kelimelerin dizilişi ve gücü muhteşem olan kitaptır kuran-ı kerim. okumak, anlamak ve hayatımıza tatbik etmek lazımdır. sadece ölülerin arkasından okunan bir kitapmış gibi algılansada mealine arada bakın rahatlatır ve anlatır.
dostoyevski'yi türkçe okumak varken sen kalk rusçasını oku sonra yalan yanlış kulaktan duyduğun şeylerle ahkam kes, okunsun okunmasın beni hiç ilgilendirmez ama! bağıra bağıra okuyup beni ve başka insanları rahatsız edersen kusura bakma tüm gücümle buna karşı dururum. zaten türkçesi varken rusçasını okumakla iyice saçmalıyorsun bir de bununla başkalarını rahatsız etmek çok da güzel bir hareket olmaz. ters bir tepki alsığında da küçük bir çocuk gibi ağlamaman gerektiğinide bilmelisin.
yanılmıyorsam Hz. Osman kuran okumadan alacağımız zevkin kalbimizin temizliğiyle orantılı olduğudur. o kadar doyumsuz olurmuşsun kur-an'a. kanla ya da başka bir şekilde müslüman olunabilir yaratanın takdirine bağlıdır ancak şöyle birşey var ki islam asla zulümle yayılmamıştır. kuran alemler için öğütten başka birşey değildir.
rahatlatıcıdır. kişinin kendini huzursuz rahatsız hissettiği dönemlerde alternatif bir rahatlama yoludur. bir de arada mealini okuyup anlamayı denesek keşke!
arapça bilmeden, arapça halini okumak gereksiz bir davranıştır. kişi, arapça bilmiyorsa, bana göre meailini okuması yeterlidir. ha, arapça biliyorsa sorun yoktur.
her müslümanın yapması gerken ibadet etme biçimidir. manevi yönden insana kendini çok iyi hissettirir. kuran okurken her ne kadar arapça anlamasanız da aldığınız bir tat, bir manevi huzur vardır.
hoş ve müslümansanız kesinlikle gerçekleştirilmesi gereken eylem. müslüman iseniz bunda zorunlusunuzdur zaten. değilseniz keyfinize bağlıdır ancak eğer islam hakkında konuşacaksanız (iyi yada kötü) mutlaka yapmalıdır. bu işi yapanların bir kısmı arapca okur, anlamaz. bir kısmı türkçe okur, anlar. kuranda bir ayet vardır, "biz bu kitabı siz okuyup anlayasınız diye indirdik" şeklinde. arabca okuyunca anlamadığınıza göre türkçe okumanız tavsiyedir. kuran ı okumayan kişilerin ise müslümanım demesi mantık çerçevesini doldurup taşıran bir hadisedir.
meyveli pasta yiyip de "hayır bu meyveli pasta değil kıymalı börektir" demek ne kadar ahmaklık, aptallıksa, kur'an-ı kerim'i okuyup de ateist kalmak veya müslüman olmamak o kadar aptallıktır, ahmaklıktır, gerizekalılıktır. yeter ki adam gibi okunsun ve ne dendiği üzerinde biraz düşünülsün.
o belagat, o müjdeler, o tehditler, o dualar, o uyarılar, gelecekten ve geçmişten açık açık haber o ayetler nerede ve hangi kitapta var?