Beni bazen korsana yönelten durum. Korsan varsa korsan alırım zira benim için hiç sıkıntı teşkil etmiyor. Yazılar bazı sayfalarda biraz silik olabiliyor ama şimdiye kadar problem yaşamadım. Orijinali ben de almak isterim ama piyasa malesef bozuk.
Maalesef öyle ama efenim zaten ülkede basılan kitaplar ergen kitapları. sosyal medyada fenomen olan aptal sürüsünün yazdığı ayrılık kitapları. Wattpad denen ergen topluluğunun yazdığı sapık saçma aşk kitapları. Ya bunlar pahalı olsun bırakın daha az kişi okur bu aptalları hem.
hele akademik kitaplar baya baya en fiyatı uygun olan 200 lira. bi ara bi site bulmuştum, pdf versiyonlarını indiriyordum ama unuttum. o kadar çetrefilli ulaşmıştım o arşive.. bi daha bulabileceğime zerre inancım yok. mecbur alınacak.
Bir paket sigaranın on lira olduğu bir ülkede kitaplar pahalı değildir.
Liseye giderken ben de kitapların pahalı olduğunu düşünürdüm zira günlük harçlığım 2 lira idi. Bir kitap ise 10-15 lira gibi bir şeydi.
size bu ülke de tek ucuz şeyi söyleyeyim mi? insan hayatı.
geri kalan her şey çok pahalı. kitapta onlardan birisi. normalde bu aşırı duyar kastığım giriyi destekler nitelikte uzun uzun yazı yazmam gerekirdi ama malasef pek zamanım yok. ama bu benim bu konuda haksız olduğumu göstermez.
Türkiyenin büyük bir kesiminin zar zor ay sonunu çıkardığından, kitaba ‘o kadar’ para vermeyeceğini bilmesi devlet babamızın huzurlu bir uyku çekmesi için hoştur efendim bu kitap fiyatları. Malum ülkecek biliyoruz ki, kitaplar insanı asileştirir, isyana sürükler.
Kütüphaneden alsan süreyle veriyorlar o yüzden sıkıntı. ince eleyip sık dokumak lazım almadan. Ortalama 1 kitap 20 lira kampanya falan oluyor da göz boyama yılda kaç kitap okur ki bir insan. 10 desen yılda 200 lira kitaba masraf fazla olmamalı
okunmayan kitaplar veya eski baskılar 5 liraya kadar düşerken yeni baskıların fiyatı alıp başını gidiyor. hele yazarı ünlüyse cep yakıyor. o kitap 5 lira olabiliyorsa zararına satmadıklarına göre fiyatlar neden yüksek. 5 lira olarak satılan kitaplardan devlet vergi almıyor mu? bir de ağlıyorlar. zarar ediyorlarmış. sizce de zarar eden bir sektöre göre çok fazla yayın evi, her konuda çok fazla kitap yok mu Türkiye'de. çoğu raflarda tozlanıyor. çünkü insanlar aç karınlarını doyurmaya çalışırken kitaba para ayıramıyor.
Hem kağıttan, hem matbaadan, hemde yayınevinden fazlasıyla vergi aldıklarından dolayıdır. Bir kitabın maksimum maliyeti 4 lirayı geçmiyor ancak vergiler vs eklendiği zaman yayınevinin ayakta kalabilmesi için o kitabı en az 20 TL ye satması gerekiyor.
Böyle bir durumda en mantıklısı sahaflardan 3-5 liraya okunmuş kitap almak veya kitapsever klüplerden birilerine üye olup klüp içerisinde kitap değişimleri yaparak okumaktır.
Sadece kitaplar değil bu ülkede tiyatro, sinema, opera, bale de pahalı. Ne kazanıyorsun verdiğin para karşılığında o önemli. okumak isteyip okuyamayan insan bahane arıyordur. Nerdeyse her kitabın PDF'i var.
Yani okumuyorsa Ucuz olsa da okuma oranı değişecek mi çok emin Değilim ben.
Ödünç aldığı kitabı çok beğenince bile fiyatını önemsemeyip kütüphanesine satın alabilmeli insan. Bir insanın yaptığı en güzel yatırımı kütüphanesi.
Öncelikle ilgili bir durum bu. evet pahalı olanlar var ama hikaye kitapları maksimum 12 lira. hatta eski baskılar daha ucuz. cebimde 10 lira vardı kahve içecektim 8 liraya cemil kavukçu aldım.
Ya korsan alacaksınız (Ankara olgunlar uğrak yerimdir)ya da korsana karşıyım diyorsanız internetteki kitap sitelerinden indirimleri takip edin.. Ben istediğim kitapları uyguna alıyorum.
E bir de sahaflar var tabi. Bunları kabul etmeyen gitsin kütüphaneden alsın... Daha ne diyelim
özellikle kaliteli yayınlar pahalıdır. ötüken, büyük doğu, timaş gibi yayınlar size; "alırsan böyle almazsan kendin bilirsin" der gibi bakar. mecburen alırsın tabi.