alt tarafı liseli, hem de birinci sınıf. oynadıkları basketbol nba'de yok ama. ignite passlar, hawk eye, akashi'nin altın renkli gözü falan. kagami desen adam zıpladıktan sonra yere inmesi bütün bölümü alıyor. kagami ve akashi'nin kızıl saçlı olmasını kendime yediremiyorum ama. kırmızı akashi'nin. aka kırmızı demek zaten. gerçi kuro siyah demek ama kuroko'nun rengi açık mavi. aomine'nin gölgesi olarak renklerle hoş bir oyun yapmışlar, o olabilir. söylemeden geçemem, midorima okul formasıyla tam bir havuç! tam bir tsundere olduğu da sezon ikide ciddi ciddi çıktı ortaya. takao tuhaf biraz, neyin peşindesin takao? bir de tatsuya var ve kuroko'nun soyadıyla benzerlik gösterdiği için bunu da kabullenemiyorum, her ne kadar kanjileri farklı olsa da.
    ilk sezonu bitirdikten sonra olabildiğince sezon ikiyi biriktireyim demiştim, 8 bölüm dayanabildim. güzel anime. zaten çizimleri de iyi, gölgelerde sıkıntı var ama tarz olarak almaya başladım onu. zaten değişik renklerde saçlar hep hoşuma gitmiştir. fujoshilerin gözdesi bir anime.
    the basketball which kuroko plays.
    1 ...
  14. 1.
  15. (bkz: bkz: kuroko's basketball)

    2008 yılından bu yana manga olarak yoluna devam ederken, yapımcı abilerimizin; "ulan bunun animasyonu nasıl olur acaba?" kafasıyla giriştikleri slam dunk ayarındaki shounen.
    1 ...
  16. 5.
  17. Kanımca Slam Dunk ile beraber gelmiş geçmiş en iyi basketbol animesi de değil, en iyi spor animesidir. Ortada Hanamichi Sakuragi gibi bir şebek olmasa da başroldeki Kuroko karakterinin masumane duruşunun meydana getirdiği komedi unsurları oldukça eğlenceli.

    Gelgelelim bu animeyi bu kadar iyi yapan özelliklere. Bir defa tansiyonu yükseltmeyi çok çok iyi bilen bir anime, maç esnasında izleyiciyi de germeyi çok çok iyi biliyor. Kuroko'nun beklenmedik hamleleri ile kagami'nin hırs ve güç gösterileri ağzı açık bırakacak derecede şaşırtabiliyor. Hikayede "iyi vs kötü" olgusu yerleştirilmiş, ortada yenilmesi gereken bir takım kötüler var.

    En önemlisi ise her karakterin bir takım doğaüstü güç gibi lanse edilen stilistik hareket, davranış ve atışları olması. Başroldeki Seirin takımından Kuroko'nun kendini unutturabilmesi, Kagami'nin saçma sapan sıçrayabilme yeteneği, Izuki'nin Kartal Gözü, Hyuga'nın sinirlendirilince makineli tüfek gibi üçlük soktuğu "Gaz Modu", Kiyoshi'nin tek elle ribaund alması gibi.

    Dizide "Generation of Miracles" denilen bir grup var. Bunlar ortaokulda 3 yıl üst üste şampiyon olmuş, yenilmemiş bir basketbol takımının oyuncuları. Liseye geçtikten sonra her biri ayrı bir okula gidip birbiriyle rekabet edip hangisinin en iyi olduğunu görebilmek için bir yemin etmişler. Her biri sıradışı bir basketbol yeteeğine ve ek bir kabiliyete sahip. Kise'nin her hareketi birkaç izlemeden sonra kopyalayıp uygulayabilmesi, Midorima'nın sahanın her yerinden ıskalamadan üçlük atabilmesi, Aomine'nin tutulamaz derecedeki çevikliği, Murasakibara'nın gücü ve Akashi'nin her hareketi önceden görebildiği "imparator Gözü" filan.

    Çizimler güzel, müzikler şahane ve gaz verici. Karakterler gerçekten çok başarılı. Shingeki no Kyojin ile birlikte son 2 yılın en iyi animelerinden biri.

    Bu animeden de iyice anlaşılıyor ki, iyi hikayelerin temelinde hep ilerledikce gelişen ve değişen karakterler var. Karakter değişmiyorsa senaryolar oldukları ile kalıyor, sonuç ne olursa olsun.
    2 ...
  18. 14.
© 2025 uludağ sözlük