Hiç bir amaca hizmet etmediğini düşünmüyorum.
Eğer bir sınav olmalı ise o da uzmanlık gerektiren sınav olmalı.
Herkes mesleğinin sınavı ile sınanmalı sadece.
Adamların yaptıklarının neredeyse yüzde beşi mesleki yeterlilik taşıyor.
öğretmenlikte en azından alan sınavı var. diğer meslekleri yapan insanların kpss b aracılığı ile memur olarak alınmasının sakıncalı olduğunu düşünüyorum. düşünsenize çevre şehircilik bakanlığında mühendis olarak çalışacaksınız ama dil bilgisi, tarih, coğrafya çözerek işe giriyorsunuz. meslekler okullara dağıtılarak, her bir meslek mensubunu kendi alanına ilişkin testlere tabi tutulması suretiyle sınav yapılabilir bence.
(bkz: #43860774).
Eğitim fakültesi mezunuysanız 12’den fazla dersten sorumlu tutulduğunuz sınav. Plansız, programsız yürütebilmek gerçekten zor. Çalışan herkese kolay gelsin.
sınava gireceğimiz il neden ikametgahımızın olduğu il olmak zorunda, anlayamadığım sınav.
her ilde sınavın uygulanması çok güzel lakin ilçeleri etkileyen bir durum yok. en azından 100 bin nüfuslu her ilçede bu uygulamaya dahil edilebilirdi.
mesela ilçem bağlı olduğu ile 120 km diyelim.
komşu il merkezi 60-70 km.
daha yakın komşu il merkezi yerine, neden daha uzak olan ilime gideyim?
üstelik komşu il merkezi sakin küçük bir yer, sınav giriş yerini bulması gayet kolay olacaktır.
bağlı olduğum il ise büyükşehir, kargaşa, kalabalık, tıklım tıklım ve kocaman.
acaba farklı adres girme yolu dışında bir yolu var mıdır, komşu il tercihi yapabilmenin?
Oturum başı 75 tl olan sınav. Bir öğretmen adayı minimum 3 oturum sınava giriyor, tam 225 tl sınav parası ödüyor. Altından veriyorlar kitapçığı galiba. zaten işsiz adam kpss'ye girecek para bulamıyor. 4 oturuma girenler de var onlar da 300 lira sınav parası ödüyor. Bir sınava 300 lira!
Sistem bozuk aga. sen git 4 yıl lisans oku ama atanma puanların 95 olsun. şansımı bari ortaöğretimde deneyeyim dersin ama anadolu lisesi çıkışlısındır yine en az 92-93 puan alman gerekir.. sorması ayıp bu meslek liseliler 4 yıllık kıytırık eğitimde usta olup mu çıkıyorlarda 75 puanlarla tekniker olarak atanıyorlar anlaması güç.. adam tekniker olarak atanıyor ama masa başı iş yapıyor. tekniker oy mu sayar lan??? bu nasıl siktiriboktan bir iştir. sırf meslek lisesi çıkışlı diye o adamı 75 puanla atayacağına git lisans 85 puandan ata. veya nitelik kodu zırvasını bazı yerler için kaldır.. gerçekten makinelerle uğraşacak adamları tekniker olarak atarsın eyvallah ama bunların yarısından çoğu masa başı iş yapıyor. 2016 senesinde 3 milyon küsür kişi girdi sınava ben o yıl çalışmamama rağmen ilk 50 bine girmiştim. yani sınavla bir yere atayacaksan benim 2 milyon 950 bin kişiden daha çok istihdam hakkım var bu ülkede. ama 72 puanla atanan insanlar tanıyorum. bakın bunlar sağlık meslek okuyanlar değil. haftada 1 yalandan atölyelerde mobilya, makine gibi dersler almış bir boktan da çaktığı olmayan insanlar. çoğu zaten meslek lisesini ite kaka geçer okulabile gitmezler doğru düzgün ama götleri tutuşunca az biraz çalışıp 72 puanla atanıyorlar mk. 4 yıl meslek lisesi okumakla tekniker mi olunur lan? Şart olarak ustalık, kalfalık belgesi, çeşitli sertifikalar falan arasana bize gelince ararsınız.. adalet yok aga.
bir türlü çalışmaya motive olamadığım sınav. bir yandan yaparsın sen bibiche kızım diyerek götü devirip yatıyorum bir yandan da bir korku alıyor acaba yapamazsam diye. ama yine de bu beni çalışmaya itici bir güç teşkil etmiyor.
Bize 2 senede bir yapıldığından ve bu sene mezun olacak olmam sebebiyle, bu sınava çalışıp girmeyi düşündüm, kursa dahi yazıldım. Ama ilk dönem proje yapmaktan vakit bulamadım. Virüsten dolayı okullar kapandı, evdeyim, gece gündüz çalışır kazanırım diyordum ki şimdi de ödevlerle boğuşuyorum. Ben elendim arkadaşlar, size başarılar.