bugün

şi cinping yönetiminde bilimsel düşünceye yapılan yatırımlarla, avrupayı geride bırakan ulaşım ve iletişim altyapısıyla, tayvan, hong kong gibi arge ve teknoloji başkentleriyle, ordusuyla, beyin gücüyle, yüksek iq lu halkıyla, çalışkan emekçisiyle çin rakipsiz bir süper güç.
parayla değil, sırayla .
Bitti artık o yükselmeler. Şimdi vaziyeti idare etme peşindeler.
nvidia, tesla, bmw gibi firmalara milyarlarca dolar değerinde çipler satarken, etiket bastığı ekran kartlarının, gpuların hepsi ama hepsi hong kong güdümlü tsmc de, micron da imal ediliyor.

yani nvidia ai projeleriyle dünya devi olurken, güçlenen ülke yine çin!
abd li markalara ait mikro işlemci mimarilerine dair her şey çinin elinde!

bu bilgilerle seri üretim gerçekleştirmelerine mani olan tek şey, lisans ve patent hakları!

siz uyuyadurun. adamlar bu prosedürü delmek için ta fi tarihinde nvidia ve intelle çalışıp ekran kartı, mikro işlemci tasarlayan fosil şirketlere milyarlarca dolarlık yatırım yaptılar!

ibm den satın aldığı lenovo ile laptop pazarına adım atan çin, çok yakın bir gelecekte kendi adına grafik işlemcileri tasarlayıp sapphire gibi markalarla global pazara servis edecek.
dünyaya iyi gelmeyecek muhtemel yükseliş. araplar ve çinliler pek anlaşılacak yapıda kişiler değillerdir. dünyada söz sahibi olmalarını istememeliyiz.
Komunist çin mao embesilinin zıplayarak deprem deneyi yaptığı, kontrollü açlıkla milyonlarca insanı öldüren bir 3. Dünya devletiydi.
Onun ölümüyle sosyalizm denemesi bitti ve bugünkü çin in temelleri atıldı.
Bugünkü çin şöyle böyle bir milli devlettir. Tam da değildir, çünkü judeo ingiliz kültür çok katı bir medeniyet olan çinde bile gedik açmıştır.
Çindeki milliyetci politakalar o düzeyde arttı kı mao döneminde bir hain olarak görülen çan kay sek hakkında buzlar eridi. Hatta son tayvan seçiminde çin, çan kay sek in milliyetci partisini destekliyordu.